Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γονιμότητα βάρος: Η απώλεια βάρους ίσως δεν επηρεάσει τις πιθανότητές σας για σύλληψη

Γονιμότητα βάρος: Η απώλεια βάρους ίσως δεν επηρεάσει τις πιθανότητές σας για σύλληψη

Γονιμότητα βάρος: Αν και η απώλεια βάρους μπορεί να μην βελτιώσει την πιθανότητα για μια γυναίκα που είναι παχύσαρκη να αποκτήσει ένα υγιές μωρό, κάτι τέτοιο μπορεί να προσφέρει άλλα σημαντικά οφέλη για την υγεία της.

Η απώλεια βάρους πριν την έναρξη της θεραπείας γονιμότητας δεν ενισχύει τις πιθανότητες μια γυναίκα που είναι παχύσαρκη να έχει μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η παχυσαρκία έχει συνδεθεί με δυσκολία σύλληψης, καθώς και με επιπλοκές και απώλεια εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες που είναι παχύσαρκες και θέλουν να μείνουν έγκυες συμβουλεύονται να χάσουν βάρος για να βελτιώσουν την πιθανότητα να αποκτήσουν ένα υγιές μωρό. “Αν και διαφέρει από τα τρέχοντα κλινικά πρότυπα περίθαλψης, απλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να προτείνουν απώλεια βάρους πριν από τη σύλληψη σε γυναίκες με παχυσαρκία και ανεξήγητη υπογονιμότητα, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Richard Legro, πρόεδρος μαιευτικής και γυναικολογίας στο Penn State Health’s Milton S. Ιατρικό Κέντρο Hershey στο Hershey. Η νέα μελέτη προστίθεται στα αυξανόμενα στοιχεία ότι η απώλεια βάρους πριν από τη θεραπεία υπογονιμότητας δεν βελτιώνει τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης εγκυμοσύνης εάν η γυναίκα είναι παχύσαρκη, είπε ο Legro.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Αυτή η μελέτη περιελάμβανε περισσότερες από 300 γυναίκες στις ΗΠΑ που ήταν παχύσαρκες και είχαν ανεξήγητη υπογονιμότητα. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Μια ομάδα αύξησε τη σωματική της δραστηριότητα και έλαβε καθοδηγούμενη απώλεια βάρους με υποκατάστατα γεύματος και φαρμακευτική αγωγή. Η άλλη ομάδα αύξησε τη σωματική της δραστηριότητα αλλά δεν έλαβε καθοδηγούμενη απώλεια βάρους. Ακολούθησαν αυτά τα σχήματα για 16 εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τρεις κύκλους θεραπείας υπογονιμότητας που αποτελούνταν από διέγερση των ωοθηκών και ενδομήτρια σπερματέγχυση. Οι γυναίκες στην ομάδα απώλειας βάρους με καθοδήγηση έχασαν κατά μέσο όρο το 7% του σωματικού τους βάρους, ενώ εκείνες της άλλης ομάδας δεν είχαν αξιοσημείωτη απώλεια βάρους.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν βρήκαν σημαντικές διαφορές στον αριθμό των κυήσεων και των υγιών γεννήσεων μεταξύ των δύο ομάδων, σύμφωνα με ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Ιανουαρίου στο PLOS Medicine. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι αν και η απώλεια βάρους μπορεί να μην βελτιώσει την πιθανότητα μια γυναίκα που είναι παχύσαρκη να αποκτήσει ένα υγιές μωρό, κάτι τέτοιο μπορεί να προσφέρει άλλα οφέλη για την υγεία. Μερικές από τις γυναίκες στην ομάδα απώλειας βάρους με καθοδήγηση είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και μείωση της περιφέρειας της μέσης, επεσήμαναν. Υπενθυμίζεται τέλος ότι περίπου το 40% των γυναικών στις ΗΠΑ μεταξύ 20 και 40 ετών είναι παχύσαρκες. Συνεπώς, η απώλεια βάρους είναι ετεργετική για την υγεία όλων αυτών των γυναικών, ακόμη και αν δεν σχετίζεται άμεσα με την επιτυχή σύλληψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός-Τα εμβόλια δεν επηρεάζουν την γονιμότητα, αλλά η νόσηση μπορεί

Λειτουργούν ευεργετικά οι αφροδισιακές τροφές στη libido;

Η παχυσαρκία στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία 35 χρόνια

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον σύντροφό σας κατά τη θεραπεία γονιμότητας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μηχανική υποστήριξη: Η απόφαση για τερματισμό θα έπρεπε να διαρκεί περισσότερο

Μηχανική υποστήριξη: Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στον κλινικό κόσμο σχετικά με το ποιοι ασθενείς πρόκειται να αναρρώσουν, σε ποιο βαθμό θα αναρρώσουν και πότε θα αναρρώσουν.

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Close Icon