Ρεπορτάζ Υγείας

CDC Οδηγίες: Μοιραία απέβη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στο Μεξικό γυναίκας από την Αριζόνα

CDC Οδηγίες: Μοιραία απέβη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στο Μεξικό γυναίκας από την Αριζόνα

«Οι τουρίστες ιατρικής πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι τα φάρμακα και τα ιατρικά προϊόντα και συσκευές που χρησιμοποιούνται σε ξένες χώρες ενδέχεται να μην υπόκεινται στον ίδιο κανονιστικό έλεγχο και εποπτεία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

CDC Οδηγίες: Η γυναίκα της Αριζόνα είχε χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στο Μεξικό πριν από το θάνατο, σύμφωνα με οικογενειακούς ισχυρισμούς. Κάθε χρόνο εκατομμύρια Αμερικανοί συμμετέχουν σε ιατρικές πράξεις σε άλλες πολιτείες. Μια οικογένεια της Αριζόνα θρηνεί το θάνατο της 24χρονης κόρης της, η οποία ισχυρίζεται ότι ζήτησε χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στο Μεξικό και αργότερα πέθανε σε νοσοκομείο στην πατρίδα της λόγω επιπλοκών από τη διαδικασία. Η Dulce Herrera, που πέθανε στις αρχές Μαΐου, φέρεται να ταξίδεψε στην Τιχουάνα αφού είχε συνδεθεί με την εγκατάσταση μέσω μιας ομάδας Facebook.

Η οικογένειά της, η οποία μίλησε στο ABC15.com, δήλωσε ότι εμφάνισε λοίμωξη στο έντερο από τη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύτηκε στο Scottsdale όταν επέστρεψε στο σπίτι. Η οικογένεια είπε ότι δεν είναι σίγουρη εάν ο γιατρός που πραγματοποίησε τη χειρουργική επέμβαση βαριατρικής  και το φερόμενο χαμηλό κόστος μπορεί να έχει παίξει ρόλο στην απόφασή της να ταξιδέψει για αυτό.

«Αν μπορούσε να με ακούσει τώρα, θα της έλεγα να μην το κάνει», είπε η Μαρία Ροντρίγκεζ, η μητέρα της γυναίκας στο ABC15.com.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια Αμερικανοί συμμετέχουν στον ιατρικό τουρισμό ή ταξιδεύουν σε άλλη χώρα για αναζήτηση ιατρικής περίθαλψης.

Οι λόγοι περιλαμβάνουν το κόστος, την κουλτούρα ή ακόμη και την αναζήτηση φροντίδας ή θεραπείας που δεν είναι διαθέσιμες ή εγκεκριμένες στις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι πιο κοινές διαδικασίες που αναζητούνται στο εξωτερικό περιλαμβάνουν οδοντιατρική περίθαλψη, αισθητική χειρουργική επέμβαση, θεραπείες γονιμότητας, μεταμοσχεύσεις οργάνων και ιστών και θεραπεία καρκίνου.

«Ο κίνδυνος επιπλοκών εξαρτάται από τον προορισμό, την εγκατάσταση όπου εκτελείται η διαδικασία και από το εάν βρίσκεστε σε καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση για τη διαδικασία», αναφέρουν τα CDC. Άλλα ζητήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών περιλαμβάνουν μολυσματικές ασθένειες, αντοχή στα αντιβιοτικά, ποιότητα φροντίδας, προκλήσεις επικοινωνίας, αεροπορικά ταξίδια και συνέχεια της φροντίδας.

Τα CDC συμβουλεύουν να αναζητάτε συμβουλές πριν από το ταξίδι, ασφάλιση υγείας ταξιδιού, να φέρετε αντίγραφα ιατρικών φακέλων, να συσκευάσετε κιτ υγείας και να πάρετε όλα τα ιατρικά αρχεία μετά τη διαδικασία πριν επιστρέψετε στο σπίτι.

Ο οργανισμός προτρέπει διεξοδική έρευνα σχετικά με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και τις εγκαταστάσεις όπου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία και τον έλεγχο με ομάδες διαπίστευσης.

«Οι υπερπόντιες εγκαταστάσεις ενδέχεται να μη διατηρούν διαπίστευση ή άδεια παρόχου, να παρακολουθούν τα δεδομένα των αποτελεσμάτων του ασθενούς ή να διατηρούν επίσημες πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων ή πολιτικών ασφαλείας», προειδοποιούν τα CDC.

«Οι τουρίστες ιατρικής πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι τα φάρμακα και τα ιατρικά προϊόντα και συσκευές που χρησιμοποιούνται σε ξένες χώρες ενδέχεται να μην υπόκεινται στον ίδιο κανονιστικό έλεγχο και εποπτεία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα μπορεί να είναι πλαστά ή με άλλο τρόπο αναποτελεσματικά (για παράδειγμα, έχουν λήξει, μολυνθεί ή αποθηκευτεί ακατάλληλα).»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βλέπουν διαρκή βελτίωση στη σεξουαλική τους ζωή μετά από βαριατρική χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη

Η ρομποτική τεχνολογία στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας

Μέθοδοι μεγάλης απώλειας βάρους σε κλινικά σοβαρή παχυσαρκία

Πρωτοποριακή έρευνα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους και γαστρεντερικά ενοχλήματα

Βαριατρικές επεμβάσεις:Πως η ηλιοφάνεια μειώνει τις επιπλοκές;

Νέα επέμβαση Παχυσαρκίας: για απώλεια κιλών από 9 εώς 10 το μήνα !

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Δεν υπάρχει δυνατότητα στα νοσοκομεία να φροντίζουν τους ασθενείς covid όσο και για τους μη covid σε τακτική βάση." λέει η επικεφαλής ιατρική υπεύθυνη της Αλάσκα

Ο ιχνηλάτης εμβολίων των New York Times λέει ότι το 69% των κατοίκων της Αλάσκα άνω των 18 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 60,2% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Η επιστροφή στο σχολείο έφερε αύξηση παιδικων λοιμώξεων covid σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ

"Ο FDA λέει ότι θα είναι θέμα εβδομάδων, όχι μηνών, για να αποφασίσουμε αν θα επιτρέψουμε εμβόλια για παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών", δήλωσε ο πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, Δρ Scott Gottlieb. «Το ερμηνεύω ότι είναι ίσως τέσσερις εβδομάδες, ίσως έξι εβδομάδες».