Τεχνολογία

Τηλεϋγεία: Η τηλεϋγεία συνδέεται με την υψηλότερη κατακράτηση βουπρενορφίνης

Τηλεϋγεία:  Η τηλεϋγεία συνδέεται με την υψηλότερη κατακράτηση βουπρενορφίνης

Τηλεϋγεία: Σημαντικός αριθμός ασθενών της Υπηρεσίας Υγείας Βετεράνων έλαβαν βουπρενορφίνη από τηλε-υγεία μόνο μέσω τηλεφώνου.

Μεταξύ των ασθενών της Υπηρεσίας Υγείας Βετεράνων που λαμβάνουν βουπρενορφίνη για διαταραχή χρήσης οπιοειδών (OUD), η τηλευγεία σχετίζεται με αυξημένη κατακράτηση τόσο για νέους όσο και για συνεχιζόμενους ασθενείς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 12 Οκτωβρίου στο JAMA Network Open.

Χρήση οπιοειδών και τηλεϋγεία

Η Madeline C. Frost, Ph.D., από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, και οι συνάδελφοί της συνέκριναν τα χαρακτηριστικά των ασθενών κατά τη λήψη διαφορετικών τρόπων θεραπείας (απροσώπως έναντι τηλευγείας, βίντεο έναντι τηλεφώνου) για τη χορήγηση βουπρενορφίνης και για την αξιολόγηση εάν η τροπικότητα συσχετίστηκε με τη διατήρηση κατά τη διάρκεια του έτους μετά τις αλλαγές πολιτικής που σχετίζονται με τον COVID-19. Η ανάλυση περιελάμβανε 17.182 ασθενείς που έλαβαν βουπρενορφίνη για OUD (23 Μαρτίου 2020 έως 22 Μαρτίου 2021).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που ήταν νεότεροι, άντρες, μαύροι, ισπανόφωνοι ή μη συνδεδεμένοι με την υπηρεσία ή είχαν συγκεκριμένες συννοσηρότητες ψυχικής υγείας/χρήσης ουσιών ήταν λιγότερο πιθανό να λάβουν οποιαδήποτε τηλευγεία. Οι ασθενείς τηλευγείας που ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, άνδρες, μαύροι, που δεν συνδέονταν με την υπηρεσία ή αντιμετώπιζαν έλλειψη στέγης ή/και αστάθεια στέγασης ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν επισκέψεις μέσω βίντεο. Σε σύγκριση με μόνο προσωπικές επισκέψεις, η διατήρηση ήταν σημαντικά υψηλότερη για ασθενείς με τηλευγεία ανεξάρτητα από τον χρόνο έναρξης (για έναρξη το έτος μετά τις αλλαγές που σχετίζονται με τον COVID-19: προσαρμοσμένη αναλογία πιθανοτήτων [aOR], 1,31· για έναρξη πριν από τον COVID-19 -σχετικές αλλαγές: aOR, 1.23). Μεταξύ των ασθενών τηλευγείας που ξεκίνησαν το έτος μετά τον COVID-19, παρατηρήθηκε υψηλότερη κατακράτηση για εκείνους με επισκέψεις βίντεο σε σχέση με μόνο τηλεφωνικά (aOR, 1,47).

«Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η διακοπή ή η μείωση της τηλεφωνικής πρόσβασης μπορεί να διαταράξει τη θεραπεία για πολλούς ασθενείς, ιδιαίτερα ομάδες με ανισότητες πρόσβασης, όπως οι μαύροι ασθενείς και εκείνοι που βιώνουν άστεγους», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς τα ρομπότ θεραπεύουν τα άτομα με τραυλισμό;

Πώς βοηθάει το τεστ ομιλίας στη διάγνωση νευροεκφυλιστικών ασθενειών

Καινοτομία στην καταπολέμηση των εγκεφαλικών διαταραχών

Νέα τεχνολογία επιτρέπει την κατασκευή υλικών που μιμούνται τη δομή των ζωντανών αιμοφόρων αγγείων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Η τεχνολογία παπουτσιών βοηθά στη μείωση του κινδύνου διαβητικού έλκους στο πόδι

Μετά από αυτό το επιτυχημένο πιλοτικό έργο, το επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα θα είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για να την καταστήσει πιο προσιτή για χρήστες με διαφορετικά βάρη και μεγέθη παπουτσιών. "Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των ελκών στα πόδια, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων", δήλωσε ο Wijesundara.

Εικονική πραγματικότητα: Πολλά υποσχόμενη στη διδασκαλία παιδιών με ΔΑΦ

Τα παιδιά με ΔΑΦ έχουν συχνά δυσκολίες με την κοινωνική επικοινωνία, τη συναισθηματική κατανόηση και την αισθητηριακή επεξεργασία, γεγονός που μπορεί να κάνει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας προκλητικές.

Η τεχνολογική επανάσταση της υγείας στην Ογκολογία

Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στην ογκολογία όχι μόνο ενισχύει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του καρκίνου αλλά βελτιώνει επίσης σημαντικά την εμπειρία του ασθενούς.

Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας στη μεταμοσχευτική ιατρική;

Μεταμοσχευτική ιατρική: Η ιατρική τεχνολογία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον τομέα της μεταμοσχευτικής ιατρικής, φέρνοντας επανάσταση στη διαδικασία μεταμόσχευσης οργάνων και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα των ασθενών