Ρεπορτάζ Υγείας

ΕΣΥ: Σε 3 μήνες ο διορισμός των γιατρών στα νοσοκομεία

ΕΣΥ: Σε 3 μήνες ο διορισμός των γιατρών στα νοσοκομεία

ΕΣΥ: Η τροπολογία Χρυσοχοΐδη προβλέπει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας στα συμβούλια κρίσεων των γιατρών στα νοσοκομεία με κυρίαρχο στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Αλλάζει το σύστημα των προσλήψεων των γιατρών στα νοσοκομεία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να καλυφθούν άμεσα τα μεγάλα κενά στο ΕΣΥ. Τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αργά το βράδυ της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου, στη Βουλή προβλέπει ψηφιοποίηση του συστήματος αλλά και συγκεκριμένα χρονικά όρια για την εξέταση των αιτήσεων αλλά και των ενστάσεων που υποβάλλονται.

Τι προβλέπει η τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Ειδικότερα η τροπολογία την οποία κατέθεσε ο υπουργός Υγείας προβλέπει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας στα συμβούλια κρίσεων των γιατρών στα νοσοκομεία με κυρίαρχο στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών. Να σημειωθεί ότι τα συμβούλια κρίσεων ελέγχουν όλα τα δικαιολογητικά των γιατρών, πραγματοποιούν τις συνεντεύξεις ενώ εξετάζουν και τις ενστάσεις. Μία διαδικασία που περνά μέσα από τις Υγειονομικές Περιφέρειες και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει ακόμη και έναν χρόνο.

Με την τροπολογία Χρυσοχοΐδη στόχος είναι να περικοπεί ο χρόνος της όλης διαδικασίας και οι γιατροί να διορίζονται μέσα σε 3 μήνες στο ΕΣΥ.

Η ψηφιακή πλατφόρμα και τα χρονικά όρια

Επίσης η νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι οι αιτήσεις θα γίνονται μέσα από μία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος κατάθεσης και εξέτασης των αιτημάτων. Παράλληλα θέτει και συγκεκριμένα χρονικά όρια τόσο για την εξέταση των δικαιολογητικών όσο και για τον έλεγχο των ενστάσεων.

Εντός της αρμόδιας ΥΠΕ τα συμβούλια κρίσεων

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα συμβούλια κρίσεων θα λειτουργούν εντός της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), καθώς σήμερα καταγράφεται το φαινόμενο Υγειονομικές Περιφέρειες διαφορετικών περιοχών της χώρας να εμπλέκονται σε κρίσεις γιατρών που ανήκουν σε τελείως διαφορετικούς νομούς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι  σε έναν πρόχειρο έλεγχο που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας είχε διαπιστωθεί πως υπήρχαν Υγειονομικές Περιφέρειες που καθυστερούσαν δραματικά να προωθήσουν τις προσλήψεις των γιατρών μέσα από τα συμβούλια κρίσεων.

Παρά τις οδηγίες που είχαν δοθεί για επιτάχυνση των διαδικασιών στα νοσοκομεία, υπήρχαν Περιφέρειες που συνέχιζαν να καθυστερούν δραματικά με αποτέλεσμα να καθυστερούν και οι προσλήψεις των γιατρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χρυσοχοΐδης: Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, από σήμερα 1η Νοεμβρίου, μπήκε σε πλήρη λειτουργία

1η επιτυχημένη μεταμόσχευση πνευμόνων σε ασθενή με Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα

Σε οριακό σημείο η λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Ανησυχία για τις αυξημένες δαπάνες των νοσοκομείων της χώρας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η κυβέρνηση καθυστερεί τα σχέδια διπλασιασμού των φοιτητών ιατρικής στην Αγγλία

NHS: Οι υπουργοί υποστήριξαν τον διπλασιασμό των θέσεων ιατρικής σχολής έως το 2031 από 7.500 σήμερα σε 15.000, με περισσότερες θέσεις ιατρικών σχολών σε περιοχές με τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε να ανεβάσει επίπεδο εκπαίδευσης και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γεωγραφικής ανισότητας.

Γιατί οι απαγορεύσεις στα smartphone και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εφήβους θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό

Θέτοντας φραγμούς και απαγορεύσεις, διαβρώνουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν να πληγούν και εκείνων που μπορούν να τους βοηθήσουν. Αν και αυτές οι προτάσεις έρχονται με τις καλύτερες προθέσεις, δυστυχώς είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Αυτό που θα έπρεπε να ζητάμε είναι καλύτερη κατανόηση από τους ενήλικες και καλύτερη εκπαίδευση για τους νέους.

Οι τραυματισμοί νεαρών εργαζομένων αυξάνονται μετά τη νομιμοποίηση των πωλήσεων μαριχουάνας για ψυχαγωγία

Η ομάδα της Sabia πιστεύει ότι η χαλάρωση των νόμων σχετικά με την ψυχαγωγική μαριχουάνα μπορεί να βλάψει τους νεότερους εργαζόμενους, συγκεκριμένα. Αυτό είναι «σύμφωνο με την υπόθεση ότι η ψυχαγωγική μαριχουάνα εμποδίζει τη γνωστική λειτουργία και τη φροντίδα τους» είπαν οι ερευνητές.

Μηνιγγίτιδα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η φοιτήτρια στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Μηνιγγίτιδα: Η φοιτήτρια κατέρρευσε το απόγευμα της Τετάρτης στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών όπου και φοιτά και μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού από το βράδι της Κυριακής 25/02

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η πρώιμη έκθεση στον αέρα σε μόλυβδο σχετίζεται με χαμηλότερο IQ και αυτοέλεγχο

Μελλοντικές μελέτες μπορούν να εξετάσουν εάν άλλοι παράγοντες στο περιβάλλον ενός παιδιού τροποποιούν τη ρύπανση από μόλυβδο και γιατί τα αγόρια φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητα.

Γιατί η ιλαρά επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κολλάνε ιλαρά αναρρώνουν μέσα σε επτά έως 10 ημέρες, αλλά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, μηνιγγίτιδα, επιληπτικές κρίσεις, επιπλοκές που οδηγούν σε τύφλωση, ακόμη και θάνατο.