Ρεπορτάζ Υγείας

Δεδομένα CDC: Η υποπαραλλαγή Omicron κερδίζει έλξη στις ΗΠΑ

Δεδομένα CDC: Η υποπαραλλαγή Omicron κερδίζει έλξη στις ΗΠΑ

Τον Απρίλιο, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα επίπεδα στην κεντρική Νέα Υόρκη είναι πλέον πάνω από 90%. Το τμήμα σημείωσε ότι τα ευρήματά του είναι τα πρώτα αναφερόμενα περιστατικά σημαντικής εξάπλωσης στην κοινότητα λόγω των νέων υποπαραλλαγών στις Η.Π.Α. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η BA.2.12.1 προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια. Δύο άλλες υποπαραλλαγές της omicron, η BA.4 και η BA.5, έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται σε χαμηλά επίπεδα σε όλον τον κόσμο.

Δεδομένα CDC: Τα κρούσματα BA.212.1 έχουν εξαπλωθεί στη Νέα Υόρκη Τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι μια νέα υποπαραλλαγή της όμικρον εξαπλώνεται γρήγορα στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με την παραλλαγή παρακολούθησης του οργανισμού, η BA.2.12.1 αντιπροσωπεύει πλέον το 19% των περιπτώσεων. Η BA.2 αποτελεί το 74,4%, η οποία είναι η κυρίαρχη παραλλαγή της χώρας από τον περασμένο μήνα. Ενώ τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί σημαντικά από την αρχική άνοδο του χειμερινού ολιγομέτρου, η BA.2 έχει αυξηθεί σε όλες τις ανατολικές πολιτείες.

Στη Νέα Υόρκη, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι BA.212 και BA.2.12.1 δυνητικά συνέβαλαν στην αύξηση της μετάδοσης σε αρκετές περιοχές. “Το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα την εμφάνιση δύο υποπαραλλαγών της Omicron στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, τη BA.2.12 και τη BA.2.12.1.

Και οι δύο παραλλαγές είναι υποκατηγορίες της BA.2, οι οποίες πλέον αντιπροσωπεύουν το 80,6% των λοιμώξεων COVID-19 στη Νέα Υόρκη. Οι δευτερεύουσες παραλλαγές εκτιμάται ότι έχουν πλεονέκτημα ανάπτυξης 23% – 27% πάνω από την αρχική παραλλαγή BA.2», έγραψε το Υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα.

«Ειδοποιούμε το κοινό για δύο υποπαραλλαγές της όμικρον, που εμφανίστηκαν πρόσφατα και εξαπλώνονται γρήγορα στα βόρεια της Νέας Υόρκης, έτσι ώστε οι Νεοϋορκέζοι να μπορούν να δράσουν γρήγορα», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της Πολιτείας Δρ. Mary Bassett. “Ενώ αυτές οι δευτερεύουσες παραλλαγές είναι νέες, τα εργαλεία για την καταπολέμησή τους δεν είναι.

Αυτά τα εργαλεία θα λειτουργήσουν εάν τα χρησιμοποιήσουμε ο καθένας μας: εμβολιαστείτε πλήρως και ενισχυθείτε, κάντε τεστ μετά από έκθεση, συμπτώματα ή ταξίδι, σκεφτείτε να φοράτε μάσκα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους και συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τη θεραπεία εάν είστε θετικοί».

Για τον μήνα Μάρτιο, το τμήμα είπε ότι οι παραλλαγές BA.2.12 και BA.2.12.1 αυξήθηκαν και αποτελούν συλλογικά περισσότερο από 70% επικράτησης στην κεντρική Νέα Υόρκη και περισσότερο από 20% επικράτησης στη γειτονική περιοχή Finger Lakes.

Τον Απρίλιο, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα επίπεδα στην κεντρική Νέα Υόρκη είναι πλέον πάνω από 90%.

Το τμήμα σημείωσε ότι τα ευρήματά του είναι τα πρώτα αναφερόμενα περιστατικά σημαντικής εξάπλωσης στην κοινότητα λόγω των νέων υποπαραλλαγών στις Η.Π.Α.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η BA.2.12.1 προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια.

Δύο άλλες υποπαραλλαγές της omicron, η BA.4 και η BA.5, έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται σε χαμηλά επίπεδα σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πανεπιστήμια Georgetown, Columbia, Johns Hopkins είναι μεταξύ αυτών με νέους κανόνες μάσκας

Πιο μεταδοτική η Όμικρον XE από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ιαπωνία

Covid CDC: Νέα μελέτη αναδεικνύει τα όρια της φυσικής ανοσίας έναντι των επαναλοιμώξεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.