Τεχνολογία

Τηλεϋγεία: Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Τηλεϋγεία: Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Τηλεϋγεία: Πολλά εργαλεία τηλευγείας προσφέρονται για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την υγειονομική σας περίθαλψη και να λάβετε τις υπηρεσίες που χρειάζεστε.

Πόσες φορές έχετε ακούσει να λένε ότι το διαδίκτυο έχει αλλάξει τη σύγχρονη ζωή; Πράγματι, πιθανότατα έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διατηρείτε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας και αγοράζετε αγαθά και υπηρεσίες. Και μάλλον έχει αλλάξει ακόμη και ο τρόπος αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με προβλήματα υγείας. Πολλά εργαλεία τηλευγείας προσφέρονται για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την υγειονομική σας περίθαλψη και να λάβετε τις υπηρεσίες που χρειάζεστε. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου του κοροναϊού 2019 (COVID-19), πολλοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν την τηλευγεία. Οι άνθρωποι συχνά το χρησιμοποιούν ακόμα. Μάθετε περισσότερα για την τηλευγεία.

Τι είναι η τηλευγεία;

Η τηλευγεία είναι η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών για την εξ αποστάσεως πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και τη διαχείριση της υγειονομικής περίθαλψης σας. Οι τεχνολογίες μπορεί να περιλαμβάνουν υπολογιστές και κινητές συσκευές, όπως tablet και smartphone. Αυτή μπορεί να είναι τεχνολογία που χρησιμοποιείτε από το σπίτι. Ή μια νοσοκόμα ή άλλος επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να παρέχει τηλευγεία από ιατρείο ή κινητό φορτηγό, όπως σε αγροτικές περιοχές. Η τηλευγεία μπορεί επίσης να είναι τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση ή την υποστήριξη των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Οι στόχοι της τηλευγείας, που μερικές φορές αποκαλούνται e-health ή m-health (κινητή υγεία), περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Κάντε την υγειονομική περίθαλψη ευκολότερη για άτομα που ζουν σε κοινότητες που είναι απομακρυσμένες ή στη χώρα.
  • Κρατήστε εσάς και τους άλλους ασφαλείς εάν έχετε μια μολυσματική ασθένεια όπως το COVID-19.
  • Προσφέρετε πρωτοβάθμια φροντίδα για πολλές καταστάσεις.
  • Κάντε τις υπηρεσίες πιο εύκολα προσφερόμενες ή εύχρηστες για άτομα που έχουν περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, χρόνου ή μεταφοράς.
  • Προσφέρετε πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς.
  • Βελτιώστε την επικοινωνία και τον συντονισμό της φροντίδας μεταξύ των μελών της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης και ενός ατόμου που φροντίζει.
  • Προσφέρετε συμβουλές για αυτοδιαχείριση της υγειονομικής περίθαλψης.
  • Πολλοί άνθρωποι βρήκαν την τηλευγεία χρήσιμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν. Η τηλευγεία χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Εικονικές επισκέψεις

Ορισμένες κλινικές μπορεί να χρησιμοποιούν τηλεϊατρική για να προσφέρουν εξ αποστάσεως φροντίδα. Για παράδειγμα, οι κλινικές μπορεί να προσφέρουν εικονικές επισκέψεις. Αυτά μπορούν να σας επιτρέψουν να δείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας ή μια νοσοκόμα μέσω διαδικτυακών συνομιλιών μέσω βίντεο ή τηλεφωνικών συνομιλιών.

Οι εικονικές επισκέψεις μπορούν να προσφέρουν φροντίδα σε πολλές καταστάσεις όπως ημικρανίες, δερματικές παθήσεις, διαβήτης, κατάθλιψη, άγχος, κρυολόγημα, βήχας και COVID-19. Αυτές οι επισκέψεις σάς επιτρέπουν να λάβετε φροντίδα από έναν πάροχο όταν δεν χρειάζεστε ή δεν μπορείτε να λάβετε προσωπική επίσκεψη.

Πριν από την επίσκεψή σας, η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας στείλει πληροφορίες ή φόρμες για να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά και να επιστρέψετε σε αυτές. Μπορεί επίσης να βεβαιωθούν ότι έχετε την τεχνολογία που χρειάζεστε. Θα ελέγξουν αν χρειάζεται να ενημερώσετε ή να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό ή εφαρμογές. Και μπορούν να σας πουν πώς να συνδεθείτε και να συμμετάσχετε στη συνομιλία μέσω βίντεο για την επίσκεψή σας. Επίσης, η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να εξηγήσει πώς να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο, την κάμερα και τη συνομιλία κειμένου. Εάν χρειάζεται, ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την τεχνολογία που χρειάζεστε.

Χρειάζεστε μόνο ένα smartphone, tablet ή υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο για να συμμετάσχετε στην εικονική επίσκεψη. Μπορείτε να βρείτε ένα άνετο, ήσυχο, ιδιωτικό μέρος για να καθίσετε κατά την επίσκεψή σας. Ο παροχέας σας συναντά επίσης από ιδιωτικό μέρος.

Άλλες επιλογές

Μερικοί άνθρωποι ενδέχεται να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που βασίζονται στον ιστό ή στο τηλέφωνο για ιατρική φροντίδα ή συμβουλές. Όταν συνδέεστε σε μια υπηρεσία που βασίζεται στο web ή καλείτε μια υπηρεσία που προσφέρει πρωτοβάθμια ή επείγουσα περίθαλψη, καθοδηγείτε σε πολλές ερωτήσεις. Ο πάροχος ή ο νοσοκόμος μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα. Ή μπορεί να προτείνουν συμβουλές φροντίδας στο σπίτι ή περισσότερη ιατρική φροντίδα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης

Η ιατρική τεχνολογία βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη

Πώς η πανδημία βοήθησε στην ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Μπορεί η τεχνολογία υγείας να κλείσει το χάσμα φροντίδας στις αναδυόμενες αγορές;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η βαθιά μάθηση βελτιώνει τη διαλογή ατόμων με οξύ πόνο στο στήθος

Βαθιά μάθηση: Ερευνητές αναγνώρισαν τη βαθιά μάθηση ως έναν πιθανό τρόπο για τον εντοπισμό ασθενών υψηλού κινδύνου και ως εκ τούτου την επιτάχυνση της διάγνωσης βελτιώνοντας παράλληλα τη χρήση των πόρων.

Επιστήμονες δημιουργούν ιστό ματιών χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη βιοεκτύπωση

3D Printing: Η ομάδα χρησιμοποίησε την τεχνολογία τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης για να εκτυπώσει το τζελ σε ένα βιοδιασπώμενο πλέγμα, με τα κύτταρα να αρχίζουν να σχηματίζουν ένα συμπαγές τριχοειδές δίκτυο.

Τεχνητή νοημοσύνη: Μπορεί να εξοικονομήσει $360 δισ. στον κλάδο της υγείας τον χρόνο

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση μεταξύ 5% και 10% στις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη ή περίπου 200 έως 360 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η τεχνολογία gaming χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της άνοιας

Άνοια: Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φροντιστές και οι κάτοικοι είναι οι αρνητικές συμπεριφορές που συμβαίνουν όταν υπάρχουν διακοπές κατά τη διάρκεια της ημέρας ή/και τη νύχτα.

Μια νέα εποχή οπτικών επικοινωνιών με παραμετρικούς ενισχυτές

High tech: Η ικανότητα ενίσχυσης των οπτικών σημάτων στις οπτικές ίνες στο κβαντικό τους όριο είναι μια κρίσιμη τεχνολογική πρόοδος που στηρίζει τη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίαςκαι στον ιατρικό τομέα.

Νέο σπρέι καταπολεμά τις λοιμώξεις και την αντίσταση στα αντιβιοτικά

Βακτήρια: Ένα νέο σπρέι μπορεί να σκοτώσει ακόμη και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση τραυμάτων και απευθείας σε εμφυτεύματα και άλλες ιατρικές συσκευές.