Ρεπορτάζ Υγείας

Έλλειψη συσχέτισης μεταξύ της εικονικής φροντίδας και των επισκέψεων στα Επείγοντα Ιατρεία μεταξύ των ασθενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Έλλειψη συσχέτισης μεταξύ της εικονικής φροντίδας και των επισκέψεων στα Επείγοντα Ιατρεία μεταξύ των ασθενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

"Η εικονική περίθαλψη περιγράφεται πλέον ως η νέα κανονικότητα στην καναδική υγειονομική περίθαλψη. Η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να εξετάσει την αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της εικονικής περίθαλψης και κατά πόσον βελτιώνει την κατάλληλη χρήση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών", γράφουν.

Η στροφή σε εικονικές επισκέψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε ιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης συσχετίστηκε με αυξημένες επισκέψεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών; Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου CMAJ (Canadian Medical Association Journal) δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι ασθενείς με ιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Οντάριο επισκέφθηκαν το τμήμα επειγόντων περιστατικών ως υποκατάστατο των προσωπικών επισκέψεων σε ιατρό. Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από το Οντάριο, τη μεγαλύτερη επαρχία του Καναδά, σχετικά με τους ασθενείς που είναι εγγεγραμμένοι με γιατρό και μια σύνδεση με τον αριθμό των επισκέψεων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και των εικονικών επισκέψεων μεταξύ της 1ης Απριλίου 2020 και της 31ης Μαρτίου 2021. Συμπεριέλαβαν 7936 γιατρούς, συμπεριλαμβανομένων 2458 (31%) σε ομάδες οικογενειακής υγείας (ενισχυμένη αμοιβή για υπηρεσία) και 5478 (69%) σε οργανώσεις οικογενειακής υγείας (μεικτή κεφαλαιοποίηση). Κατά την έναρξη της πανδημίας, οι επισκέψεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και οι προσωπικές επισκέψεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης μειώθηκαν απότομα, ενώ οι εικονικές επισκέψεις αυξήθηκαν.

“Δεν βρήκαμε ενδείξεις ότι οι εγγεγραμμένοι ασθενείς υποκατέστησαν τις επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών λόγω της μικρότερης διαθεσιμότητας προσωπικής περίθαλψης”, γράφει ο Δρ Jasmin Kantarevic, Τμήμα Οικονομικών, Έρευνας και Αναλυτικής και επικεφαλής οικονομολόγος του Ιατρικού Συλλόγου του Οντάριο, με τους συν-συγγραφείς του. “Το εύρημα αυτό είναι σημαντικό, δεδομένων των ανησυχιών σχετικά με την εικονική περίθαλψη που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της περίθαλψης, οδηγώντας σε εκκλήσεις για ουσιαστική μείωση της περίθαλψης που παρέχεται εικονικά”. Οι ερευνητές έλεγξαν τη μηνιαία και περιφερειακή διακύμανση, την πολυπλοκότητα των ασθενών και άλλους παράγοντες. Υπήρχε μεταβλητότητα μεταξύ των επαγγελματιών, με λιγότερες επισκέψεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών να συνδέονται με ασθενείς με γυναίκες γιατρούς και σε αστικές περιοχές. Οι πιο πολύπλοκοι ιατρικά ασθενείς, οι ασθενείς σε αγροτικές περιοχές και οι ασθενείς ανδρικού φύλου είχαν υψηλότερα ποσοστά επισκέψεων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. “Η εικονική περίθαλψη περιγράφεται πλέον ως η νέα κανονικότητα στην καναδική υγειονομική περίθαλψη. Η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να εξετάσει την αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της εικονικής περίθαλψης και κατά πόσον βελτιώνει την κατάλληλη χρήση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών”, γράφουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θα είναι το smartphone σας το επόμενο ιατρείο;

Η εικονική πραγματικότητα δίνει έμφαση στην ανακουφιστική φροντίδα

Πανδημία: Οι πιο πλούσιοι είχαν περισσότερη πρόσβαση σε εικονικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Η πανδημία οδήγησε στην ανάπτυξη της εικονικής φροντίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.

Ο περιορισμός της διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών θα μπορούσε να μειώσει τις σχετικές βλάβες, ιδίως σε ευάλωτα άτομα

"Τέτοιοι περιορισμοί θα μπορούσαν όχι μόνο να μειώσουν τη συνολική βλάβη, αλλά και να μετριάσουν τον αντίκτυπο της διαφήμισης στις ανισότητες που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια". Η ίδια πρόσθεσε: "Η μελέτη μας έδειξε ότι οι στρατηγικές πρόληψης των βλαβών για τη δημόσια υγεία θα πρέπει ιδανικά να περιλαμβάνουν μια σειρά πολιτικών που περιορίζουν την έκθεση στη διαφήμιση, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των ευάλωτων ομάδων"

Η προεκλαμψία στις μητέρες συνδέεται με τετραπλάσιο κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά τη δεκαετία μετά τον τοκετό

Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι οι γυναίκες που είναι πιθανότερο να ωφεληθούν από τον έλεγχο είναι εκείνες που είχαν προεκλαμψία μετά την ηλικία των 35 ετών και εκείνες που την εμφάνισαν περισσότερες από μία φορές. Η πρόληψη θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα σε μια δεκαετία από τον τοκετό, για παράδειγμα, με τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως το κάπνισμα και η αδράνεια"

ΠΟΥ: Αποφασίζει εάν η πανδημία είναι ακόμη παγκόσμια έκτακτη ανάγκη

ΠΟΥ: Αύριο μια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πρόκειται να συνεδριάσει για να εξετάσει εάν η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία.

Επισημάνσεις για τα εμβόλια γρίπης και τις μεταλλάξεις Κράκεν & Όρθρος της Όμικρον της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη

«Έχουμε χαλαρώσει αρκετά με το εμβόλιο της γρίπης», οι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί σε ικανοποιητικό επίπεδο συγκριτικά με πέρυσι, αποκάλυψε η κ. Παγώνη. «Φέτος έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 2.600.000 ενώ πέρυσι 4.500.000, παρόλο που βρίσκονταν σε ισχύ μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην το κάνουν».