Πολιτική Υγείας

FDA ΗΠΑ: Προειδοποιεί τους γιατρούς να σταματήσουν να εμφυτεύουν αντλία καρδιάς που συνδέεται με θανάτους

FDA ΗΠΑ: Προειδοποιεί τους γιατρούς να σταματήσουν να εμφυτεύουν αντλία καρδιάς που συνδέεται με θανάτους

Η εταιρεία είχε προηγουμένως εκδώσει ανακλήσεις σε ορισμένες συσκευές και εξαρτήματα Heartware που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εμφύτευση.

FDA ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Διαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων FDA προειδοποιεί τους γιατρούς να σταματήσουν να εμφυτεύουν αντλία καρδιάς που συνδέεται με θανάτους. Οι χειρουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν εμφυτεύματα από άλλους κατασκευαστές, ανέφερε η FDA σε ένα σημείωμα στους γιατρούς. Τα προβλήματα της καρδιάς αυξάνονται. Οι ρυθμιστές υγείας των ΗΠΑ προειδοποίησαν τους χειρουργούς την Πέμπτη να σταματήσουν να εμφυτεύουν μια αντλία καρδιάς που έκανε η Medtronic λόγω διακοπών ρεύματος που συνδέονται πρόσφατα με περιπτώσεις εγκεφαλικού επεισοδίου και περισσότερων από δώδεκα θανάτων. Η Medtronic δήλωσε νωρίτερα την ημέρα ότι θα σταματήσει να πωλεί τη συσκευή υποβοήθησης Heartware, η οποία προορίζεται να ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.

Πρόσφατα δεδομένα της εταιρείας έδειξαν ότι η συσκευή μπορεί απροσδόκητα να σταματήσει να λειτουργεί και μερικές φορές δεν μπορεί να γίνει επανεκκίνηση, δήλωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Η εταιρεία είπε ότι δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει τη βασική αιτία σε κάθε περίπτωση.

Οι χειρουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν εμφυτεύματα από άλλους κατασκευαστές, ανέφερε η FDA σε ένα σημείωμα στους γιατρούς. Περίπου 4.000 άτομα παγκοσμίως έχουν αυτήν τη στιγμή τη συσκευή Medtronic, περίπου τα μισά από αυτά στις Η.Π.Α. Για αυτούς τους ασθενείς, το πρακτορείο είπε ότι οι γιατροί των ΗΠΑ θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για τις τελευταίες οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση της συσκευής, η οποία περιλαμβάνει τη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Οι ερευνητές ανακαλύπτουν ότι ορισμένες θέσεις εργασίας προκαλούν καρδιακά προβλήματα στις γυναίκες

Η FDA δήλωσε ότι η Medtronic διέκοψε τις πωλήσεις αφού εξέτασε 100 αναφορές διακοπών ρεύματος με τη συσκευή, οι οποίες οδήγησαν σε 14 θανάτους ασθενών και 13 ασθενείς που την αφαίρεσαν.

Η εταιρεία είχε προηγουμένως εκδώσει ανακλήσεις σε ορισμένες συσκευές και εξαρτήματα Heartware που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εμφύτευση.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία προειδοποίησε για διακοπές ρεύματος ή καθυστέρηση επανεκκίνησης με τρεις παρτίδες.

Η εταιρεία είπε ότι οι ασθενείς δεν πρέπει να αφαιρέσουν αυτόματα τη συσκευή.

Η λήψη των ανακληθέντων καρδιακών εμφυτευμάτων πρέπει να σταθμίζεται προσεκτικά έναντι των πιθανών κινδύνων της χειρουργικής επέμβασης.

Ο Medtronic ανέφερε σε μια δήλωση ότι οι γιατροί θα πρέπει να αποφασίσουν «κατά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη την κλινική κατάσταση και τους χειρουργικούς κινδύνους των ασθενών».

Η εταιρεία είπε ότι ετοιμάζει έναν οδηγό για τη διαχείριση ασθενών “που μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη για πολλά χρόνια”. Η συσκευή Heartware χρησιμοποιήθηκε για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που περιμένουν μεταμόσχευση ή ως μόνιμο εμφύτευμα για εκείνους που δεν ήταν αρκετά υγιείς για αυτήν τη διαδικασία. Η συσκευή βοηθά στην ενίσχυση ενός από τους κάτω θαλάμους της καρδιάς που απαιτείται για επαρκή κυκλοφορία του αίματος. Η Medtronic είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ιατρικών συσκευών και εξοπλισμού στον κόσμο, που πωλεί χιλιάδες εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιακών, νευρολογικών και αρθρώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα για την προστασία της καρδιάς μετά από έμφραγμα

Συσκευή προστασίας της καρδιάς μετά από έμφραγμα

Καρδιά: Βοηθητικό εμφύτευμα μέχρι να βρεθεί μόσχευμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.