Ρεπορτάζ Υγείας

Εθνική Ένωση Αφασίας: Η επίκτητη διαταραχή επικοινωνίας με την οποία διαγνώστηκε ο ηθοποιός Μπρους Γουίλις

Εθνική Ένωση Αφασίας: Η επίκτητη διαταραχή επικοινωνίας με την οποία διαγνώστηκε ο ηθοποιός Μπρους Γουίλις

Πολλοί άνθρωποι έχουν επίσης αδυναμία ή παράλυση του δεξιού ποδιού και του δεξιού τους χεριού επειδή η αφασία συνήθως οφείλεται σε βλάβη στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αφασίας, συμπεριλαμβανομένης της σφαιρικής, της Broca, της Wernicke, της πρωτογενούς προοδευτικής, της ανωμικής και της μικτής μη ρέουσας αφασίας.

Εθνική Ένωση Αφασίας: Η οικογένεια του Μπρους Γουίλις ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο ηθοποιός διαγνώστηκε με τη διαταραχή Ο ηθοποιός Μπρους Γουίλις κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική και η οικογένειά του ανακοίνωσε στα social media την Τετάρτη ότι ο 67χρονος έχει διαγνωστεί με αφασία. «Οι καταπληκτικοί υποστηρικτές του Μπρους, ως οικογένεια θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες», είπε η οικογένεια.

«Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή προσοχή ο Μπρους απομακρύνεται από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν».

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Αφασίας, η επίκτητη διαταραχή επικοινωνίας βλάπτει την ικανότητα ενός ατόμου να επεξεργάζεται τη γλώσσα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να μιλά και να κατανοεί άλλους ή να διαβάζει και να γράφει. Επηρεάζει 2 εκατομμύρια Αμερικανούς, με σχεδόν 180.000 να διαγιγνώσκονται με τη διαταραχή ετησίως.

Η αφασία οφείλεται πάντα σε τραυματισμό στον εγκέφαλο και είναι πιο συχνή από εγκεφαλικό επεισόδιο, ιδιαίτερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Περίπου το 25%-40% των επιζώντων από εγκεφαλικό αναπτύσσουν αφασία.

Σαρώσεις εγκεφάλου Εγκεφαλικοί τραυματισμοί που οδηγούν σε αφασία μπορεί επίσης να προκύψουν από τραύμα στο κεφάλι, όγκους εγκεφάλου και λοιμώξεις.

Δεν επηρεάζει τη νοημοσύνη ενός ατόμου, αν και ένα άτομο με αφασία μπορεί να δυσκολεύεται να θυμηθεί λέξεις και ονόματα.

Η αφασία μπορεί να είναι σοβαρή ή πολύ ήπια και μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα όλων των ηλικιών, φυλών, εθνικοτήτων και φύλων.

Πολλοί άνθρωποι έχουν επίσης αδυναμία ή παράλυση του δεξιού ποδιού και του δεξιού τους χεριού επειδή η αφασία συνήθως οφείλεται σε βλάβη στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αφασίας, συμπεριλαμβανομένης της σφαιρικής, της Broca, της Wernicke, της πρωτογενούς προοδευτικής, της ανωμικής και της μικτής μη ρέουσας αφασίας.

Τα σημάδια της αφασίας περιλαμβάνουν δυσκολία στην εύρεση λέξεων, λέγοντας τη λάθος λέξη, εναλλαγή ήχων σε λέξεις, χρήση φτιαγμένων λέξεων, δυσκολία στην έκφραση ολοκληρωμένων προτάσεων, συναρμολόγηση φτιαγμένων και πραγματικών λέξεων, μη κατανόηση τι λένε οι άνθρωποι, δυσκολία να κατανοήσουν αστεία και δυσκολία στην ανάγνωση τη γραφή ή στα μαθηματικά.

Η ένωση σημειώνει ότι εάν τα συμπτώματα διαρκέσουν περισσότερο από δύο ή τρεις μήνες μετά από ένα εγκεφαλικό, η πλήρης ανάρρωση είναι απίθανη. “Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να βελτιώνονται σε διάστημα ετών ή ακόμη και δεκαετιών.

Η βελτίωση είναι μια αργή διαδικασία που συνήθως περιλαμβάνει τόσο το να βοηθήσουμε το άτομο όσο και την οικογένεια να κατανοήσουν τη φύση της αφασίας και να μάθουν αντισταθμιστικές στρατηγικές για την επικοινωνία.” είπε. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ομιλίας-Γλώσσας-Ακοής (ASHA), οι θεραπείες για την αφασία περιλαμβάνουν τη συνεργασία με έναν παθολόγο λόγου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η αφασία με την οποία διαγνώστηκε ο Μπρους Γουίλις

Επηρεάζει το εγκεφαλικό επεισόδιο τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού

Βίαιες συμπεριφορές ανά ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η κυβέρνηση καθυστερεί τα σχέδια διπλασιασμού των φοιτητών ιατρικής στην Αγγλία

NHS: Οι υπουργοί υποστήριξαν τον διπλασιασμό των θέσεων ιατρικής σχολής έως το 2031 από 7.500 σήμερα σε 15.000, με περισσότερες θέσεις ιατρικών σχολών σε περιοχές με τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε να ανεβάσει επίπεδο εκπαίδευσης και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γεωγραφικής ανισότητας.

Γιατί οι απαγορεύσεις στα smartphone και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εφήβους θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό

Θέτοντας φραγμούς και απαγορεύσεις, διαβρώνουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν να πληγούν και εκείνων που μπορούν να τους βοηθήσουν. Αν και αυτές οι προτάσεις έρχονται με τις καλύτερες προθέσεις, δυστυχώς είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Αυτό που θα έπρεπε να ζητάμε είναι καλύτερη κατανόηση από τους ενήλικες και καλύτερη εκπαίδευση για τους νέους.

Οι τραυματισμοί νεαρών εργαζομένων αυξάνονται μετά τη νομιμοποίηση των πωλήσεων μαριχουάνας για ψυχαγωγία

Η ομάδα της Sabia πιστεύει ότι η χαλάρωση των νόμων σχετικά με την ψυχαγωγική μαριχουάνα μπορεί να βλάψει τους νεότερους εργαζόμενους, συγκεκριμένα. Αυτό είναι «σύμφωνο με την υπόθεση ότι η ψυχαγωγική μαριχουάνα εμποδίζει τη γνωστική λειτουργία και τη φροντίδα τους» είπαν οι ερευνητές.

Μηνιγγίτιδα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η φοιτήτρια στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Μηνιγγίτιδα: Η φοιτήτρια κατέρρευσε το απόγευμα της Τετάρτης στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών όπου και φοιτά και μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού από το βράδι της Κυριακής 25/02

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η πρώιμη έκθεση στον αέρα σε μόλυβδο σχετίζεται με χαμηλότερο IQ και αυτοέλεγχο

Μελλοντικές μελέτες μπορούν να εξετάσουν εάν άλλοι παράγοντες στο περιβάλλον ενός παιδιού τροποποιούν τη ρύπανση από μόλυβδο και γιατί τα αγόρια φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητα.

Γιατί η ιλαρά επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κολλάνε ιλαρά αναρρώνουν μέσα σε επτά έως 10 ημέρες, αλλά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, μηνιγγίτιδα, επιληπτικές κρίσεις, επιπλοκές που οδηγούν σε τύφλωση, ακόμη και θάνατο.