Τεχνολογία

Τηλεϋγεία: Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Τηλεϋγεία: Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Τηλεϋγεία: Πολλά εργαλεία τηλευγείας προσφέρονται για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την υγειονομική σας περίθαλψη και να λάβετε τις υπηρεσίες που χρειάζεστε.

Πόσες φορές έχετε ακούσει να λένε ότι το διαδίκτυο έχει αλλάξει τη σύγχρονη ζωή; Πράγματι, πιθανότατα έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διατηρείτε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας και αγοράζετε αγαθά και υπηρεσίες. Και μάλλον έχει αλλάξει ακόμη και ο τρόπος αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με προβλήματα υγείας. Πολλά εργαλεία τηλευγείας προσφέρονται για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την υγειονομική σας περίθαλψη και να λάβετε τις υπηρεσίες που χρειάζεστε. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου του κοροναϊού 2019 (COVID-19), πολλοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν την τηλευγεία. Οι άνθρωποι συχνά το χρησιμοποιούν ακόμα. Μάθετε περισσότερα για την τηλευγεία.

Τι είναι η τηλευγεία;

Η τηλευγεία είναι η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών για την εξ αποστάσεως πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και τη διαχείριση της υγειονομικής περίθαλψης σας. Οι τεχνολογίες μπορεί να περιλαμβάνουν υπολογιστές και κινητές συσκευές, όπως tablet και smartphone. Αυτή μπορεί να είναι τεχνολογία που χρησιμοποιείτε από το σπίτι. Ή μια νοσοκόμα ή άλλος επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να παρέχει τηλευγεία από ιατρείο ή κινητό φορτηγό, όπως σε αγροτικές περιοχές. Η τηλευγεία μπορεί επίσης να είναι τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση ή την υποστήριξη των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Οι στόχοι της τηλευγείας, που μερικές φορές αποκαλούνται e-health ή m-health (κινητή υγεία), περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Κάντε την υγειονομική περίθαλψη ευκολότερη για άτομα που ζουν σε κοινότητες που είναι απομακρυσμένες ή στη χώρα.
  • Κρατήστε εσάς και τους άλλους ασφαλείς εάν έχετε μια μολυσματική ασθένεια όπως το COVID-19.
  • Προσφέρετε πρωτοβάθμια φροντίδα για πολλές καταστάσεις.
  • Κάντε τις υπηρεσίες πιο εύκολα προσφερόμενες ή εύχρηστες για άτομα που έχουν περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, χρόνου ή μεταφοράς.
  • Προσφέρετε πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς.
  • Βελτιώστε την επικοινωνία και τον συντονισμό της φροντίδας μεταξύ των μελών της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης και ενός ατόμου που φροντίζει.
  • Προσφέρετε συμβουλές για αυτοδιαχείριση της υγειονομικής περίθαλψης.
  • Πολλοί άνθρωποι βρήκαν την τηλευγεία χρήσιμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν. Η τηλευγεία χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Εικονικές επισκέψεις

Ορισμένες κλινικές μπορεί να χρησιμοποιούν τηλεϊατρική για να προσφέρουν εξ αποστάσεως φροντίδα. Για παράδειγμα, οι κλινικές μπορεί να προσφέρουν εικονικές επισκέψεις. Αυτά μπορούν να σας επιτρέψουν να δείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας ή μια νοσοκόμα μέσω διαδικτυακών συνομιλιών μέσω βίντεο ή τηλεφωνικών συνομιλιών.

Οι εικονικές επισκέψεις μπορούν να προσφέρουν φροντίδα σε πολλές καταστάσεις όπως ημικρανίες, δερματικές παθήσεις, διαβήτης, κατάθλιψη, άγχος, κρυολόγημα, βήχας και COVID-19. Αυτές οι επισκέψεις σάς επιτρέπουν να λάβετε φροντίδα από έναν πάροχο όταν δεν χρειάζεστε ή δεν μπορείτε να λάβετε προσωπική επίσκεψη.

Πριν από την επίσκεψή σας, η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας στείλει πληροφορίες ή φόρμες για να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά και να επιστρέψετε σε αυτές. Μπορεί επίσης να βεβαιωθούν ότι έχετε την τεχνολογία που χρειάζεστε. Θα ελέγξουν αν χρειάζεται να ενημερώσετε ή να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό ή εφαρμογές. Και μπορούν να σας πουν πώς να συνδεθείτε και να συμμετάσχετε στη συνομιλία μέσω βίντεο για την επίσκεψή σας. Επίσης, η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να εξηγήσει πώς να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο, την κάμερα και τη συνομιλία κειμένου. Εάν χρειάζεται, ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την τεχνολογία που χρειάζεστε.

Χρειάζεστε μόνο ένα smartphone, tablet ή υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο για να συμμετάσχετε στην εικονική επίσκεψη. Μπορείτε να βρείτε ένα άνετο, ήσυχο, ιδιωτικό μέρος για να καθίσετε κατά την επίσκεψή σας. Ο παροχέας σας συναντά επίσης από ιδιωτικό μέρος.

Άλλες επιλογές

Μερικοί άνθρωποι ενδέχεται να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που βασίζονται στον ιστό ή στο τηλέφωνο για ιατρική φροντίδα ή συμβουλές. Όταν συνδέεστε σε μια υπηρεσία που βασίζεται στο web ή καλείτε μια υπηρεσία που προσφέρει πρωτοβάθμια ή επείγουσα περίθαλψη, καθοδηγείτε σε πολλές ερωτήσεις. Ο πάροχος ή ο νοσοκόμος μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα. Ή μπορεί να προτείνουν συμβουλές φροντίδας στο σπίτι ή περισσότερη ιατρική φροντίδα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης

Η ιατρική τεχνολογία βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη

Πώς η πανδημία βοήθησε στην ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Μπορεί η τεχνολογία υγείας να κλείσει το χάσμα φροντίδας στις αναδυόμενες αγορές;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Smartwatch εντοπίζει την κολπική μαρμαρυγή

Μια ερευνητική ομάδα ανέπτυξε ένα συνταγογραφούμενο ρολόι χειρός που παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο για την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής. 

Εκτυπώσιμα εμφυτεύματα για ιστούς και οστά

Βιοϊατρική: Τα πολυμερή με βάση την ντοπαμίνη δεν είναι κατάλληλα μόνο για προσκόλληση ιστού: Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη λειτουργικών επιφανειών, αντιβακτηριακών υλικών και έξυπνων επικαλύψεων με ειδικές λειτουργίες.

Μπορούν οι άντρες να καταψύξουν το σπέρμα τους;

Ωάρια σπέρμα: Γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ωαρίων με ιατρικούς όρους, η κατάψυξη ωαρίων είναι μια τεχνική διατήρησης της γονιμότητας κατά την οποία τα ωάρια εξάγονται από τις ωοθήκες μιας γυναίκας και καταψύχονται για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την επίτευξη εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας (

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στα νοσοκομεία - 5 ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι

Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει επίσης να είναι εξειδικευμένοι και να υποστηρίζονται για να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη. Πρέπει να μάθουν να είναι κρίσιμοι χρήστες των ψηφιακών εργαλείων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων τους.

Αντιμετώπιση του υποσιτισμού σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση με τον σωλήνα σίτισης PEG

Υποσιτισμός παράλυση: Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια ομάδα νευρολογικών καταστάσεων που επηρεάζουν την κίνηση και τον συντονισμό των μυών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με την πάθηση. 

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στις ασθένειες των αυτιών;

AI αυτιά: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο σε διάφορους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και οι δυνατότητές της να βοηθούν στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση παθήσεων του αυτιού γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Τεχνολογία λέιζερ ανιχνεύει εγκεφαλικούς τραυματισμούς

Laser μάτια: Η τεχνική είναι διαφορετική από άλλες διαγνωστικές μεθόδους και αναμένεται να αναπτυχθεί σε συσκευή χειρός για χρήση στην κρίσιμη «χρυσή ώρα» μετά από τραυματικό εγκεφαλικό τραυματισμό.