Πολιτική Υγείας

Πότε περιμένουμε την προκήρυξη των Διοικητών στο ΕΣΥ;

Πότε περιμένουμε την προκήρυξη των Διοικητών στο ΕΣΥ;

Οι υφιστάμενοι Διοικητές θα πρέπει να υποβάλουν ξανά αίτηση από την αρχή και να περάσουν από τη διαδικασία αξιολόγησης του ΑΣΕΠ για να εξεταστούν για την επανένταξή τους στο ΕΣΥ.

Σε αναμονή είναι οι Διοικητές των Νοσοκομείων πανελλαδικά καθώς αναμένουν την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών στα μέσα Νοεμβρίου. Αυτό το νομοσχέδιο πρόκειται να επιφέρει σημαντική αλλαγή στη διαδικασία επιλογής αυτών των ρόλων. Οι υφιστάμενοι Διοικητές θα πρέπει να υποβάλουν ξανά αίτηση από την αρχή και να περάσουν από τη διαδικασία αξιολόγησης του ΑΣΕΠ για να εξεταστούν για την επανένταξή τους στο ΕΣΥ.

Αυτό το ταξίδι πίσω στο νοσοκομειακό σύστημα περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη διαδικασία, που περιλαμβάνει συνεντεύξεις, τεστ και αξιολογήσεις. Αναμένεται ότι όχι περισσότερο από το 20% των σημερινών στελεχών θα πορευτούν με επιτυχία στη διαδικασία αυτή και θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στο ΕΣΥ. Ως προς το χρονοδιάγραμμα, το Υπουργείο Υγείας στοχεύει στην επίσπευση της έναρξης της διαδικασίας, με στόχο την έναρξη της μέχρι το τέλος του έτους, ενδεχομένως και νωρίτερα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες και το επικείμενο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις και το επίμαχο νομοσχέδιο, αναμένεται να προηγηθεί η προκήρυξη θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της επιλογής Διοικητών Νοσοκομείων. Περαιτέρω, οι Διοικητές μετά από κυβερνητικές οδηγίες θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση των υποψηφίων για θέσεις Διοικητών Νοσοκομείων. Η διαδικασία προκήρυξης θα είναι εκτεταμένη και θα περιλαμβάνει όλα τα νοσοκομεία της χώρας, περίπου 120 συνολικά. Ωστόσο, κάθε υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση για έως και τρία νοσοκομεία.

Η προκήρυξη θα περιγράφει συγκεκριμένα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για να περάσουν οι υποψήφιοι στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Αυτά τα κριτήρια περιλαμβάνουν:

  • Σχετικό πτυχίο ή εναλλακτικά ελάχιστη εργασιακή εμπειρία 5 ετών στον τομέα που σχετίζεται με τη θέση (3 χρόνια για τοπικούς ή άκρως εξειδικευμένους ρόλους).
  • Γνώση ξένων γλωσσών, που να υποστηρίζει τα αντίστοιχα προσόντα.
  • Ένα τεστ δεξιοτήτων που περιλαμβάνει ψηφιακή συμπλήρωση συγκεκριμένων ερωτήσεων για την επίτευξη βαθμολογίας που συμβάλλει στη συνολική αξιολόγηση.
  • Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια θα προγραμματιστούν για συνέντευξη. Θα διεξαχθεί δομημένη συνέντευξη για τους 7 πρώτους υποψηφίους για κάθε θέση, όπως καθορίζεται από το σύστημα αξιολόγησης.
  • Τέλος, θα δημιουργηθεί μια λίστα με 3 υποψηφίους με βάση τη συγκεντρωτική βαθμολογία, από την οποία ο Υπουργός Υγείας θα επιλέξει τον νέο Περιφερειάρχη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μέσω ΑΣΕΠ η επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία

25μελής επιτροπή για την παρακολούθηση φαρμακευτικής δαπάνης

Άμεση επαναπρόσληψη στα ίδια νοσοκομεία των 2.000 υγειονομικών

Πότε οι εργαστηριακές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ γίνονται μόνο στις δημόσιες δομές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπαίδευση αεροδιάσωσης στους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών - Η εκπαίδευση θα γίνει σε όλη την Ελλάδα

«Η εκπαίδευση γίνεται για να είμαστε έτοιμοι για την πρωτογενή διάσωση, η οποία σημαίνει ότι όταν γίνει ένα ατύχημα θα μπορεί να προσεγγίζει το ελικόπτερο, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντική εκπαίδευση», είπε ο κ. Αγγελίδης, ευχαριστώντας την Αερολέσχη Σερρών και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεών της.

Επιστολική Ψήφος: Ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα

«Μαζί με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, τολμάμε και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή. Και νομίζω ότι είναι οι πιο χειροπιαστές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία που θέλουμε» κατέληξε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον HIV

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS (UNAIDS), στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχει επιτευχθεί το 95-95-95 που ερμηνεύεται ως εξής: το 95% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν διαγνωσθεί, το 90% των ατόμων που ζουν με τον HIV να είναι υπό θεραπεία και το 86% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν επιτύχει ιική καταστολή.

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων