Καρδιαγγειακά

Καρδιά: Βοηθητικό εμφύτευμα μέχρι να βρεθεί μόσχευμα

Καρδιά: Βοηθητικό εμφύτευμα μέχρι να βρεθεί μόσχευμα

Η εμφύτευση ενός μηχανήματος στην αριστερή κοιλία της καρδιάς, για την καλύτερη ροή του αίματος, αποτελεί την νέα καινοτομία που θα βοηθήσει τους εν αναμονεί μοσχεύματος καρδιάς.

Μια έφηβη κοπέλα, ένας άνδρας στο άνθος της ηλικίας του που πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια και ένας πρώην αθλητής του NFL που πλήττεται από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, όλοι θεραπεύτηκαν επιτυχώς με τη χειρουργική προσέγγιση που εγκαινίασε το Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο.

Το έργο αυτό, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό The Annals of Thoracic Surgery.
Κάποιοι ασθενείς με προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να μην είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για μεταμόσχευση καρδιάς. Επιπλέον, δεν υπάρχουν πάντα διαθέσιμοι δωρητές καρδιάς και κάποιοι ασθενείς μπορεί να περιμένουν χρόνια μέχρι να βρεθεί κατάλληλη καρδιά από δωρητή.

Η μηχανική υποστήριξη κυκλοφορίας ή ΜΥΚ είναι ένας τρόπος βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος σε ολόκληρο το σώμα με μια αντλία καρδιάς που ονομάζεται συσκευή κοιλιακής υποβοήθησης (VAD). Οι συσκευές κοιλιακής υποβοήθησης βοηθούν την καρδιά σας που έχει υποστεί βλάβη να αντλήσει-προωθήσει αίμα σε ολόκληρο το σώμα σας. Δεν υποκαθιστούν την καρδιά και η καρδιά σας θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Οι συσκευές κοιλιακής υποβοήθησης (VAD) υποβοηθούν τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, παρατείνουν τη ζωή και παρέχουν καλύτερη ποιότητα ζωής στα άτομα που πάσχουν από προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια.

Η συσκευή κοιλιακής υποβοήθησης (VAD) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμη υποστήριξη ως μεταβατική θεραπεία κατά την αναμονή για τη μεταμόσχευση (bridge-to-transplant -BTT), που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει έναν ασθενή να επιβιώσει μέχρι να παρουσιαστεί διαθέσιμη καρδιά από δωρητή ή ως καταληκτική θεραπεία (destination therapy -DT), που παρέχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη σε ασθενείς οι οποίοι μπορεί να είναι ακατάλληλοι για μεταμόσχευση καρδιάς.

Τα αποτελέσματα μιας άλλης κλινικής ερευνητικής μελέτης στο Sharp Νοσοκομείο Memorial δείχνουν ότι οι ασθενείς 70 ετών και άνω έχουν καλή λειτουργική αποκατάσταση, επιβίωση και την ποιότητα ζωής σε δύο χρόνια, όταν υποβάλλονται σε αριστερή βοηθήσει κοιλίας συσκευή (LVAD) θεραπεία για την καρδιακή ανεπάρκεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων ηλικιωμένων με αντιφλεγμονώδεις θεραπείες

Νέα μελέτη για το συσχετισμό κορωνοϊού - καρδιοπάθειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένζυμο ενεργοποιεί τα καρδιακά κύτταρα για ανάκαμψη από καρδιακή προσβολή

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές της Johns Hopkins Medicine έχουν δείξει πώς ένα ένζυμο μπορεί να ενεργοποιήσει τα καρδιακά κύτταρα για να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακάμψουν καλύτερα από καρδιακή προσβολή.

Ταυτοποιήθηκε πρωτεΐνη που ρυθμίζει τη φλεγμονή στην αθηροσκλήρωση

Η πρωτεΐνη CARD8 ρυθμίζει αρκετές φλεγμονώδεις πρωτεΐνες σε άτομα με αθηροσκλήρωση. Αυτό φαίνεται σε μια νέα μελέτη από ερευνητές του Örebro που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports .

Η πρώτη εν Ελλάδι αυτόνομη μονάδα Καρδιο-Ογκολογίας στο ΓΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ

Γραφεί για το Healthweb η κ. Μιχαλοπούλου Έλενα Καρδιο-Ογκολόγος-Διευθύντρια Μονάδος Καρδιο-Ογκολογίας ΓΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ.Έχει πλέον καταστεί σαφές πως η σύγχρονη αντινεοπλασματική θεραπευτική (χειρουργική, φαρμακευτική και ακτινοθεραπευτική ) έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο  μειώνοντας σημαντικά τη θνησιμότητα σε αρκετά νεοπλάσματα συγκριτικά με προηγούμενες δεκαετίες.

Μελέτη για τη σχέση καρδιακής ανεπάρκειας και κορωνοϊού

Τα υψηλά ποσοστά μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής καθώς και θνητότητας αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο της πρόληψης, η οποία είναι επιτακτική μεταξύ των ασθενών που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια.

Πρόβλεψη καρδιακής ανεπάρκειας με μηχανική εκμάθηση

Καρδιακή ανεπάρκεια διάγνωση: Κάθε χρόνο, περίπου 1 στους 8 θανάτους των ΗΠΑ προκαλείται τουλάχιστον εν μέρει από καρδιακή ανεπάρκεια. Ένα από τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια της οξείας καρδιακής ανεπάρκειας είναι η περίσσεια υγρού στους πνεύμονες, μια κατάσταση γνωστή ως πνευμονικό οίδημα Το ακριβές επίπεδο περίσσειας υγρού ενός ασθενούς συχνά υπαγορεύει την πορεία δράσης του […]