Πολιτική Υγείας

Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας: Ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση των ΗΑΕ για την προώθηση της ποιότητας ζωής

Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας: Ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση των ΗΑΕ για την προώθηση της ποιότητας ζωής

Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας: Η πρόταση των ΗΑΕ που εγκρίθηκε από την Συνέλευση προβλέπει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την προώθηση της ποιότητας ζωής και της ευημερίας των ατόμων και των κοινωνιών σε διάφορες χώρες σε συνεννόηση με τα κράτη μέλη.

Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA) ενέκρινε ομόφωνα ένα σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε από τα ΗΑΕ κατά τη διάρκεια της 75ης συνεδρίασης της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη. Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο επικεντρώνεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, είναι το πρώτο του είδους του που εγκρίνεται από την WHA, η οποία λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Το ιστορικό επίτευγμα καταδεικνύει ότι τα ΗΑΕ έχουν γίνει πραγματικά μια χώρα με μεγαλύτερη επιρροή και δραστήρια από ποτέ άλλοτε, με αυξανόμενη παγκόσμια στρατηγική μόχλευση. Όλοι οι εκπρόσωποι από όλες τις περιφέρειες του ΠΟΥ που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση ενέκριναν το ψήφισμα. Τα συμμετέχοντα κράτη συνεχάρησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ηγεσία τους για την έγκριση του ψηφίσματος αφού συντάχθηκε αποτελεσματικά και συζητήθηκε με τους ενδιαφερόμενους για να καταλήξουν σε μια φόρμουλα συναίνεσης, καθιστώντας το πρώτο του είδους του.

Το νέο ορόσημο αποτελεί απόδειξη των τεράστιων προσπαθειών των ΗΑΕ που καταβάλλονται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο του λαού τους και να γίνουν τα ΗΑΕ το πιο ευτυχισμένο έθνος στη γη. Το ψήφισμα θα μοιραστεί την εμπειρία των ΗΑΕ από αυτή την άποψη με τον κόσμο. Ο Abdul Rahman bin Mohammad bin Nasser Al Owais, Υπουργός Υγείας και Πρόληψης, συνεχάρη τον Πρόεδρο Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, την Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Αντιπρόεδρο, Πρωθυπουργό και Κυβερνήτη του Ντουμπάι, και την Υψηλότητά τους τον Ανώτατο Μέλη του Συμβουλίου και Κυβερνήτες των Εμιράτων, για την ιστορική επιτυχία. “Αυτό είναι αναμφίβολα ένα σπουδαίο επίτευγμα που μας κάνει να νιώθουμε ευγνώμονες και περήφανοι που είμαστε μέρος των ΗΑΕ και αποτελεί παράδειγμα των πολιτισμένων αρχών πάνω στις οποίες ιδρύθηκε το έθνος για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο παρόν και ένα λαμπρό μέλλον για όλους”, είπε ο Αλ Οουέις.

“Επιπλέον, είναι μια παγκόσμια αναγνώριση που απλώς θα ενισχύσει τις προσπάθειές μας για την προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Το ψήφισμα είναι ένας νόμιμος, επίσημος τρόπος για να πούμε στις κυβερνήσεις του κόσμου την εξαιρετική εμπειρία μας με την ποιότητα ζωής.” Ο υπουργός δήλωσε ότι τα ΗΑΕ έχουν γίνει ουσιαστικός εταίρος σε πολλές παγκόσμιες πρωτοβουλίες και στρατηγικές. «Η ισχυρή παρουσία και η διακεκριμένη διεθνής θέση των ΗΑΕ δεν θα ήταν εφικτές αν δεν υπήρχαν οι σοφές οδηγίες της ηγεσίας μας, η οποία ήταν πάντα έτοιμη να υποστηρίξει τις παγκόσμιες πολιτικές που στοχεύουν στην οικοδόμηση ενός φωτεινότερου μέλλοντος για την ανθρωπότητα», είπε.

“Τα διαδοχικά επιτεύγματα των ΗΑΕ είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα του προνοητικού οράματος που υιοθέτησε ο αείμνηστος Σεΐχης Zayed bin Sultan Al Nahyan, ο οποίος έδωσε προτεραιότητα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα ΗΑΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η καλά μελετημένη προσέγγιση γίνεται ακολουθούμενοι από τους σοφούς ηγέτες μας σήμερα, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να οικοδομήσουν έναν καινοτόμο τομέα υγείας που συμβαδίζει με τις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο.Καθοδηγούμενα από σαφείς στόχους και ισχυρή αποφασιστικότητα, τα ΗΑΕ θα ξεκινήσουν το νέο τους ταξίδι προς τα επόμενα 50 χρόνια. γράψτε μια άλλη ιστορία επιτυχίας”, πρόσθεσε ο Al Owais.

Από την πλευρά του, ο Δρ Mohammed Salim Al Olama, Αναπληρωτής Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Πρόληψης, τόνισε ότι η υιοθέτηση του ψηφίσματος των ΗΑΕ δεν είναι κακόβουλο κατόρθωμα και κορυφώνει το δυναμικό όραμα της ηγεσίας της χώρας. Επιδεικνύει επίσης τις εξαιρετικές διπλωματικές προσπάθειες των ΗΑΕ. “Η πρόταση των ΗΑΕ προβλέπει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την προώθηση της ποιότητας ζωής και της ευημερίας των ατόμων και των κοινωνιών σε διάφορες χώρες σε συνεννόηση με τα κράτη μέλη”, δήλωσε ο Al Olama, προσθέτοντας ότι αυτό θα βοηθήσει στην επίτευξη των 17 βιώσιμων Αναπτυξιακοί Στόχοι (2030). Επαίνεσε τον κρίσιμο ρόλο που είχε διαδραματίσει η διπλωματία των Εμιράτων στην ανάπτυξη της πρότασης, η οποία περιελάμβανε εκτεταμένες διαβουλεύσεις με ορισμένα έθνη για να καταλήξουμε σε μια συναινετική εκδοχή πριν εγκριθεί. “Αυτό το επίτευγμα αναμφίβολα θα ενισχύσει την ήπια δύναμη των ΗΑΕ, θα βελτιώσει τη φήμη της χώρας σε όλο τον κόσμο και θα υπογραμμίσει την πολιτισμένη εικόνα, την ταυτότητα και τον ξεχωριστό πολιτισμό της”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

30 τόνοι επείγουσας υγειονομικής βοήθειας από ΗΑΕ στην Ουκρανία

Έγκριση επείγουσας χρήσης στα ΗΑΕ για την ενισχυτική δόση της Sinopharm

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Βραβεύτηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για παγκόσμια ιατρική πρωτοβουλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε το clawback και το rebate μέσα στο 2024

Γεωργιάδης: Το επενδυτικό clawback δουλεύει, η προστιθέμενη αξία που φέρνει στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη των χρημάτων που δαπανά το κράτος, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να το σταματήσουμε.

Καρποδίνη: Από τους προϋπολογισμούς στις καινοτομίες - Δημιουργώντας ένα υγιέστερο οικονομικό μέλλον

Καρποδίνη: Η ψηφιακή καινοτομία σε συνέργεια με το δομικό εκσυγχρονισμό του οργανισμού επιστρατεύονται για την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών, είναι εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης, είπε μεταξύ άλλων η Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ Θεανώ Καρποδίνη στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Νίκη Τσούμα: Απαραίτητη η ομογενοποίηση των συστημάτων για να δημιουργηθούν κοινά ποιοτικά δεδομένα

Στον Φάκελο Υγείας του ασθενούς αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, κα. Νίκη Τσούμα, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο πάνελ REVOLUTIONIZING HEALTHCARE: THE POWER OF DIGITIZED HEALTH DATA.

Γεωργιάδης: Διαφωνώ με το ύψος του clawback, έχει ανέβει πάρα πολύ

Γεωργιάδης: Το clawback στο όριο που είναι σήμερα προκαλεί στη φαρμακευτική αγορά περισσότερες ζημίες από τα οφέλη του. Ένα μεγάλο κομμάτι των ελλείψεων στα φάρμακα οφείλεται και στο πολύ μεγάλο ύψος του clawback.

Συνάντηση Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους Περιφερειακών Ενώσεων 1.400 Διαγνωστικών Εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα

Γεωργιάδης: Συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν 1400 Διαγνωστικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα.