Πολιτική Υγείας

ΗΑΕ Ουκρανία: 30 τόνοι επείγουσας υγειονομικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές

ΗΑΕ Ουκρανία: 30 τόνοι επείγουσας υγειονομικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές

ΗΑΕ Ουκρανία: "Η αποστολή ενός αεροσκάφους με ιατρικές προμήθειες και βοήθεια αποτελεί μέρος της σταθερής δέσμευσης των ΗΑΕ για βασικές ανθρωπιστικές ανάγκες σε συγκρούσεις που περιλαμβάνουν αμάχους, ιδιαίτερα γυναίκες και παιδιά, και να παρέχουν οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε σε επιδεινούμενη ανθρωπιστική κατάσταση".

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν σήμερα ένα αεροσκάφος που μετέφερε 30 τόνους επείγουσας υγειονομικής βοήθειας και ιατρικές προμήθειες ως μέρος των προσπαθειών έκτακτης βοήθειας για να βοηθήσει τους άπορους πολίτες στην Ουκρανία. Αυτό ήρθε ως απάντηση στη διεθνή ανθρωπιστική έκκληση για υποστήριξη των εκτοπισμένων Ουκρανών και προσφύγων σε γειτονικές χώρες. Μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Λούμπλιν της Πολωνίας και η ιατρική βοήθεια και η βοήθεια παραδόθηκε στις ουκρανικές αρχές στην Πολωνία για να μεταφερθεί στην Ουκρανία.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ηθική υποχρέωση η αποστολή βοήθειας

Ο Salem A. Al Kaabi, Πρέσβης των ΗΑΕ στην Ουκρανία, δήλωσε: “Η αποστολή ενός αεροσκάφους με ιατρικές προμήθειες και βοήθεια αποτελεί μέρος της σταθερής δέσμευσης των ΗΑΕ για βασικές ανθρωπιστικές ανάγκες σε συγκρούσεις που περιλαμβάνουν αμάχους, ιδιαίτερα γυναίκες και παιδιά, και να παρέχουν οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε σε μια επιδεινούμενη ανθρωπιστική κατάσταση”. Τόνισε επίσης τη δέσμευση των ΗΑΕ να υιοθετήσουν μια ανθρωπιστική προσέγγιση που υποστηρίζει την παροχή επείγουσας ανταπόκρισης και ανακούφισης σε άτομα που έχουν ανάγκη, η οποία αποτελεί κεντρικό δόγμα της δέσμευσης της ηγεσίας των ΗΑΕ να σταθεί δίπλα σε όλους τους λαούς του κόσμου για να ξεπεραστεί οποιαδήποτε ανθρωπιστική έκτακτη ανάγκη.

Αυτές οι αξίες αποτελούν επίδειξη και επέκταση της προσέγγισης που καθόρισε ο Ιδρυτής των ΗΑΕ, ο αείμνηστος Σεΐχης Zayed bin Sultan Al Nahyan, που βασίζεται στην προσφορά, την ανοχή και την εξυπηρέτηση ολόκληρης της ανθρωπότητας χωρίς διακρίσεις ή διακρίσεις. Ο Al Kaabi πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν συνεισφορά 18,36 εκατομμυρίων dhh (5 εκατομμύρια δολάρια) ως απάντηση στην έκκληση έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ και στο Περιφερειακό Σχέδιο Αντίδρασης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, ως αντανάκλαση της δέσμευσης των ΗΑΕ στις Αρχές της Ανθρωπιστικής Αλληλεγγύης σε συγκρούσεις .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ: Αγωνιώδεις εκκλήσεις για τους αμάχους με αναπηρία στην Ουκρανία

Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε 6 επιθέσεις υγειονομικών στην Ουκρανία

Τα αυτοσχέδια μαιευτήρια της Ουκρανίας βοηθούν τις νέες μαμάδες να γεννήσουν εν μέσω βομβαρδισμών

Ανησυχία του ΠΟΥ για την εξάπλωση της covid-19 εν μεσω πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε το clawback και το rebate μέσα στο 2024

Γεωργιάδης: Το επενδυτικό clawback δουλεύει, η προστιθέμενη αξία που φέρνει στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη των χρημάτων που δαπανά το κράτος, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να το σταματήσουμε.

Καρποδίνη: Από τους προϋπολογισμούς στις καινοτομίες - Δημιουργώντας ένα υγιέστερο οικονομικό μέλλον

Καρποδίνη: Η ψηφιακή καινοτομία σε συνέργεια με το δομικό εκσυγχρονισμό του οργανισμού επιστρατεύονται για την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών, είναι εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης, είπε μεταξύ άλλων η Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ Θεανώ Καρποδίνη στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Νίκη Τσούμα: Απαραίτητη η ομογενοποίηση των συστημάτων για να δημιουργηθούν κοινά ποιοτικά δεδομένα

Στον Φάκελο Υγείας του ασθενούς αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, κα. Νίκη Τσούμα, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο πάνελ REVOLUTIONIZING HEALTHCARE: THE POWER OF DIGITIZED HEALTH DATA.

Γεωργιάδης: Διαφωνώ με το ύψος του clawback, έχει ανέβει πάρα πολύ

Γεωργιάδης: Το clawback στο όριο που είναι σήμερα προκαλεί στη φαρμακευτική αγορά περισσότερες ζημίες από τα οφέλη του. Ένα μεγάλο κομμάτι των ελλείψεων στα φάρμακα οφείλεται και στο πολύ μεγάλο ύψος του clawback.

Συνάντηση Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους Περιφερειακών Ενώσεων 1.400 Διαγνωστικών Εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα

Γεωργιάδης: Συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν 1400 Διαγνωστικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα.