Ρεπορτάζ Υγείας

Εμβόλιο Covid ΗΠΑ: Μόλις το 23% των ενηλίκων θα εμβολιαστεί σίγουρα

Εμβόλιο Covid ΗΠΑ: Μόλις το 23% των ενηλίκων θα εμβολιαστεί σίγουρα

Εμβόλιο Covid ΗΠΑ:  Περίπου το 37% των ατόμων που είχαν λάβει προηγουμένως εμβόλιο κατά της COVID δηλώνουν ότι «πιθανώς» ή «σίγουρα» δεν θα κάνουν το νέο εμβόλιο.

Μόλις το 23% των Αμερικανών ενηλίκων λέει ότι «σίγουρα» θα κάνει το νέο εμβόλιο για την COVID-19, ενώ ένα άλλο 23% λέει ότι «μάλλον» θα το κάνει, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, η οποία επίσης βρίσκει ότι το ενδιαφέρον για το πλάνο πέφτει σε κομματικές γραμμές. Περισσότεροι άνθρωποι σχεδιάζουν να κάνουν εμβόλια για την εποχική γρίπη και το νέο εμβόλιο που θα βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών συμπτωμάτων για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό ή τον RSV.

Η δημοσκόπηση —από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό KFF— καταρρίπτει τι σκέφτονται οι Αμερικανοί για τον εμβολιασμό και την εμπιστοσύνη τους στους φορείς δημόσιας υγείας. «Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του έθνους εξακολουθεί να εμπιστεύεται τα [Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ] και [την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ] για τα εμβόλια—αλλά υπάρχει ένα κομματικό χάσμα και οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι δεν εμπιστεύονται τις ρυθμιστικές αρχές του έθνους για την έγκριση και την καθοδήγηση εμβολίων», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KFF Ντρου Άλτμαν.

Λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (46%) δηλώνουν ότι θα κάνουν «σίγουρα» ή «πιθανώς» το νέο εμβόλιο για την COVID – αυτό είναι υψηλότερο από το ποσοστό που έχουν λάβει προηγούμενα ενισχυτικά, αν και εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από εκείνους που έκαναν τα αρχικά εμβόλια το 2020. Περίπου το 37% των ατόμων που είχαν λάβει προηγουμένως εμβόλιο κατά της COVID δηλώνουν ότι «πιθανώς» ή «σίγουρα» δεν θα κάνουν το νέο εμβόλιο.

Το ενδιαφέρον είναι υψηλότερο μεταξύ των 65 ετών και άνω (64%) και των Δημοκρατικών (70%). Περίπου το 24% των Ρεπουμπλικανών σκοπεύει να πετύχει τον πυροβολισμό. Οι γονείς διστάζουν να κάνουν το νέο εμβόλιο για τα παιδιά τους. Περισσότεροι από τους μισούς λένε ότι «μάλλον» ή «σίγουρα» δεν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Περίπου το 39% των γονέων σχεδιάζει να ενισχύσει τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών, όπως και το 36% αυτών με παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και το 34% εκείνων με παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η πρόσληψη εμβολίων γρίπης θα είναι υψηλότερη. Περίπου το 58% των ενηλίκων είχαν ήδη λάβει εμβόλιο γρίπης ή περίμεναν να το κάνουν. Περίπου το 60% αυτών των 60 ετών και άνω είπαν ότι είχαν ήδη λάβει ή περίμεναν να κάνουν το νέο εμβόλιο κατά του RSV. Το KFF ερεύνησε σχεδόν 1.300 ενήλικες των ΗΠΑ μεταξύ 6 Σεπτεμβρίου και 13 Σεπτεμβρίου, διαδικτυακά και τηλεφωνικά. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν στα αγγλικά και στα ισπανικά. Το συνολικό περιθώριο σφάλματος είναι συν ή πλην τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

Ακόμη και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα εμβόλια της γρίπης και του RSV, οι κομματικές διαφορές ήταν ακόμα εμφανείς. Η δημοσκόπηση δείχνει ένα χάσμα 25 μονάδων στο ενδιαφέρον για αυτά τα εμβόλια — το 76% των Δημοκρατικών και το 51% των Ρεπουμπλικανών είχαν πάρει εμβόλιο κατά της γρίπης. Για τη βολή RSV, το χάσμα μεταξύ των κομμάτων ήταν ακόμη υψηλότερο, 38 πόντους, μεταξύ των 60 ετών και άνω. Συνιστάται για αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Η εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των εμβολίων ακολουθεί επίσης τις κομματικές γραμμές. Το 36% των Ρεπουμπλικανών είναι βέβαιοι ότι το εμβόλιο κατά της COVID είναι ασφαλές, σε σύγκριση με το 84% των Δημοκρατικών.

Το κομματικό χάσμα επεκτείνεται στην εμπιστοσύνη στους φορείς δημόσιας υγείας. Περίπου το 63% των Αμερικανών δηλώνει ότι εμπιστεύεται το CDC, συμπεριλαμβανομένων του 88% των Δημοκρατικών και του 40% των Ρεπουμπλικανών. Συνολικά, το 61% εμπιστεύεται τον FDA, συμπεριλαμβανομένων του 86% των Δημοκρατικών και του 44% των Ρεπουμπλικανών. Η εμπιστοσύνη των Ρεπουμπλικανών στα τοπικά τμήματα υγείας είναι υψηλότερη (51%). Το KFF είδε επίσης κομματικές διαφορές στις αντιλήψεις για τις απειλές για την υγεία, τις προφυλάξεις όπως η χρήση μάσκας ή η αποφυγή μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων και η εξέταση για COVID.

Οι Δημοκρατικοί είναι πιο πιθανό από τους Ρεπουμπλικάνους να πουν ότι τα νέα για ένα νέο κύμα λοιμώξεων από την COVID στις Ηνωμένες Πολιτείες τους ώθησαν να λάβουν προφυλάξεις όπως να φορούν μάσκες ή να αποφεύγουν μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις. Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι λιγότερο πιθανό από τους Δημοκρατικούς (9% έναντι 19%) να πουν ότι ήταν άρρωστοι πρόσφατα και είχαν δοκιμαστεί για COVID. Παρά αυτές τις διαφορές, οι άνθρωποι και στις δύο πλευρές του πολιτικού διαδρόμου εξέφρασαν εμπιστοσύνη στους δικούς τους γιατρούς, συμπεριλαμβανομένων των παιδίατρων των παιδιών τους.

Περίπου το 15% των ερωτηθέντων είπαν ότι ήθελαν να κάνουν ένα τεστ COVID, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν ή να αντέξουν οικονομικά, συμπεριλαμβανομένων 25% των μαύρων ενηλίκων, 21% των ενηλίκων Ισπανόφωνων και 21% εκείνων με εισόδημα νοικοκυριού κάτω των 40.000$. Τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων υποστήριξαν τον εμβολιασμό κατά άλλων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων του 68% όλων των ενηλίκων και του 55% των γονέων που είπαν ότι τα υγιή παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν κατά της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς για να φοιτήσουν στο δημόσιο σχολείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς οι εξετάσεις αίματος βοηθούν στην θεραπεία για τον Covid-19;

Απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα εμβόλια γρίπης και COVID-19 της φετινής περιόδου

Έξι αριθμοί προβλέπουν την απειλητική για τη ζωή COVID-19

Νόσος Χ: Ίσως είναι πιο θανατηφόρα από την πανδημία Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είτε ασκείστε τακτικά είτε μία με δύο ημέρες την εβδομάδα, η απώλεια βάρους είναι δυνατή

"Σε υψηλό επίπεδο, αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει το παλιό ρητό για τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία: οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από καμία δραστηριότητα.

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Οι περιοχές που "χτυπάνε" κόκκινο

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Στην κορυφή της αναμονής βρίσκεται η Μακεδονία, όπου ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών  ξεπερνά τους 15.000 και αναγκάζεται να περιμένει ακόμη και περισσότερο από 12 μήνες για μια χειρουργική επέμβαση σε δημόσια νοσοκομεία.

Αγρότες: Σε ασφυκτικό κλοιό το κέντρο της Αθήνας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις [vid]

Αγρότες: Έχουν τεθεί σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ερευνητές συνδυάζουν σύγχρονο εξοπλισμό για αυξημένη ακρίβεια στην ανάλυση της σύστασης σώματος

Τελικά, ο συνδυασμός αυτών των δύο τμημάτων εξοπλισμού βοήθησε να επιβεβαιωθεί η ισχυρή σχέση μεταξύ του εξωτερικού σχήματος του σώματος και της εσωτερικής σύνθεσης. «Με τον στόχο μας να συνεισφέρουμε στη βάση γνώσεων, ακόμη και η σύζευξη δύο εκτενώς δοκιμασμένων τμημάτων εξοπλισμού ανοίγει πόρτες σε βαθιές δυνατότητες μέτρησης σώματος που είναι τόσο ακριβείς όσο και μη επεμβατικές», δήλωσε ο Δρ. John Kirwan,

Πίσω από το τιμόνι: Πλοήγηση στην οδήγηση με επιληψία

«Πρέπει να υπάρξει μια κατάσταση όπου ο γιατρός που θεραπεύει τον ασθενή δεν είναι αυτός που θα του αφαιρέσει την άδεια», είπε. «Ο γιατρός κάνει το άτομο όσο το δυνατόν πιο ασφαλές... Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα, αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε με τους ασθενείς μας για να τους καθοδηγήσουμε καλύτερα».

Όταν οι εργαζόμενοι στη φροντίδα ηλικιωμένων στο σπίτι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους

"Ένα σημαντικό ποσοστό όσων λαμβάνουν τακτική φροντίδα στο σπίτι ζουν μόνοι ή με έναν μεγαλύτερο σύζυγο και χρειάζονται πολλή υποστήριξη λόγω, π.χ. σωματικής ή γνωστικής έκπτωσης.