Τεχνολογία

Τεχνολογία υγείας: Μπορεί να κλείσει το χάσμα φροντίδας στις αναδυόμενες αγορές;

Τεχνολογία υγείας: Μπορεί να κλείσει το χάσμα φροντίδας στις αναδυόμενες αγορές;

Τεχνολογία υγείας: Οι εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν ρεκόρ 15 δισ. δολαρίων σε παγκόσμια χρηματοδότηση το πρώτο εξάμηνο του 2021, με το 30% να κατευθύνεται στην τηλεϋγεία.

Μετά από μια αύξηση της απορρόφησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, η βιομηχανία τηλεϋγείας φλερτάρει νέες επενδύσεις για περαιτέρω καινοτομία και αύξηση της πρόσβασης στην περίθαλψη στις αναδυόμενες αγορές. Οι εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν ρεκόρ 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε παγκόσμια χρηματοδότηση επιχειρηματικού κεφαλαίου το πρώτο εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 138% από έτος σε έτος, με το 30% του συνόλου να κατευθύνεται στην τηλεϋγεία.

Εκτιμάται ότι 140 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα θα χρειαστούν ετησίως μεταξύ 2015 και 2030 για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ που σχετίζονται με την υγεία, σύμφωνα με τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης των δεσμεύσεων δαπανών στον παγκόσμιο χώρο τεχνολογίας υγείας .

Τηλεϋγεία στις αναδυόμενες αγορές

Καθώς η αγορά τεχνολογίας υγείας στις ανεπτυγμένες χώρες ωριμάζει, οι αναδυόμενες αγορές προσφέρουν δρόμους για την ψηφιακή τεχνολογία υγείας για να επεκτείνει την πρόσβαση στην περίθαλψη και να βελτιώσει τα αποτελέσματα των ασθενών, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος υγειονομικής περίθαλψης. Στην υποσαχάρια Αφρική, για παράδειγμα, ορισμένες χώρες έχουν μόλις 0,23 γιατρούς ανά 10.000 άτομα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι επενδύσεις σε τομείς χαμηλού κόστους και υψηλών επιπτώσεων, όπως η τηλεϋγεία, θα μπορούσαν να συμβάλουν στη γεφύρωση αυτού του χάσματος, ωστόσο, με την αγορά τεχνολογίας υγείας της Αφρικής να πλησιάζει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. Η Γκάνα έχει φιλοξενήσει αρκετές πρωτοβουλίες τεχνολογίας υγείας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ενώ το Υπουργείο Υγείας και η Υπηρεσία Υγείας της Γκάνας δημιούργησαν υπηρεσίες τηλεδιαβούλευσης ήδη από το 2016, σε συνεργασία με το Ελβετικό Ίδρυμα Novartis, ο μετασχηματισμός της ηλεκτρονικής υγείας του έθνους της Δυτικής Αφρικής επιταχύνθηκε πιο πρόσφατα από τον Covid-19. Τον Οκτώβριο του 2021 μια τοπική start-up τεχνολογίας υγείας, η mPharma, ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή 100 εικονικών κέντρων υγείας σε επτά αφρικανικές αγορές – συγκεκριμένα, Αιθιοπία, Γκάνα, Κένυα, Μαλάουι, Νιγηρία, Ρουάντα και Ζιμπάμπουε.

Με την υποστήριξη της Breyer Capital με έδρα τη Silicon Valley, η start-up συγκέντρωσε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ της ίδρυσής της το 2013 και το 2021. Τον περασμένο χρόνο, η συνεργασία της mPharma με το στρατηγικό επενδυτικό ταμείο της Γκαμπόν, με στόχο τη δημιουργία υποδομής προμήθειας φαρμάκων, εξοικονομεί στη χώρα περίπου 30% στο κόστος προμήθειας.

Τον Φεβρουάριο, η νεοφυής εταιρεία τεχνολογίας υγείας της Νιγηρίας Reliance Health συγκέντρωσε 40 εκατομμύρια δολάρια στον κύκλο χρηματοδότησης της Series B, το μεγαλύτερο ποσό που συγκεντρώθηκε σε έναν μόνο γύρο μέχρι σήμερα στην Αφρική. Η εταιρεία προσφέρει προγράμματα υγείας βασισμένα σε συνδρομή στους πελάτες της και διαχειρίζεται υπηρεσίες τηλεϋγείας, σύστημα παράδοσης φαρμάκων και δύο κλινικές στο Λάγος.

Όπως πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας υγείας, χρησιμεύει επίσης ως σύνδεσμος μεταξύ ασθενών και παρόχων φροντίδας τρίτων, όπως νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία. Περίπου το 90% του μοντέλου εσόδων της Reliance Health εστιάζει στο τμήμα business-to-business, ιδίως σε εταιρικά σχέδια υγειονομικής περίθαλψης για εργαζομένους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία είναι απεριόριστες

Πώς τα ρομπότ θεραπεύουν τα άτομα με τραυλισμό;

Πώς βοηθάει το τεστ ομιλίας στη διάγνωση νευροεκφυλιστικών ασθενειών

Η ευαισθησία στον μουσικό ρυθμό υποστηρίζει την κοινωνική ανάπτυξη των βρεφών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Η τεχνολογία παπουτσιών βοηθά στη μείωση του κινδύνου διαβητικού έλκους στο πόδι

Μετά από αυτό το επιτυχημένο πιλοτικό έργο, το επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα θα είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για να την καταστήσει πιο προσιτή για χρήστες με διαφορετικά βάρη και μεγέθη παπουτσιών. "Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των ελκών στα πόδια, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων", δήλωσε ο Wijesundara.

Εικονική πραγματικότητα: Πολλά υποσχόμενη στη διδασκαλία παιδιών με ΔΑΦ

Τα παιδιά με ΔΑΦ έχουν συχνά δυσκολίες με την κοινωνική επικοινωνία, τη συναισθηματική κατανόηση και την αισθητηριακή επεξεργασία, γεγονός που μπορεί να κάνει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας προκλητικές.

Η τεχνολογική επανάσταση της υγείας στην Ογκολογία

Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στην ογκολογία όχι μόνο ενισχύει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του καρκίνου αλλά βελτιώνει επίσης σημαντικά την εμπειρία του ασθενούς.

Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας στη μεταμοσχευτική ιατρική;

Μεταμοσχευτική ιατρική: Η ιατρική τεχνολογία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον τομέα της μεταμοσχευτικής ιατρικής, φέρνοντας επανάσταση στη διαδικασία μεταμόσχευσης οργάνων και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα των ασθενών