Ρεπορτάζ Υγείας

Εγκυμοσύνη χειμώνας: Αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή

Εγκυμοσύνη χειμώνας: Αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή

Εγκυμοσύνη χειμώνας: Τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να αρχίσουν να προσπαθούν να συλλάβουν, διαπιστώνοντας ότι τα ζευγάρια συλλαμβάνουν πιο γρήγορα στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα.

Μια μελέτη εξηγεί ότι τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να αρχίσουν να προσπαθούν να συλλάβουν, διαπιστώνοντας ότι τα ζευγάρια συλλαμβάνουν πιο γρήγορα στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα. «Υπάρχουν πολλές μελέτες εκεί έξω που εξετάζουν τα εποχιακά μοτίβα στις γεννήσεις, αλλά αυτές οι μελέτες δεν λαμβάνουν υπόψη πότε τα ζευγάρια αρχίζουν να προσπαθούν, πόσο χρόνο χρειάζονται για να συλλάβουν ή πόσο διαρκεί η εγκυμοσύνη τους», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Amelia Wesselink από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ.

«Μετά τον υπολογισμό των εποχιακών προτύπων όταν τα ζευγάρια αρχίζουν να προσπαθούν να συλλάβουν, διαπιστώσαμε μείωση της γονιμότητας (η γονιμότητα αναφέρεται στις πιθανότητες σύλληψης μέσα σε έναν εμμηνορροϊκό κύκλο) στα τέλη της άνοιξης και κορύφωση στα τέλη του φθινοπώρου», πρόσθεσε ο Wesselink. «Είναι ενδιαφέρον ότι η σχέση ήταν ισχυρότερη μεταξύ των ζευγαριών που ζούσαν σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη», είπε.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα για 14.331 γυναίκες που σχεδίαζαν εγκυμοσύνη που προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες για όχι περισσότερο από έξι μήνες, συμπεριλαμβανομένων 5.827 συμμετεχόντων στις ΗΠΑ και του Καναδά στη διαδικτυακή μελέτη εγκυμοσύνης (PRESTO) με βάση το BUSPH και 8.504 Δανών συμμετεχόντων στο Snart Gravid και στο Snart. Η Foraeldre σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Aarhus στη Δανία.

Αυτές οι μελέτες παρακολουθούν τις γυναίκες με λεπτομερείς έρευνες κάθε δύο μήνες έως ότου είτε συλλάβουν είτε έχουν προσπαθήσει να συλλάβουν για 12 εμμηνορροϊκούς κύκλους, συλλέγοντας δεδομένα για τα πάντα, από τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής και την έμμηνο ρύση, μέχρι το κάπνισμα και τη διατροφή, την εκπαίδευση και το εισόδημα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι Βορειοαμερικανοί ήταν πιο πιθανό από τους Δανούς να αρχίσουν να προσπαθούν να συλλάβουν το φθινόπωρο. Όμως, αφού ελήφθησαν υπόψη αυτά τα μοτίβα, η εποχή επηρέασε τη γονιμότητα για τους Βορειοαμερικανούς κατά 16%, ενώ οι Δανοί έλαβαν μόνο εποχιακή ώθηση 8% το φθινόπωρο και βουτιά την άνοιξη. Στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, η εποχιακή διακύμανση ήταν ακόμη πιο έντονη, στο 4%, με κορύφωση στις γρήγορες συλλήψεις στα τέλη Νοεμβρίου. Τα ευρήματα δεν άλλαξαν σημαντικά μετά τον έλεγχο των εποχιακά ποικίλων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας σεξουαλικής επαφής, της πρόσληψης ροφημάτων με ζάχαρη, του καπνίσματος και της χρήσης φαρμάκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μύθοι που καταρρίφθηκαν από γυναικολόγους και αφορούν την αναπαραγωγική υγεία

Μπορεί ο βελονισμός να βελτιώσει την αναπαραγωγική σας υγεία;

Πώς να μειώσετε την συχνότητα των καούρων κατά την εγκυμοσύνη

Ο πλακούντας παίζει σημαντικό ρόλο στον γενετικό κίνδυνο σχιζοφρένειας

Αποτελεσματικές συμβουλές για θηλάζουσες μητέρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εξαφανίστηκε η πολιομυελίτιδα από την Ινδία;

Πολιομυελίτιδα Ινδία: Στις αρχές του 20ου αιώνα, η πολιομυελίτιδα ήταν μια από τις πιο τρομακτικές ασθένειες στην Ινδία, παραλύοντας εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο. 

Μηνιγγίτιδα: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών έχει σημάνει συναγερμός, έπειτα από την γνωστοποίηση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε φοιτήτρια του Ιδρύματος. Φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών που συμμετείχε στην κατάληψη νοσηλεύεται και η κατάστασή της είναι σοβαρή. Τα Τμήματα Βιολογικού και Μαθηματικού, που συστεγάζονται, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 22/02 για απολύμανση. Το συμβάν της μηνιγγίτιδας επιβεβαίωσε o πρύτανης του εκπαιδευτικού […]

Σημασία της καθοδήγησης τρόπου ζωής για γυναίκες που σχεδιάζουν εγκυμοσύνη

Η Kate Pryce συμμετείχε στο OptimalMe, και τώρα είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της. «Ήμουν πολύ συγκλονισμένη όταν άρχισα να αναζητώ πληροφορίες για τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη, αλλά το OptimalMe έδωσε πληροφορίες σε σύντομη και κατανοητή μορφή και επειδή προέρχονταν από επαγγελματίες υγείας, ένιωσα καθησυχασμένη ότι ήταν η σωστή συμβουλή». είπε η Πράις.

Ο ΠΟΥ αναφέρει αύξηση 79% στα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως

Παρά το γεγονός ότι η ιλαρά κηρύχθηκε εξαλειφθείσα στις ΗΠΑ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, τα μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού τροφοδοτούν νέα κρούσματα και θέτουν σε κίνδυνο την ανοσία της αγέλης σε αυτή τη χώρα.