Ρεπορτάζ Υγείας

Επιστρέφουν οι μάσκες: Σύσταση μάσκας σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ

Επιστρέφουν οι μάσκες: Σύσταση μάσκας σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ

Επιστρέφουν οι μάσκες: Το νέο κύμα διασποράς του κορωνοϊού έχει προκαλέσει εκατοντάδες νέες νοσηλείες στα νοσοκομεία, οι οποίες ξεπερνούν τις 1.300 εβδομαδιαίως, ενώ υπάρχει ανησυχία για αύξηση των διασωληνώσεων και των θανάτων εντός του Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων έχει ως κύριο θέμα την επαναφορά του μέτρου της μάσκας στα νοσοκομεία και τις μονάδες φιλοξενίας ατόμων με προβλήματα υγείας. Το νέο κύμα διασποράς του κορωνοϊού έχει προκαλέσει εκατοντάδες νέες νοσηλείες στα νοσοκομεία, οι οποίες ξεπερνούν τις 1.300 εβδομαδιαίως, ενώ υπάρχει ανησυχία για αύξηση των διασωληνώσεων και των θανάτων εντός του Ιανουαρίου.

Τι προτείνουν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων;

Οι ειδικοί δεν συνέστησαν την επαναφορά υποχρεωτικών μέτρων. Ωστόσο απευθύνουν ισχυρές συστάσεις με σκοπό να συγκρατηθεί η διασπορά της Covid-19.

  • Συνεχίζει (ισχυρώς ειδικά τώρα με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων) η σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση του εμβολιασμού για COVID-19 ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και στη σωστή και έγκαιρη χρήση των αντι-ικων φαρμάκων.
  • Υπάρχει σύσταση για καθολική εφαρμογή της χρήσης μάσκας στις μονάδες υγείας. Την απόφαση αναμένεται να λαμβάνουν οι επιτροπές λοιμώξεων των νοσοκομείων που θα κρίνουν βάσει των στοιχείων που έχουν αν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Ενώ η κυκλοφορία του κορωνοϊού είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, οι εμβολιασμοί προχωρούν με αργό ρυθμό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και τις 22/12, με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο Pfizer XBB πραγματοποιήθηκαν 159.574 εμβολιασμοί και έχουν προγραμματιστεί μόλις 8.329 μελλοντικά ραντεβού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Covid: Το 1/3 των Αυστραλών απορρίπτει τα μέτρα ασφαλείας στις διακοπές

Πώς μπορείτε να προστατευτείτε από την γρίπη;

Πώς να παραμείνετε υγιείς αυτήν την εποχή γύρω από άρρωστους συγκατοίκους

Η παρακολούθηση του SARS-CoV-2 με δεδομένα τηλεφωνικής εφαρμογής προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου εγγύτητας και διάρκειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το οικονομικό βάρος της παιδικής λεκτικής κακοποίησης από ενήλικες υπολογίζεται σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

Η αντιμετώπισή της μας δίνει ένα ισχυρό μοχλό πρόληψης των διαταραχών ψυχικής υγείας και του τεράστιου κόστους τους τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Οδηγίες καταλληλότητας οδηγών με καρδιολογικές παθήσεις από την Καναδική Καρδιαγγειακή Εταιρεία

"Εάν ένας γιατρός πιστεύει ότι ένας οδηγός είναι επικίνδυνος, σε ορισμένες επαρχίες του Καναδά, η αναφορά στις αρχές μεταφορών είναι υποχρεωτική. Αυτή είναι μία από τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν για την ασφάλεια των ασθενών και επίσης για την ασφάλεια των γύρω τους ."

Ντελέκος: Ένα πλαίσιο για να μοιραστούμε το ρίσκο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ντελέκος (Gallagher Re): Πώς οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ρυθμιστικές αρχές στον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Οι ειδικοί δίνουν συστάσεις για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή

Μια χαμηλή επιβάρυνση με κολπική μαρμαρυγή σχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας. Η μείωση της επιβάρυνσης της κολπικής μαρμαρυγής ΚΜ εξελίσσεται σε θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ».