Ρεπορτάζ Υγείας

EOO: Συλλογή ψηφιακών υπογραφών για το νέο νομοσχέδιο

EOO: Συλλογή ψηφιακών υπογραφών για το νέο νομοσχέδιο

EOO: Έναν πρωτότυπο και σύγχρονο τρόπο χρησιμοποίησαν οι Έλληνες Οδοντίατροι για να δείξουν στην Κυβέρνηση την αντίθεσή τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Έναν πρωτότυπο και σύγχρονο τρόπο χρησιμοποίησαν οι Έλληνες Οδοντίατροι για να δείξουν στην Κυβέρνηση την αντίθεσή τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Μετά από απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.), δημιουργήθηκε ειδική πλατφόρμα συλλογής ψηφιακών υπογραφών. Οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι ανέλαβαν την προώθηση της ψηφιακής κινητοποίησης στα μέλη τους, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Η διαδικασία
ξεκίνησε την Τετάρτη 29.11 και διεκπεραιώνεται μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Ο.Ο. Το πρώτο 24ωρο η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, καθώς
πάνω 1000 Οδοντίατροι συμπλήρωσαν τη σχετική φόρμα συνυπογράφοντας το ψήφισμα των ελευθέρων επαγγελματιών, όπως εκδόθηκε από το αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο και προέβλεπε τη συλλογή υπογραφών με κάθε δυνατό τρόπο. Στόχος παραμένει η κινητοποίηση των Οδοντιάτρων της χώρας και βέβαια η
απόσυρση του νομοσχεδίου το συντομότερο δυνατό.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο.) είναι το Δευτεροβάθμιο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο και η Εποπτεύουσα Οργάνωση όλων των Οδοντιάτρων και των Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και έχει την έδρα της στην Αθήνα. Ο σκοπός της Ε.Ο.Ο., έτσι όπως απορρέει από το Ν. 1026/1980, είναι:

  • Να εποπτεύει την τήρηση των κανόνων της οδοντιατρικής δεοντολογίας και την προαγωγή των ηθών και εθίμων του Οδοντιατρικού επαγγέλματος.
  • Να γνωματεύει επί σχεδίων νόμων και προεδρικών διαταγμάτων σχετικών με την δημόσια υγεία και ιδιαιτέρως την στοματική υγεία.
  • Να παρακολουθεί την ανάπτυξη και εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης και να εκφράζει γνώμη επί θεμάτων οδοντιατρικής εκπαίδευσης, μεταπτυχιακής επιμόρφωσης και επιστημονικής και επαγγελματικής ενημέρωσης των Οδοντιάτρων.
  • Να υποστηρίζει τα επαγγελματικά συμφέροντα των Οδοντιάτρων.
  • Να αναπτύσσει σχέσεις με την Διεθνή Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τις ομοσπονδίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των άλλων χωρών.
    Στη σημερινή εποχή, όπου κυριαρχούν και έχουν καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, η ταχύτητα και η εγκυρότητα της πληροφορίας, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με την νέα ιστοσελίδα της φιλοδοξεί να συμπληρώσει και να αναβαθμίσει την ενημέρωση του έλληνα οδοντιάτρου.

Σε ένα πλούσιο με υλικό ιστότοπο, ο οδοντίατρος σε όλες τις περιοχές της χώρας θα έχει άμεση πρόσβαση σε σημαντικό αριθμό θεμάτων και πληροφοριών που απασχολούν την επαγγελματική καθημερινότητα του, την επιστημονική του ανέλιξη και τις διεθνείς εξελίξεις. Στόχος είναι, πέρα από την μονόδρομη ενημέρωση, να αναπτυχθεί και η διαδραστικότητα μεταξύ ομοσπονδίας, συλλόγων και οδοντιάτρου. Η ανταλλαγή πληροφοριών και η ανάπτυξη ενός συνεχούς διαλόγου είναι απαραίτητα στοιχεία για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων μας και την αναβάθμιση του κλάδου. Η επιτυχία του νέου αυτού εγχειρήματος εξαρτάται από την συνδρομή όλων μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας επέλεξε με προσοχή την νέα δομή της ιστοσελίδας ώστε αυτή να είναι φιλική και πρακτική. Σας καλούμε όλους να στηρίξετε τη νέα αυτή προσπάθεια παρεμβαίνοντας μέσω της νέας ιστοσελίδας ουσιαστικά, άμεσα και αποτελεσματικά με νέες ιδέες, πληροφορίες και κριτική στο έργο της Ε.Ο.Ο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

 Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Καναδοί εγγράφονται ως δωρητές οργάνων, χάρη στην αλλαγή του φορολογικού εντύπου

Τι αλλάζει στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών;

Νέος Ποινικός Κώδικας - Όλες οι αλλαγές - Αυστηροποίηση των ποινών για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα βιασμού

Μέτρα και προτάσεις στον Κ. Χατζηδάκη για φορολογικά ζητήματα που αφορούν άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, οικογένειες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στην Πανυγειονομική κινητοποίηση 22 Φεβρουαρίου

Μεγαλειώδεις αναμένονται να είναι οι αυριανές κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από διαμαρτυρίες για την υποστελέχωση, τις πενιχρές απολαβές και την γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

Είτε ασκείστε τακτικά είτε μία με δύο ημέρες την εβδομάδα, η απώλεια βάρους είναι δυνατή

"Σε υψηλό επίπεδο, αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει το παλιό ρητό για τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία: οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από καμία δραστηριότητα.

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Οι περιοχές που "χτυπάνε" κόκκινο

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Στην κορυφή της αναμονής βρίσκεται η Μακεδονία, όπου ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών  ξεπερνά τους 15.000 και αναγκάζεται να περιμένει ακόμη και περισσότερο από 12 μήνες για μια χειρουργική επέμβαση σε δημόσια νοσοκομεία.

Αγρότες: Σε ασφυκτικό κλοιό το κέντρο της Αθήνας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις [vid]

Αγρότες: Έχουν τεθεί σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ερευνητές συνδυάζουν σύγχρονο εξοπλισμό για αυξημένη ακρίβεια στην ανάλυση της σύστασης σώματος

Τελικά, ο συνδυασμός αυτών των δύο τμημάτων εξοπλισμού βοήθησε να επιβεβαιωθεί η ισχυρή σχέση μεταξύ του εξωτερικού σχήματος του σώματος και της εσωτερικής σύνθεσης. «Με τον στόχο μας να συνεισφέρουμε στη βάση γνώσεων, ακόμη και η σύζευξη δύο εκτενώς δοκιμασμένων τμημάτων εξοπλισμού ανοίγει πόρτες σε βαθιές δυνατότητες μέτρησης σώματος που είναι τόσο ακριβείς όσο και μη επεμβατικές», δήλωσε ο Δρ. John Kirwan,