Πολιτική Υγείας

FDA ΗΠΑ: Προειδοποιεί τους γιατρούς να σταματήσουν να εμφυτεύουν αντλία καρδιάς που συνδέεται με θανάτους

FDA ΗΠΑ: Προειδοποιεί τους γιατρούς να σταματήσουν να εμφυτεύουν αντλία καρδιάς που συνδέεται με θανάτους

Η εταιρεία είχε προηγουμένως εκδώσει ανακλήσεις σε ορισμένες συσκευές και εξαρτήματα Heartware που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εμφύτευση.

FDA ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Διαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων FDA προειδοποιεί τους γιατρούς να σταματήσουν να εμφυτεύουν αντλία καρδιάς που συνδέεται με θανάτους. Οι χειρουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν εμφυτεύματα από άλλους κατασκευαστές, ανέφερε η FDA σε ένα σημείωμα στους γιατρούς. Τα προβλήματα της καρδιάς αυξάνονται. Οι ρυθμιστές υγείας των ΗΠΑ προειδοποίησαν τους χειρουργούς την Πέμπτη να σταματήσουν να εμφυτεύουν μια αντλία καρδιάς που έκανε η Medtronic λόγω διακοπών ρεύματος που συνδέονται πρόσφατα με περιπτώσεις εγκεφαλικού επεισοδίου και περισσότερων από δώδεκα θανάτων. Η Medtronic δήλωσε νωρίτερα την ημέρα ότι θα σταματήσει να πωλεί τη συσκευή υποβοήθησης Heartware, η οποία προορίζεται να ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.

Πρόσφατα δεδομένα της εταιρείας έδειξαν ότι η συσκευή μπορεί απροσδόκητα να σταματήσει να λειτουργεί και μερικές φορές δεν μπορεί να γίνει επανεκκίνηση, δήλωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Η εταιρεία είπε ότι δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει τη βασική αιτία σε κάθε περίπτωση.

Οι χειρουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν εμφυτεύματα από άλλους κατασκευαστές, ανέφερε η FDA σε ένα σημείωμα στους γιατρούς. Περίπου 4.000 άτομα παγκοσμίως έχουν αυτήν τη στιγμή τη συσκευή Medtronic, περίπου τα μισά από αυτά στις Η.Π.Α. Για αυτούς τους ασθενείς, το πρακτορείο είπε ότι οι γιατροί των ΗΠΑ θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για τις τελευταίες οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση της συσκευής, η οποία περιλαμβάνει τη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Οι ερευνητές ανακαλύπτουν ότι ορισμένες θέσεις εργασίας προκαλούν καρδιακά προβλήματα στις γυναίκες

Η FDA δήλωσε ότι η Medtronic διέκοψε τις πωλήσεις αφού εξέτασε 100 αναφορές διακοπών ρεύματος με τη συσκευή, οι οποίες οδήγησαν σε 14 θανάτους ασθενών και 13 ασθενείς που την αφαίρεσαν.

Η εταιρεία είχε προηγουμένως εκδώσει ανακλήσεις σε ορισμένες συσκευές και εξαρτήματα Heartware που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εμφύτευση.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία προειδοποίησε για διακοπές ρεύματος ή καθυστέρηση επανεκκίνησης με τρεις παρτίδες.

Η εταιρεία είπε ότι οι ασθενείς δεν πρέπει να αφαιρέσουν αυτόματα τη συσκευή.

Η λήψη των ανακληθέντων καρδιακών εμφυτευμάτων πρέπει να σταθμίζεται προσεκτικά έναντι των πιθανών κινδύνων της χειρουργικής επέμβασης.

Ο Medtronic ανέφερε σε μια δήλωση ότι οι γιατροί θα πρέπει να αποφασίσουν «κατά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη την κλινική κατάσταση και τους χειρουργικούς κινδύνους των ασθενών».

Η εταιρεία είπε ότι ετοιμάζει έναν οδηγό για τη διαχείριση ασθενών “που μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη για πολλά χρόνια”. Η συσκευή Heartware χρησιμοποιήθηκε για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που περιμένουν μεταμόσχευση ή ως μόνιμο εμφύτευμα για εκείνους που δεν ήταν αρκετά υγιείς για αυτήν τη διαδικασία. Η συσκευή βοηθά στην ενίσχυση ενός από τους κάτω θαλάμους της καρδιάς που απαιτείται για επαρκή κυκλοφορία του αίματος. Η Medtronic είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ιατρικών συσκευών και εξοπλισμού στον κόσμο, που πωλεί χιλιάδες εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιακών, νευρολογικών και αρθρώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα για την προστασία της καρδιάς μετά από έμφραγμα

Συσκευή προστασίας της καρδιάς μετά από έμφραγμα

Καρδιά: Βοηθητικό εμφύτευμα μέχρι να βρεθεί μόσχευμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από Τετάρτη 14/06 ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από την ερχόμενη Τετάρτη 14/06 ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 18 – 24 ετών.

Μαρία Θεοδωρίδου: "Ναι" στη δεύτερη δόση με AstraZeneca - Μόνο για τους άνω των 60 η πρώτη δόση

Μαρία Θεοδωρίδου: H Eπιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 60 ετών, ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19. Επιπλέον, η κα Θεοδωρίδου ανέφερε ότι παραμένει η σύσταση της Επιτροπής για τη δεύτερη δόση στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση AstraZeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος της σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας θρόμβωσης με θρομβοπενία είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση.

Μετά την Τρίτη, οι επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια δεν θα χρειαστεί να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών που έχουν ή χρειάζονται κοινωνική απομάκρυνση.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν απαιτείται να καλύπτονται, αλλά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Η Νότια Ασία ζηούν εμβόλια από΄Κίνα και ρωσία λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων της

Μια αποστολή Pfizer έφτασε επίσης στην Ντάκα την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Covax, ενός προγράμματος που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη διανομή εμβολίων σε φτωχότερα έθνη.

Κορωνοϊός: Τα σημεία δωρεάν ελέγχου για τη Δευτέρα 14/6

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός: Σε 135 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, θα βρίσκονται αύριο, Δευτέρα 14 Ιουνίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Σύσταση για πλήρη εμβολιασμό των εργαζομένων πρώτης γραμμής από το Υπουργείο Υγείας Ινδίας

Τα νέα έρχονται για μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και συνδέθηκε με το 6% των λοιμώξεων στις ΗΠΑ και έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να εξαπλωθεί πιο εύκολα από το αρχικό στέλεχος και θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci

Ο Καναδάς δεν θα εκδώσει 300.000 δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια «κάθε μελλοντικής προμήθειας εμβολίων» από την εγκατάσταση, η Health Canada δήλωσε ότι σχεδιάζει επιτόπια επιθεώρηση στο εργοστάσιο αυτό το καλοκαίρι. «Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η επιθεώρηση, ο Καναδάς δεν θα δέχεται κανένα προϊόν ή συστατικά που κατασκευάζονται σε αυτόν τον χώρο», δήλωσε η Health Canada.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού covid -19 μεταξύ των εφήβων.

Η Beer είπε ότι πολλοί παιδίατροι σε εθνικό επίπεδο έχουν εκφράσει μια σταθερή τάση σε ασθενείς που παρουσιάζουν παρατεταμένα συμπτώματα μετά τη μόλυνση με COVID-19, επίσης γνωστή ως μακρά COVID, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εμβολίων σε αυτήν την νεότερη ηλικιακή ομάδα.