Τεχνολογία

Τεχνολογία υγείας: Μπορεί να κλείσει το χάσμα φροντίδας στις αναδυόμενες αγορές;

Τεχνολογία υγείας: Μπορεί να κλείσει το χάσμα φροντίδας στις αναδυόμενες αγορές;

Τεχνολογία υγείας: Οι εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν ρεκόρ 15 δισ. δολαρίων σε παγκόσμια χρηματοδότηση το πρώτο εξάμηνο του 2021, με το 30% να κατευθύνεται στην τηλεϋγεία.

Μετά από μια αύξηση της απορρόφησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, η βιομηχανία τηλεϋγείας φλερτάρει νέες επενδύσεις για περαιτέρω καινοτομία και αύξηση της πρόσβασης στην περίθαλψη στις αναδυόμενες αγορές. Οι εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν ρεκόρ 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε παγκόσμια χρηματοδότηση επιχειρηματικού κεφαλαίου το πρώτο εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 138% από έτος σε έτος, με το 30% του συνόλου να κατευθύνεται στην τηλεϋγεία.

Εκτιμάται ότι 140 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα θα χρειαστούν ετησίως μεταξύ 2015 και 2030 για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ που σχετίζονται με την υγεία, σύμφωνα με τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης των δεσμεύσεων δαπανών στον παγκόσμιο χώρο τεχνολογίας υγείας .

Τηλεϋγεία στις αναδυόμενες αγορές

Καθώς η αγορά τεχνολογίας υγείας στις ανεπτυγμένες χώρες ωριμάζει, οι αναδυόμενες αγορές προσφέρουν δρόμους για την ψηφιακή τεχνολογία υγείας για να επεκτείνει την πρόσβαση στην περίθαλψη και να βελτιώσει τα αποτελέσματα των ασθενών, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος υγειονομικής περίθαλψης. Στην υποσαχάρια Αφρική, για παράδειγμα, ορισμένες χώρες έχουν μόλις 0,23 γιατρούς ανά 10.000 άτομα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι επενδύσεις σε τομείς χαμηλού κόστους και υψηλών επιπτώσεων, όπως η τηλεϋγεία, θα μπορούσαν να συμβάλουν στη γεφύρωση αυτού του χάσματος, ωστόσο, με την αγορά τεχνολογίας υγείας της Αφρικής να πλησιάζει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. Η Γκάνα έχει φιλοξενήσει αρκετές πρωτοβουλίες τεχνολογίας υγείας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ενώ το Υπουργείο Υγείας και η Υπηρεσία Υγείας της Γκάνας δημιούργησαν υπηρεσίες τηλεδιαβούλευσης ήδη από το 2016, σε συνεργασία με το Ελβετικό Ίδρυμα Novartis, ο μετασχηματισμός της ηλεκτρονικής υγείας του έθνους της Δυτικής Αφρικής επιταχύνθηκε πιο πρόσφατα από τον Covid-19. Τον Οκτώβριο του 2021 μια τοπική start-up τεχνολογίας υγείας, η mPharma, ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή 100 εικονικών κέντρων υγείας σε επτά αφρικανικές αγορές – συγκεκριμένα, Αιθιοπία, Γκάνα, Κένυα, Μαλάουι, Νιγηρία, Ρουάντα και Ζιμπάμπουε.

Με την υποστήριξη της Breyer Capital με έδρα τη Silicon Valley, η start-up συγκέντρωσε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ της ίδρυσής της το 2013 και το 2021. Τον περασμένο χρόνο, η συνεργασία της mPharma με το στρατηγικό επενδυτικό ταμείο της Γκαμπόν, με στόχο τη δημιουργία υποδομής προμήθειας φαρμάκων, εξοικονομεί στη χώρα περίπου 30% στο κόστος προμήθειας.

Τον Φεβρουάριο, η νεοφυής εταιρεία τεχνολογίας υγείας της Νιγηρίας Reliance Health συγκέντρωσε 40 εκατομμύρια δολάρια στον κύκλο χρηματοδότησης της Series B, το μεγαλύτερο ποσό που συγκεντρώθηκε σε έναν μόνο γύρο μέχρι σήμερα στην Αφρική. Η εταιρεία προσφέρει προγράμματα υγείας βασισμένα σε συνδρομή στους πελάτες της και διαχειρίζεται υπηρεσίες τηλεϋγείας, σύστημα παράδοσης φαρμάκων και δύο κλινικές στο Λάγος.

Όπως πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας υγείας, χρησιμεύει επίσης ως σύνδεσμος μεταξύ ασθενών και παρόχων φροντίδας τρίτων, όπως νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία. Περίπου το 90% του μοντέλου εσόδων της Reliance Health εστιάζει στο τμήμα business-to-business, ιδίως σε εταιρικά σχέδια υγειονομικής περίθαλψης για εργαζομένους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία είναι απεριόριστες

Πώς τα ρομπότ θεραπεύουν τα άτομα με τραυλισμό;

Πώς βοηθάει το τεστ ομιλίας στη διάγνωση νευροεκφυλιστικών ασθενειών

Η ευαισθησία στον μουσικό ρυθμό υποστηρίζει την κοινωνική ανάπτυξη των βρεφών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο φωτισμός των όγκων θα μπορούσε να βοηθήσει τους χειρουργούς να τους αφαιρέσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια

Είναι συναρπαστικό να συμμετέχω σε αυτό το έργο και ανυπομονώ να δω αυτή την τεχνολογία να μεταφέρεται στο κλινικό περιβάλλον". Οι επιστήμονες του GOSH και του Πανεπιστημίου UCL WEISS εργάζονται τώρα για την ταχεία εισαγωγή της τεχνολογίας στο χειρουργείο του νοσοκομείου GOSH εντός των επόμενων 12 μηνών, ώστε να ωφεληθούν τα παιδιά με καρκινικούς όγκους.

Πολλοί δεν γνωρίζουν τις επιλογές υγειονομικής περίθαλψης από απόσταση

Τηλεϊατρική: Η μετάβαση στην παροχή περίθαλψης εκτός των παραδοσιακών ιατρείων και νοσοκομείων απαιτεί σχεδιασμό και ασφαλή, αποτελεσματική και απρόσκοπτη αρχιτεκτονική ψηφιακών συστημάτων.

Πρώτος φορετός αισθητήρας υγείας για την παρακολούθηση της μυϊκής ατροφίας

Μυϊκή ατροφία: Ένας ηλεκτρομαγνητικός αισθητήρας κατασκευασμένος από αγώγιμα "e-threads" θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στη συχνή παρακολούθηση με χρήση μαγνητικής τομογραφίας.