Ρεπορτάζ Υγείας

CDC Οδηγίες: Μοιραία απέβη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στο Μεξικό γυναίκας από την Αριζόνα

CDC Οδηγίες: Μοιραία απέβη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στο Μεξικό γυναίκας από την Αριζόνα

«Οι τουρίστες ιατρικής πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι τα φάρμακα και τα ιατρικά προϊόντα και συσκευές που χρησιμοποιούνται σε ξένες χώρες ενδέχεται να μην υπόκεινται στον ίδιο κανονιστικό έλεγχο και εποπτεία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

CDC Οδηγίες: Η γυναίκα της Αριζόνα είχε χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στο Μεξικό πριν από το θάνατο, σύμφωνα με οικογενειακούς ισχυρισμούς. Κάθε χρόνο εκατομμύρια Αμερικανοί συμμετέχουν σε ιατρικές πράξεις σε άλλες πολιτείες. Μια οικογένεια της Αριζόνα θρηνεί το θάνατο της 24χρονης κόρης της, η οποία ισχυρίζεται ότι ζήτησε χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στο Μεξικό και αργότερα πέθανε σε νοσοκομείο στην πατρίδα της λόγω επιπλοκών από τη διαδικασία. Η Dulce Herrera, που πέθανε στις αρχές Μαΐου, φέρεται να ταξίδεψε στην Τιχουάνα αφού είχε συνδεθεί με την εγκατάσταση μέσω μιας ομάδας Facebook.

Η οικογένειά της, η οποία μίλησε στο ABC15.com, δήλωσε ότι εμφάνισε λοίμωξη στο έντερο από τη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύτηκε στο Scottsdale όταν επέστρεψε στο σπίτι. Η οικογένεια είπε ότι δεν είναι σίγουρη εάν ο γιατρός που πραγματοποίησε τη χειρουργική επέμβαση βαριατρικής  και το φερόμενο χαμηλό κόστος μπορεί να έχει παίξει ρόλο στην απόφασή της να ταξιδέψει για αυτό.

«Αν μπορούσε να με ακούσει τώρα, θα της έλεγα να μην το κάνει», είπε η Μαρία Ροντρίγκεζ, η μητέρα της γυναίκας στο ABC15.com.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια Αμερικανοί συμμετέχουν στον ιατρικό τουρισμό ή ταξιδεύουν σε άλλη χώρα για αναζήτηση ιατρικής περίθαλψης.

Οι λόγοι περιλαμβάνουν το κόστος, την κουλτούρα ή ακόμη και την αναζήτηση φροντίδας ή θεραπείας που δεν είναι διαθέσιμες ή εγκεκριμένες στις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι πιο κοινές διαδικασίες που αναζητούνται στο εξωτερικό περιλαμβάνουν οδοντιατρική περίθαλψη, αισθητική χειρουργική επέμβαση, θεραπείες γονιμότητας, μεταμοσχεύσεις οργάνων και ιστών και θεραπεία καρκίνου.

«Ο κίνδυνος επιπλοκών εξαρτάται από τον προορισμό, την εγκατάσταση όπου εκτελείται η διαδικασία και από το εάν βρίσκεστε σε καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση για τη διαδικασία», αναφέρουν τα CDC. Άλλα ζητήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών περιλαμβάνουν μολυσματικές ασθένειες, αντοχή στα αντιβιοτικά, ποιότητα φροντίδας, προκλήσεις επικοινωνίας, αεροπορικά ταξίδια και συνέχεια της φροντίδας.

Τα CDC συμβουλεύουν να αναζητάτε συμβουλές πριν από το ταξίδι, ασφάλιση υγείας ταξιδιού, να φέρετε αντίγραφα ιατρικών φακέλων, να συσκευάσετε κιτ υγείας και να πάρετε όλα τα ιατρικά αρχεία μετά τη διαδικασία πριν επιστρέψετε στο σπίτι.

Ο οργανισμός προτρέπει διεξοδική έρευνα σχετικά με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και τις εγκαταστάσεις όπου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία και τον έλεγχο με ομάδες διαπίστευσης.

«Οι υπερπόντιες εγκαταστάσεις ενδέχεται να μη διατηρούν διαπίστευση ή άδεια παρόχου, να παρακολουθούν τα δεδομένα των αποτελεσμάτων του ασθενούς ή να διατηρούν επίσημες πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων ή πολιτικών ασφαλείας», προειδοποιούν τα CDC.

«Οι τουρίστες ιατρικής πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι τα φάρμακα και τα ιατρικά προϊόντα και συσκευές που χρησιμοποιούνται σε ξένες χώρες ενδέχεται να μην υπόκεινται στον ίδιο κανονιστικό έλεγχο και εποπτεία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα μπορεί να είναι πλαστά ή με άλλο τρόπο αναποτελεσματικά (για παράδειγμα, έχουν λήξει, μολυνθεί ή αποθηκευτεί ακατάλληλα).»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βλέπουν διαρκή βελτίωση στη σεξουαλική τους ζωή μετά από βαριατρική χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη

Η ρομποτική τεχνολογία στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας

Μέθοδοι μεγάλης απώλειας βάρους σε κλινικά σοβαρή παχυσαρκία

Πρωτοποριακή έρευνα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους και γαστρεντερικά ενοχλήματα

Βαριατρικές επεμβάσεις:Πως η ηλιοφάνεια μειώνει τις επιπλοκές;

Νέα επέμβαση Παχυσαρκίας: για απώλεια κιλών από 9 εώς 10 το μήνα !

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το νοσοκομείο Καβάλας κατασκευάζει υβριδική αίθουσα χειρουργείου

Νοσοκομείο Καβάλας: Το νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη η οποία συνεχάρη τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για την καθιέρωση χειρουργείου ημέρας.

Εγκέφαλος Υγεία - Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων

Όπως επισήμανε ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΦΑ, Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, η άσκηση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων και μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη του Αλτσχάιμερ.

Ο θηλασμός συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους στην ηλικία των εννέα ετών

«Τα πρότυπα διατροφής των βρεφών, ειδικά η μικρότερη διάρκεια θηλασμού, η πρώιμη εισαγωγή σόδας και η κοινή τους επίδραση, μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα σωματικού λίπους αργότερα στην παιδική ηλικία».

Ανακαλύφθηκαν ιοί ως νέα θεραπευτική επιλογή της ατοπικής δερματίτιδας

Ενώ αυτό καθιστά πρόκληση για τους επιστήμονες να εντοπίσουν τον τύπο του φάγου που απαιτείται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιούν στοχευμένα.