Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ Ουκρανία: Τουλάχιστον 6 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης

ΠΟΥ Ουκρανία: Τουλάχιστον 6 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης

ΠΟΥ Ουκρανία: Οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης ή εργαζομένους παραβιάζουν την ιατρική ουδετερότητα και αποτελούν παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι έχει επαληθεύσει τουλάχιστον έξι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία εν μέσω της εισβολής των Ρώσων στη χώρα, με αποτέλεσμα έξι νεκρούς και 11 τραυματισμούς. Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι εξετάζει πρόσθετες αναφορές για χτυπήματα υγειονομικών εγκαταστάσεων. “Οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης ή εργαζομένους παραβιάζουν την ιατρική ουδετερότητα και αποτελούν παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου”, γράφει στο Twitter ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

ΠΟΥ: Προστατεύοντας αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν

Η υγειονομική περίθαλψη δέχεται επίθεση. Μόνο το 2021, περισσότερες από 800 επιβεβαιωμένες επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη πραγματοποιήθηκαν σε χώρες που πλήττονται από έκτακτες ανάγκες και σε εύθραυστα περιβάλλοντα. Αυτές οι επιθέσεις στερούν τους ανθρώπους από την επείγουσα ανάγκη περίθαλψης, θέτουν σε κίνδυνο τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και υπονομεύουν τα συστήματα υγείας.

Η πρωτοβουλία Attacks on Health Care του ΠΟΥ στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας παντού είναι σε θέση να παρέχουν υγειονομική περίθαλψη σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον χωρίς διακοπή από πράξεις βίας. Η πρωτοβουλία έχει τρεις βασικούς πυλώνες εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της συστηματικής συλλογής στοιχείων για επιθέσεις, της υπεράσπισης για τον τερματισμό τέτοιων επιθέσεων και της προώθησης καλών πρακτικών για την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης από επιθέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανησυχία του ΠΟΥ για την εξάπλωση της covid-19 εν μεσω πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας

Εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου στις ουκρανικές κλινικές προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Νέες κατευθυντήριες ΠΟΥ για προστασία των επαγγελματιών υγείας

Συμβουλές αυτοφροντίδας για εκπαιδευτικούς από την UNICEF

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Τελετή Εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην τελετή εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Γεωργιάδης: Ελάχιστη αναμονή για αιματολογικές εξετάσεις με τα online ραντεβού

Γεωργιάδης: Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν όλοι οι πολίτες εύκολα και γρήγορα να κλείνουν το ραντεβού τους για αιματολογικές εξετάσεις χωρίς καμία χρέωση, χωρίς τις αναμονές που πράγματι στο παρελθόν υπήρξαν αποτρεπτικές ως προς την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ραντεβού. 

Close Icon