Ρεπορτάζ Υγείας

Επικινδυνότητα: Πότε ήταν η τελευταία φορά που περάσατε από το ντουλάπι φαρμάκων σας; Δείτε πώς λειτουργούν οι ανακλήσεις φαρμάκων

Επικινδυνότητα: Πότε ήταν η τελευταία φορά που περάσατε από το ντουλάπι φαρμάκων σας; Δείτε πώς λειτουργούν οι ανακλήσεις φαρμάκων

Εάν δείτε το προϊόν σας στη λίστα, κάντε κλικ σε αυτό για να επισκεφτείτε μια σελίδα με μια περίληψη της ανάκλησης και περισσότερες λεπτομέρειες πίσω από αυτήν. Μπορείτε επίσης να λάβετε οδηγίες για την επιστροφή ενός ελαττωματικού προϊόντος και στοιχεία επικοινωνίας με τον κατασκευαστή

Επικινδυνότητα: Μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο έργο στην επιφάνεια, αλλά υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε Πότε ήταν η τελευταία φορά που περάσατε από το ντουλάπι φαρμάκων σας; Οι ανακλήσεις φαρμάκων είναι συχνές, αλλά μπορεί να χάσετε τα νέα και να πάρετε ένα ανακληθέν φάρμακο ούτως ή άλλως. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ανακλήσεις αυτοκινήτων. Οδηγούμε, αγνοώντας ευτυχώς μια σημαντική ανάκληση. Αυτό είναι τρομακτικό, αλλά η λήψη επικίνδυνων φαρμάκων θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη.

Θα σας δείξω πώς να ξεκινήσετε έναν έλεγχο συνταγογραφούμενων φαρμάκων για να διασφαλίσετε ότι τα φάρμακά σας είναι ασφαλή για λήψη. Δείτε πώς λειτουργούν οι ανακλήσεις φαρμάκων

Η ανάκληση είναι συνήθως εθελοντική ενέργεια που λαμβάνει μια εταιρεία για την αφαίρεση ενός ελαττωματικού προϊόντος από την αγορά.

Αυτό μπορεί να ισχύει για οτιδήποτε, από αυτοκίνητα μέχρι τηλεοράσεις. Μερικές φορές μια ανάκληση επιβάλλεται από την κυβέρνηση.

Όταν πρόκειται για εταιρείες φαρμάκων, ο FDA έχει τρεις κατηγορίες ανάκλησης:

Οι υπενθυμίσεις της τάξης Ι είναι οι πιο σοβαρές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει “εύλογη πιθανότητα ότι η χρήση ή η έκθεση σε ένα παραβατικό προϊόν θα προκαλέσει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την υγεία ή θάνατο”.

Οι ανακλήσεις κλάσης ΙΙ είναι όταν “η χρήση ή η έκθεση σε ένα παραβατικό προϊόν μπορεί να προκαλέσει προσωρινές ή ιατρικά αναστρέψιμες δυσμενείς συνέπειες για την υγεία ή όπου η πιθανότητα σοβαρών δυσμενών συνεπειών για την υγεία είναι απομακρυσμένη.”

Οι ανακλήσεις κατηγορίας ΙΙΙ “δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν δυσμενείς συνέπειες για την υγεία”. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αγοράζετε διαδικτυακά συμπληρώματα υγείας ή χάπια απώλειας βάρους; Διαβάστε αυτό πρώτα

Ελέγξτε τα φάρμακά σας

Λοιπόν, πώς ξέρετε εάν ένα φάρμακο που παίρνετε ή ένα φάρμακο που κάθεται στο ντουλάπι σας είναι ασφαλές για χρήση; Αξίζει να κάνετε έναν έλεγχο στο ντουλάπι φαρμάκων σας δύο φορές τον χρόνο. Φυσικά, πετάξτε έξω οτιδήποτε έχει λήξει. Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να ελέγξετε την κατάσταση όλων των συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σας, μεταβαίνοντας στη διεύθυνση fda.gov/safety/rescals-market-withdrawals-safety-alerts.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα: Πληκτρολογήστε την επωνυμία ή την περιγραφή του προϊόντος στο πεδίο Αναζήτηση.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε το Advil ή το γενικό όνομα ibuprofen.

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Τύπος προϊόντος για να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας.

Θα λάβετε μια λίστα με φάρμακα που ταιριάζουν με το ερώτημά σας. Μπορείτε να εξαγάγετε τα αποτελέσματα στο Excel κάνοντας κλικ στο κουμπί Εξαγωγή Excel.

Εάν δείτε το προϊόν σας στη λίστα, κάντε κλικ σε αυτό για να επισκεφτείτε μια σελίδα με μια περίληψη της ανάκλησης και περισσότερες λεπτομέρειες πίσω από αυτήν. Μπορείτε επίσης να λάβετε οδηγίες για την επιστροφή ενός ελαττωματικού προϊόντος και στοιχεία επικοινωνίας με τον κατασκευαστή.

Τα αποτελέσματα σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από δελτία τύπου και άλλες δημόσιες ανακοινώσεις. Μπορεί να έχετε ένα φάρμακο που έχει ενεργή ανάκληση αλλά δεν εμφανίζεται στην αναζήτηση.

Το πρόγραμμα Αναφορές επιβολής περιέχει πληροφορίες για ανακλήσεις αμέσως μετά την ταξινόμησή τους από τον FDA, μαζί με εκκρεμείς ανακλήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προειδοποιητική επιστολή FDA στην Aurobindo Pharma για ακατάλληλα αντιυπερτασικά φάρμακα

Προειδοποίηση της FDA των ΗΠΑ για απαγόρευση εμφύτευσης αντλίας καρδιάς συγκεκριμένης εταιρίας λόγω επικινδυνότητας

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το 2nd European Risk Summit

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εβδομαδιαία αποτελέσματα κρουσμάτων από την ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των Πιθήκων: Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 80  (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36 έτη (19-61), εκ των οποίων 20 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (25%).

Οι γυναίκες γιατροί σπάνια κερδίζουν τις υψηλότερες πληρωμές από τις εταιρείες φαρμάκων και ιατρικών συσκευών

"Η επιβάρυνση των γυναικών με τα βάρη της ανισότητας επέτρεψε τη συνέχιση αυτού του φαινομένου", λέει ο Jafari. "Οι γυναίκες απλά δεν καλούνται στο τραπέζι και δικαιολογίες όπως η γονιμότητα πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν μέρος της συζήτησης. Και οι άνδρες έχουν παιδιά".

Δύο εμβόλια είναι διαθέσιμα για την ευλογιά των πιθήκων

Ο πραγματικός ιός που χρησιμοποιείται στα εμβόλια για την προστασία από τους ιούς της ευλογιάς των πιθήκων ονομάζεται ιός της εμβολίας. Αυτός ο ιός δεν έχει καμία σχέση με την ευλογιά. Είναι απλώς ένας άλλος ιός του γένους των Orthopoxvirus που μπορεί να μετατραπεί σε εμβόλιο.

Παιδιά και COVID: Η επιβράδυνση του Σεπτεμβρίου συνεχίζεται

"Το αναμνηστικό της Pfizer θα είναι για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών [και] τα επικαιροποιημένα αναμνηστικά της Moderna θα είναι για παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών", ανέφερε το WebMD.

Ο ρόλος του ΔΜΣ στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Παρότι η μικρότερη απώλεια βάρους έχει μικρότερο όφελος, εξακολουθεί να έχει σημασία, σύμφωνα με την Carroll. «Κάθε απώλεια μετράει», είπε. Για να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε, η άσκηση είναι μόνο μέρος της εξίσωσης: Το «κλειδί» είναι οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Τα ύποπτα κρούσματα χολέρας αυξήθηκαν σε 2.092 στη ΒΑ Συρία από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα

Η εκτεταμένη καταστροφή των εθνικών υποδομών ύδρευσης μετά από μια δεκαετία και πλέον πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του Συριακού πληθυσμού εξαρτάται από μη ασφαλείς πηγές νερού.