Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Αγωνιώδεις εκκλήσεις για τους αμάχους με αναπηρία στην Ουκρανία

ΕΣΑμεΑ: Αγωνιώδεις εκκλήσεις για τους αμάχους με αναπηρία στην Ουκρανία

ΕΣΑμεΑ: Η υποστήριξη της ΕΕ στους πρόσφυγες τελεί υπό τη διαχείριση του Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και υπάρχει κάλεσμα για συνδρομή μέσω επιστολής από το EDF και πολλές οργανώσεις ατόμων με αναπηρία από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η ΕΣΑμεΑ.

“Με την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία, η ΕΣΑμεΑ και οι εταίροι της σε Ευρώπη και παγκοσμίως συνεχίζουν τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να αναλάβουν ΕΕ και κράτη μέλη αλλά και όλα τα δημοκρατικά έθνη τις ευθύνες τους να διασφαλίσουν επειγόντως την προστασία και την ασφάλεια όλων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, Ουκρανών, Ελλήνων ομογενών και όλων των αμάχων“, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με τις ιδιότητές του ως πρόεδρος του European Disability Forum και της International Disability Alliance, κατάφερε να συνομιλήσει διαδικτυακά με την ηγεσία της αντίστοιχης συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία της Ουκρανίας (NAPD). Άκουσε για άτομα με αναπηρία σε πόλεις που βομβαρδίζονται, που δεν μπορούν να φτάσουν σε απρόσιτα καταφύγια, δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, ιατρική υποστήριξη. Ο πρόεδρος του EDF διαβεβαίωσε το NADP ότι το αναπηρικό κίνημα κάνει ότι μπορεί για να υποστηρίξει τις εκκλήσεις τους για επείγουσα βοήθεια.

Ταυτόχρονα ο κ. Βαρδακαστάνης είχε συνάντηση με το Γραφείο της ΕΕ για την Πολιτική Προστασία και την Ανθρωπιστική Βοήθεια, έπεται συνάντηση με υπηρεσίες του ΟΗΕ, για το θέμα θα συνεδριάσει η επιτροπή για τη Σύμβαση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία μέσα στις επόμενες μέρες – θα θέσει και εκεί το θέμα το EDF και η IDA. Η υποστήριξη της ΕΕ στους πρόσφυγες τελεί υπό τη διαχείριση του Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και υπάρχει κάλεσμα για συνδρομή μέσω επιστολής από το EDF και πολλές οργανώσεις ατόμων με αναπηρία από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η ΕΣΑμεΑ. Η συνεργασία με την Inclusion Europe και το EASPD που εργάζονται για να υποστηρίξουν τα μέλη τους στην Ουκρανία είναι συνεχής, όπως και με τις οργανώσεις που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες με αναπηρία που φτάνουν στα πολωνικά σύνορα. Την ίδια ώρα, η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στον πρωθυπουργό της χώρος Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και σε όλα τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, τους ζητά να πάρουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που επιβάλλονται για να βοηθήσουν τα θύματα του πολέμου με αναπηρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΣΑμεΑ με το υπ. Τουρισμού για τον Προσβάσιμο Τουρισμό

ΕΣΑμεΑ: Να προστατέψουμε πάση θυσία τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην Ουκρανία

Στήριξη των νοικοκυριών των ΑμεΑ από το κύμα ακρίβειας ζητά η ΕΣΑμεΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τακτική ενημέρωση κοινού για την παγκόσμια ημέρα διακοπής καπνίσματος

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος, Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

ΕΣΑμεΑ: Προσβλητικός με ρατσιστικά χαρακτηριστικά όρος σε απόφαση του υπ. Εθν. Άμυνας «κόβει» ευεργετικά μέτρα από άτομα με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Ο όρος της «ανικανότητας για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία» είναι προσβλητικός, εμπεριέχει καταφανή ρατσιστικά χαρακτηριστικά και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 147 έτη προσφοράς και εθελοντισμού

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη εκδήλωση-έκθεση στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος με ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2024.

ΦΣΘ: Εθελοντική αιμοδοσία 29/5 σε συνεργασία με το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος"

ΦΣΘ: Πρόκειται για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία του ΦΣΘ η οποία είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.) Θεσσαλονίκης, αλλά και για φίλους και γνωστούς.

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

Close Icon