Πολιτική Υγείας

NHS: Ασθενείς περιμένουν έως και ένα χρόνο για οδοντιατρική περίθαλψη

NHS: Ασθενείς περιμένουν έως και ένα χρόνο για οδοντιατρική περίθαλψη

NHS: Οι ασθενείς περιμένουν σχεδόν ένα χρόνο για ένα ραντεβού στον οδοντίατρο, πυροδοτώντας φόβους για τη στοματική υγεία της Σκωτίας. 

Οι ασθενείς περιμένουν σχεδόν ένα χρόνο για ένα ραντεβού στον οδοντίατρο, πυροδοτώντας φόβους για τη στοματική υγεία της Σκωτίας. Ένα αίτημα για την ελευθερία της πληροφόρησης από το Εργατικό Κόμμα της Σκωτίας έδειξε ότι οι αναμονές για οδοντιατρική επέμβαση έχουν αυξηθεί στα ύψη σε ολόκληρη τη Σκωτία από το 2019. Κάθε υγειονομικό συμβούλιο που ανταποκρίθηκε είχε δει τη μέση αναμονή για οδοντιατρικές επεμβάσεις να αυξάνεται απότομα τα τελευταία χρόνια, με τους ανθρώπους να περιμένουν συνήθως σχεδόν ένα χρόνο σε ορισμένες περιοχές της Σκωτίας.

Στο Grampian, η μέση αναμονή για στοματική και γναθοπροσωπική χειρουργική είναι 51 εβδομάδες – σχεδόν ένα ολόκληρο έτος. Στο Lanarkshire, οι αναμονές για δημόσια οδοντιατρική επέμβαση είναι πλέον εννέα φορές περισσότερες, αυξάνοντας από κατά μέσο όρο πέντε εβδομάδες σε 44. Ο Σκωτικός Εργατικός MSP Paul Sweeney δήλωσε: «Η Σκωτία βρίσκεται στα χέρια μιας οδοντιατρικής κρίσης, από την κατάρρευση των τοπικών υπηρεσιών NHS έως τις αυξανόμενες αναμονές για χειρουργική επέμβαση.

Οι ασθενείς μένουν στον πόνο για μήνες ασταμάτητα περιμένοντας την απαραίτητη οδοντιατρική επέμβαση λόγω της καταστροφικής ανικανότητας του SNP. «Η κατάρρευση της τοπικής οδοντιατρικής του NHS συσσωρεύει πίεση στα υπερβολικά τεντωμένα νοσοκομεία και αφήνει τη στοματική υγεία να επιδεινωθεί. Το SNP πρέπει να τερματίσει αυτό το σκάνδαλο υποστηρίζοντας τις τοπικές οδοντιατρικές υπηρεσίες του NHS και αντιμετωπίζοντας το χάος στα νοσοκομεία μας».

Η υπουργός Δημόσιας Υγείας Jenni Minto δήλωσε: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τα συμβούλια του NHS για να μεγιστοποιήσουμε την ικανότητα και να μειώσουμε το χρόνο που οι άνθρωποι περιμένουν για ραντεβού και θεραπεία. Αυτό περιλαμβάνει στόχους για την αντιμετώπιση μακρών αναμονών και την παράδοση του Σχεδίου ανάκαμψης του NHS ύψους 1 δισ. £. Βλέπουμε σημαντική ανάκαμψη στην παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών του NHS αφού οι περιορισμοί λοιμώξεων άρθηκαν με 3,8 εκατομμύρια κύκλους θεραπείας τους 12 μήνες έως τον Ιούνιο του 2023 – αύξηση 27% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Κατανοούμε ότι σε ορισμένους τομείς η οδοντιατρική πρόσβαση του NHS είναι δύσκολη και συνεργαζόμαστε στενά με τα υγειονομικά συμβούλια για να διασφαλίσουμε ότι έχουν την απαραίτητη υποστήριξη για να προσφέρουν συνέχεια της περίθαλψης στους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υποστήριξης για νέες ή διευρυμένες πρακτικές NHS όπου χρειάζεται. Οι μεταρρυθμίσεις στα τέλη θα συνεχίσουν επίσης τις ενισχυμένες πληρωμές σε ιατρεία για ασθενείς από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.

Επενδύουμε περισσότερα από 400 εκατομμύρια £ στην οδοντιατρική κάθε χρόνο και το νέο σύστημα τελών του NHS, που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, αντανακλά το αυξημένο κόστος της σύγχρονης οδοντιατρικής. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις επιδιώκουν να βελτιώσουν και να προστατεύσουν τη στοματική υγεία, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους ευάλωτους ενήλικες, εστιάζοντας σε φροντίδα με επίκεντρο τον ασθενή, όπως προληπτικές θεραπείες περιοδοντικής νόσου των ούλων».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

94,3% των ηλικιωμένων έχουν χαλασμένα δόντια στην Κίνα

Πώς θα διατηρήσετε τα δόντια σας όμορφα και καθαρά;

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνετε στον οδοντίατρο;

Πώς η οδοντική υγεία και τεχνολογία εξελίσσεται;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στηρίζει τα άτομα με παχυσαρκία

Ο Σύλλογος παρέχει καθοδήγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ παράλληλα μέσα από τις δράσεις του, επιδιώκει την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μελών (ασθενών με παχυσαρκία και ειδικών με την παχυσαρκία επαγγελματιών).

Τέξας: Εκδίκαση υπόθεσης που αμφισβητεί την απαγόρευση των αμβλώσεων για ιατρικά επείγοντα περιστατικά

Η ιατρική εξαίρεση που προτείνεται από τους ενάγοντες "θα κατάπινε, εκ προμελέτης, τον κανόνα", υποστήριξαν οι δικηγόροι του στην έγγραφη απάντησή τους. "Θα επέτρεπε, για παράδειγμα, αμβλώσεις για έγκυες γυναίκες με ιατρικές παθήσεις που κυμαίνονται από πονοκέφαλο μέχρι αισθήματα κατάθλιψης", αναφέρεται στην απάντηση.

Νέος Ποινικός Κώδικας - Όλες οι αλλαγές - Αυστηροποίηση των ποινών για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα βιασμού

-Τη δημιουργία κατάλληλου υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα θύματα με την ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών δομών που τους παρέχουν οικονομική και ψυχολογική στήριξη.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Αγαπηδάκη: Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., θα συζητηθεί η ανοικτή στρατηγική αυτονομία στον τομέα της υγείας, με έμφαση στα μέτρα για την αντιμετώπιση στις ελλείψεις φαρμάκων.

 Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Καναδοί εγγράφονται ως δωρητές οργάνων, χάρη στην αλλαγή του φορολογικού εντύπου

Ο Webber άρχισε να υποστηρίζει τη δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της συζύγου του από καρκίνο το 2010. Πριν έρθει στην Οτάβα, βοήθησε στη δημιουργία του μητρώου δωρητών της Αλμπέρτα το 2013 ως μέλος του νομοθετικού σώματος της εν λόγω επαρχίας. Σύμφωνα με τις Καναδικές Υπηρεσίες Αίματος, περισσότεροι από 4.000 Καναδοί περιμένουν για μεταμοσχεύσεις που σώζουν ζωές. Εκατοντάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο περιμένοντας.

Η υγεία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εθνικών σχεδίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής λέει ο ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ συνεχίζει να υποστηρίζει τις χώρες για την προστασία της υγείας δημιουργώντας συστήματα υγείας ανθεκτικά στο κλίμα, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα από την υγειονομική περίθαλψη και παρακολουθώντας την παγκόσμια πρόοδο.