Ρεπορτάζ Υγείας

Ευλογιά των Πιθήκων: Πρώτο κρούσμα σε μέλος του στρατού των ΗΠΑ στη Γερμανική βάση

Ευλογιά των Πιθήκων: Πρώτο κρούσμα σε μέλος του στρατού των ΗΠΑ στη Γερμανική βάση

Το κρούσμα στη Στουτγάρδη είναι του στελέχους της Δυτικής Αφρικής, το οποίο είναι γενικά ήπιο και η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι περιορισμένη.

ADMAN

Ευλογιά των Πιθήκων: Η ευλογιά των πιθήκων εντοπίστηκε σε μέλος του στρατού των ΗΠΑ στη Γερμανική βάση. Το μέλος της αμερικανικής υπηρεσίας με ευλογιά των πιθήκων είναι αυτή τη στιγμή απομονωμένο και νοσηλεύεται στη βάση του στη Γερμανία Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε το πρώτο του τεκμηριωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, αφού ένα μέλος της υπηρεσίας βρέθηκε θετικό στον ιό στη Γερμανία.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα μέλος της υπηρεσίας από τη στρατιωτική κοινότητα της Στουτγάρδης βρέθηκε πρόσφατα θετικό σε ευλογιά των πιθήκων», είπε σε δήλωσή του ο πλοίαρχος του Ναυτικού William Speaks, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με το NBC News.

Ο στρατιώτης, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απομόνωση στη βάση και νοσηλεύεται στην κλινική του Στρατού Υγείας της Στουτγάρδης.

«Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας έχουν διαπιστώσει ότι ο κίνδυνος για τον συνολικό πληθυσμό είναι πολύ χαμηλός», πρόσθεσε ο Speaks. “Ως προληπτικό μέτρο, γίνεται ανίχνευση επαφών για το προσωπικό της κλινικής που αλληλεπιδρούσε με τον ασθενή.

Το κρούσμα στη Στουτγάρδη είναι του στελέχους της Δυτικής Αφρικής, το οποίο είναι γενικά ήπιο και η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι περιορισμένη.” Σαράντα πέντε περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων έχουν καταγραφεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Χαβάη έως την Ανατολική Ακτή. Περισσότερα από 1.300 κρούσματα έχουν βρεθεί σε περίπου 30 άλλες χώρες εκτός των περιοχών της Αφρικής όπου ο ιός είναι ενδημικός.

Τη Δευτέρα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για την ευλογιά των πιθήκων στο επίπεδο 2, προειδοποιώντας τους ανθρώπους να εφαρμόζουν «βελτιωμένες προφυλάξεις».

Οι άνθρωποι συνήθως μολύνονται με τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων μέσω επαφής με δερματικές βλάβες ή σωματικά υγρά μολυσμένων ζώων ή ανθρώπων ή μέσω επαφής με υλικά μολυσμένα με τον ιό.

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η ευλογιά των πιθήκων, η οποία σχετίζεται με την ευλογιά, έχει ηπιότερα συμπτώματα που περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, εξάνθημα και πόνους, πριν εμφανιστούν βλάβες.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι ο κίνδυνος για το αμερικανικό κοινό είναι χαμηλός, αλλά λαμβάνουν μέτρα για να διαβεβαιώσουν τους ανθρώπους ότι υπάρχουν ιατρικά μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου προβλήματος.

Ένα εμβόλιο δύο δόσεων, το Jynneos, έχει εγκριθεί για την ευλογιά των πιθήκων στις Η.Π.Α. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει 72.000 δόσεις Jynneos και θα λάβει 300.000 περισσότερες δόσεις από τον κατασκευαστή της, τη Bavarian Nordic, τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η Dawn O’Connell, η οποία επιβλέπει το απόθεμα της κυβέρνησης σε εμβόλια έκτακτης ανάγκης και

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είχε παραγγείλει 500.000 επιπλέον δόσεις Jynneos από τη Βαυαρική Σκανδιναβία που θα παραδοθούν στα τέλη του έτους.

Η εταιρεία κατέχει επίσης και άλλες δόσεις που ανήκουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καθοδήγηση για την ευλογιά των πιθήκων - Το CDC διαγράφει την κλήση για μάσκες στους ταξιδιώτες

Την ώρα που ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού συνεχίζεται, ο ΠΟΥ επισημαίνει πως η πανδημία της Covid-19 δεν έχει τελειώσει.

Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων θα μπορούσαν να έχουν περάσει «υπό το ραντάρ» στις ΗΠΑ, λέει το CDC

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στον δρόμο κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για το νομοσχέδιο δευτεροβάθμιας περίθαλψης

Απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών: Στον δρόμο κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτυρόμενοι για  το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη .

Πρώτη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των ανανεωμένης σύνθεσης εμβολίων, με βάση στοιχεία πραγματικών εμβολιασμών από τα CDC των ΗΠΑ

Όπως τονίζουν οι ερευνητές, τα εν λόγω εμβόλια καλό είναι να τα κάνουν όλοι. Ωστόσο, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια, μπορεί στο μέλλον να μην έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, όσο οι παραλλαγές του κορωνοϊού συνεχίζουν να εξελίσσονται.

Οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι άνδρες είδαν χειρότερα αποτελέσματα της COVID-19, σύμφωνα με μελέτη

"Εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσει συμπτώματα PASC", δήλωσε ο Watson. "Έτσι, αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ανισότητα σε όσους έλαβαν το εμβόλιο, θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει ανισότητα στο ποιος παρουσίασε πιο σοβαρά οξέα συμπτώματα ή συμπτώματα PASC".