Ρεπορτάζ Υγείας

ΕΟΠΥΥ: Αποκαλύψεις για την απάτη με επιθέματα από την διοικήτρια του οργανισμού

ΕΟΠΥΥ: Αποκαλύψεις για την απάτη με επιθέματα  από την διοικήτρια του οργανισμού

Για την απάτη 228 εταιρείων με επιθέματα κατά  του ΕΟΠΥΥ  η οποία ανέρχεται πάνω από 8 εκατ. ευρώ , μίλησε η διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη αποκαλύπτοντας ότι χρονιά σταθμός ήταν το 2018.

Εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία τους  επιτήδειους οι οποίοι για χρόνια εξαπατούσαν τον Οργανισμό  ΕΟΠΥΥ  ζημιώνοντάς τον πάνω από 8 εκατ. ευρώ μίλησε η διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη αποκαλύπτοντας ότι χρονιά σταθμός ήταν το 2018.

Η κ. Καρποδίνη ανέφερε πως «η υπόθεση αυτή αφορά την περίοδο ’17 – 19. Ήταν η περίοδος που πρώτο εφαρμόστηκε το μητρώο ιατροτεχνολογικών προϊόντων και έγιναν συμβάσεις με παρόχους. Μέχρι τότε οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα υλικά και στη συνέχεια να υποβάλλουν αίτημα για να πάρουν τα χρήματά τους».

«Άρα εκείνη την περίοδο είχε συσσωρευτεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός προϊόντων και εταιριών που κατέθεταν αιτήσεις για να ενταχθούν τα προϊόντα τους στο Μητρώο και να συνάψουν συμβάσεις. Η υπόθεση αυτή αφορά την κατηγοριοποίηση κάποιων συγκεκριμένων υλικών επιθεμάτων, που αφορούν δερματικές βλάβες, οι οποίες είχαν καταταχθεί σε διαφορετικές κατηγορίες από αυτές που κανονικά θα έπρεπε να ήταν», πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εν συνεχεία τόνισε πως «ήδη από το 2018 η προηγούμενη διοίκηση και αρχές του 2019 είχε προβεί σε διορθωτικές ενέργειες. Είχε κατατάξει τα προϊόντα στις σωστές κατηγορίες, πλην όμως έπρεπε να ελεγχθεί όλο το κομμάτι, όλο το κύκλωμα που ενεργούσε και πέραν της κατάταξης αυτών των προϊόντων και της αποζημίωσης, συνταγογραφούνται χιλιάδες συνταγές. Μιλάμε για 227 εταιρείες. Το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας και περίπου 79.000 συνταγογραφήσεις».

ύμφωνα με την διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ ο Οργανισμός ζημιώθηκε, σύμφωνα με το πόρισμα, 8.237.193,71 ευρώ. Ένα ποσό που όπως δήλωσε είναι πολύ μεγάλο, δίνοντας τα εύσημα στην ΕΛΑΣ που «χάρη στη ν επιμονή και σε βάθος έρευνα και με τη δική μας φυσικά συνδρομή, αρωγή και συνεργασία, κατάφερε να εξιχνιάσει αυτή την υπόθεση, η οποία ήταν πολύ. Περίπλοκη και να οδηγήσει τους υπευθύνους στη Δικαιοσύνη. Και νομίζω αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα προς τη Δικαιοσύνη».

Σε εξέλιξη πολλές έρευνες

Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ο κα Καρποδίνη δήλωσε: «Το σοβαρό μήνυμα που παίρνουμε από όλη αυτή την ιστορία, ότι όποιος εξαπατά τον οργανισμό, όποιος διαπράττει απάτες εις βάρος των ασφαλιστών, των οποίων τα χρήματα διαχειριζόμαστε, πρέπει να οδηγείται στη δικαιοσύνη. Και η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας όλα τα εργαλεία στα χέρια της, καταφέρνει να εξαρθρώσει αυτά τα κυκλώματα και να σχηματίσει δικογραφία. Να τονίσω σε συνεχή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για πάρα πολλές υποθέσεις και έρευνες που τρέχουν».

Επιπλέον, όπως είπε, η πιο πρόσφατη και μεγάλη υπόθεση ήταν το ’21 όταν και έγινε μια πολύ εκτεταμένη έρευνα πάλι για θέματα συνταγογράφησης ιατροτεχνολογικών υλικών και συγκεκριμένα αέριου οξυγόνου, όπου και τότε είχε ανακαλυφθεί μια πολύ μεγάλη απάτη εις βάρος του Οργανισμού και η δράση εγκληματικής οργάνωσης, όπως τη χαρακτήρισε η Ελληνική Αστυνομία, πράγμα το οποίο επίσης έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

«Ο οργανισμός δηλώνει την παράστασή του σε όλες αυτές τις υποθέσεις και παρέχει φυσικά κάθε συνδρομή και κάθε απαραίτητη προς τις δικαστικές αρχές πληροφόρηση, έτσι ώστε να τιμωρηθούν αυτοί σε χιλιάδες», πρόσθεσε.

Ειδική υπηρεσία για τους τραυματίες των Τεμπών

Η κα Καρποδίνη αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δυσκολίες στην αποζημίωση των τραυματιών από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας πως ο ΕΟΠΥΥ είναι δίπλα στους ανθρώπους αυτούς από την πρώτη στιγμή.

«Έπρεπε να υπενθυμίζουμε και να ενημερώνουμε για το γεγονός ότι παραμένουμε και είμαστε πάντα κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην συναντούν εμπόδια προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κάθε απαραίτητη υπηρεσία που τους είναι απαραίτητη και υλικά και φάρμακα που τους είναι απαραίτητα. Να υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει όλα τα έξοδα είτε αφορούν νοσηλεία είτε αφορούν αποκατάσταση σε κέντρα δημόσια, ιδιωτικά στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, όπου αυτό είναι αναγκαίο. Επίσης έχει νομοθετικά καθοριστεί ότι οι συνάνθρωποι μας που ήταν θύματα της τραγωδίας αυτής δεν, πληρώνουν συμμετοχή, έχουν μηδενική συμμετοχή σε κάθε υπηρεσία και φάρμακα και ιατροτεχνολογικό υλικό», τόνισε.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο στην Κεντρική Υπηρεσία προκειμένου να απευθύνονται απευθείας οι ασφαλισμένοι μας στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας χωρίς να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και οι συγγενείς τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τεράστια απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ με επιθέματα - 71.000 παράνομες συνταγογραφήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2023: Τα συστήματα συνεχούς καταγραφής έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στο σύστημα υγείας

Πόσο αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για αυτοαπασχολούμενους το 2024;

Η τεχνολογία στον διαβήτη εξελίσσεται ραγδαία. Οι ασθενείς θέλουν την Πολιτεία δίπλα τους

Απάντηση του ΕΟΠΥΥ στον Πολάκη για την κυστική ίνωση

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2023: Ικανοποιημένοι ασθενείς &γιατροί από την αποτελεσματικότητα των νεότερων φαρμάκων στον Διαβήτη Τύπου 2. Η πρόσβαση των ασθενών

ΕΟΠΥΥ: Για την απαλλαγή των τραυματιών του δυστυχήματος των Τεμπών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Τριπλάσια τα κρούσματα πνευμονίας στη Δανία σε σχέση με τον Οκτώβριο - Παρόμοιες αναφορές και στη Σουηδία

Αν και προκαλεί ήπιες λοιμώξεις, μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, οι λοιμώξεις από μυκόπλασμα μοιάζουν συνήθως με κρυολόγημα και μπορεί να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο ή βήχα που διαρκεί για εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας στο σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά τη χρήση του μπάνιου, πριν από την προετοιμασία του φαγητού και το φαγητό. Τα στομαχικά σφάλματα εμφανίζονται συνήθως τον χειμώνα και την άνοιξη, επομένως είναι σημαντικό να είστε επιμελείς, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.

ΕΟΔΥ: 45 νεκροί από κορωνοϊό - 1 νεκρός από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 46/2023.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Υγειονομικοί: Οι υγειονομικοί θα βρεθούν σήμερα στις 12 έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στις 11 ξεκινά και η πανελλαδική στάση εργασίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, από την ΠΟΕΔΗΝ.