Πολιτική Υγείας

ΗΑΕ: Δαπανούν περίπου το 3,5% του ΑΕΠ για την υγειονομική περίθαλψη

ΗΑΕ: Δαπανούν περίπου το 3,5% του ΑΕΠ για την υγειονομική περίθαλψη

ΗΑΕ: Η κυβέρνηση έχει διαθέσει 4,9 δισεκατομμύρια DhH (8,4% του συνολικού προϋπολογισμού) για την υγειονομική περίθαλψη και την προστασία της κοινότητας για την περίοδο 2022-2026.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξοδεύουν περίπου το 3,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τους στην υγειονομική περίθαλψη, με περίπου 70% από τις δημόσιες δαπάνες και μόνο το 30 τοις εκατό από τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ο Dani Tabbara, διευθύνων σύμβουλος της Al Tamimi Investments, μια κορυφαία εταιρεία επενδύσεων στην τα ΗΑΕ. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΑΕ έχει διαθέσει 4,9 δισεκατομμύρια DhH (8,4% του συνολικού προϋπολογισμού) για την υγειονομική περίθαλψη και την προστασία της κοινότητας στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για την περίοδο 2022-2026.

«Τα ΗΑΕ είναι μια σημαντική αγορά για την υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή. Ως μία από τις πιο ανεπτυγμένες και διαφοροποιημένες οικονομικά αγορές στη Μέση Ανατολή, τα ΗΑΕ διαθέτουν ισχυρή υποδομή υγειονομικής περίθαλψης που βασίζεται σε ισχυρές τεχνολογίες», δήλωσε ο Tabbara. «Επιπλέον, η δέσμευση της κυβέρνησης στην ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη είναι ένας από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης της χώρας».

Σύμφωνα με τον ειδικό, η αγορά για τις ψηφιακές τεχνολογίες υγείας, ιδιαίτερα την τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα εργαλεία μηχανικής μάθησης (ML) στην υγειονομική περίθαλψη προβλέπεται να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. Ο παγκόσμιος κλάδος υγειονομικής περίθαλψης αναμένεται να αυξηθεί κατά 563,59 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο 2023-27, επιταχυνόμενος με σύνθετο συνολικό ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 25,8 τοις εκατό κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Ο Tabbara εξήγησε ότι οι ευκαιρίες στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά τα νέα νοσοκομειακά έργα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής πρόκειται επίσης να αυξηθούν στα 68,8 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος. Η αγορά για ψηφιακές τεχνολογίες υγείας, ιδιαίτερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI), μηχανικής μάθησης (ML) στην υγειονομική περίθαλψη προβλέπεται να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. Σύμφωνα με την Residence Research, η παγκόσμια αγορά τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία έχει φτάσει τα 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και αναμένεται να φτάσει τα 20,65 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Και μέχρι το 2030, η αγορά θα φτάσει τα 187,95 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η τηλεϊατρική, τα φορητά είδη υγείας και η νευροτεχνολογία θα ωθήσουν τις εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας να ξοδέψουν περισσότερα τα επόμενα χρόνια. «Το 2023 θα δει τον τομέα της υγείας να υιοθετεί νέες ψηφιακές τεχνολογίες. Οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης στα ΗΑΕ δεσμεύονται να χρησιμοποιούν τεχνολογίες υγείας αιχμής που προσφέρουν απαράμιλλη αριστεία υπηρεσιών και καλύτερα σχέδια θεραπείας για τους ασθενείς τους. Αυτό όχι μόνο θα παρακολουθήσει γρήγορα την ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα, αλλά θα ενισχύσει και τις φιλοδοξίες της για την υγειονομική περίθαλψη», πρόσθεσε ο Tabbara.

Σύμφωνα με την Joint Commission International (JCI), έναν αμερικανικό οργανισμό που εγκρίνει οργανισμούς και προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης, τα ΗΑΕ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που διαθέτει περισσότερες από 200 διαπιστευμένες εγκαταστάσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, ιατρικών εργαστηρίων, εξειδικευμένων κέντρων, κέντρων πρωτοβάθμιας υγείας και εγκαταστάσεις υγείας στο σπίτι. Με τη χώρα να μπαίνει σε ένα φιλόδοξο ταξίδι προόδου το 2023, η ευημερία του ασθενούς που καθοδηγείται από λύσεις υψηλής τεχνολογίας θα είναι ο πυρήνας των σχεδίων της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνολογία αναδιαμορφώνει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στα ΗΑΕ

Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση των ΗΑΕ για την προώθηση της ποιότητας ζωής

30 τόνοι επείγουσας υγειονομικής βοήθειας από ΗΑΕ στην Ουκρανία

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Βραβεύτηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για παγκόσμια ιατρική πρωτοβουλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε το clawback και το rebate μέσα στο 2024

Γεωργιάδης: Το επενδυτικό clawback δουλεύει, η προστιθέμενη αξία που φέρνει στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη των χρημάτων που δαπανά το κράτος, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να το σταματήσουμε.

Καρποδίνη: Από τους προϋπολογισμούς στις καινοτομίες - Δημιουργώντας ένα υγιέστερο οικονομικό μέλλον

Καρποδίνη: Η ψηφιακή καινοτομία σε συνέργεια με το δομικό εκσυγχρονισμό του οργανισμού επιστρατεύονται για την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών, είναι εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης, είπε μεταξύ άλλων η Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ Θεανώ Καρποδίνη στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Νίκη Τσούμα: Απαραίτητη η ομογενοποίηση των συστημάτων για να δημιουργηθούν κοινά ποιοτικά δεδομένα

Στον Φάκελο Υγείας του ασθενούς αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, κα. Νίκη Τσούμα, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο πάνελ REVOLUTIONIZING HEALTHCARE: THE POWER OF DIGITIZED HEALTH DATA.

Γεωργιάδης: Διαφωνώ με το ύψος του clawback, έχει ανέβει πάρα πολύ

Γεωργιάδης: Το clawback στο όριο που είναι σήμερα προκαλεί στη φαρμακευτική αγορά περισσότερες ζημίες από τα οφέλη του. Ένα μεγάλο κομμάτι των ελλείψεων στα φάρμακα οφείλεται και στο πολύ μεγάλο ύψος του clawback.

Συνάντηση Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους Περιφερειακών Ενώσεων 1.400 Διαγνωστικών Εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα

Γεωργιάδης: Συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν 1400 Διαγνωστικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα.