Fitness

Νέα επέμβαση Παχυσαρκίας: για απώλεια κιλών από 9 εώς 10 το μήνα !

Νέα επέμβαση Παχυσαρκίας: για απώλεια κιλών από 9 εώς 10 το μήνα !

 

Με μία νέα λαπαροσκοπική επέμβαση για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας κατάφερε ο κάθε άνθρωπος να χάσει από αυτούς 9 εώς 10 κιλά το μήνα.

Συγκεκριμένα, η νέα λαπαροσκοπική επέμβαση για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας εφαρμόστηκε σε πέντε άτομα από τις αρχές του έτους, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χάνει ο καθένας από αυτούς 9 – 10 κιλά το μήνα.

Πρόκειται για τη μίνι γαστρική παράκαμψη, η οποία ενδείκνυται για παχύσαρκους ασθενείς με Δείκτη Μάζας Σώματος 45-54 και θα παρουσιαστεί στη διάρκεια του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής της Παχυσαρκίας, που θα πραγματοποιηθεί από 17-18 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

«Στις μέρες μας, οι χειρουργοί έχουν στη διάθεσή τους έναν αριθμό εγχειρήσεων, με τις οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας, με πιο καινούργια τη γαστρική παράκαμψη μιας αναστόμωσης (μίνι γαστρικό bypass). Το μίνιο γαστρικό bypass είναι μία λαπαροσκοπική επέμβαση κατά της νοσογόνου παχυσαρκίας που είναι εδώ και χρόνια αναγνωρισμένη στο εξωτερικό, ενώ στη Θεσσαλονίκη εφαρμόστηκε για πρώτη στις αρχές του 2013, στο 424 ΓΣΝΕ. Συγκεκριμένα, από 1/1/2013 μέχρι σήμερα, υποβλήθηκαν σε μίνι γαστρικό bypass τρεις άντρες και δύο γυναίκες με δείκτη μάζας σώματος 45- 54. Οι ασθενείς, ύστερα από νοσηλεία τεσσάρων ημερών, πήραν εξιτήριο με διαιτολογικές οδηγίες και ο μέσος ρυθμός απώλειας βάρους ήταν 9,5 ± 1,4 κιλά ανά μήνα» εξηγεί ο χειρουργός Κωνσταντίνος Μηλιάς, ο οποίος είναι και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου.

Η μέθοδος αυτή, όπως διευκρινίζει, δεν ενδείκνυται για όλους τους παχύσαρκους ασθενείς, διότι θα πρέπει να εκτιμάται η περίπτωση του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Ενώ η κλασική λαπαροσκοπική γαστρική παράκαμψη ενδείκνυται για άτομα με ΔΜΣ μεγαλύτερο από 50, το μίνι γαστρικό bypass μπορεί να εφαρμοστεί και σε άτομα με ΔΜΣ 45 μέχρι 54.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, ενώ εξίσου υψηλά είναι και τα ποσοστά των υπέρβαρων και παχύσαρκων ενηλίκων που κυμαίνονται από 22% έως 38%.

«Δυστυχώς, όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να χάσει βάρος κάποια στιγμή στη ζωή του προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ίδια η παχυσαρκία ή και οι επιπλοκές της», επισημαίνει ο κ.Μηλιάς.

«Ακόμη και τώρα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε στο πρόβλημα της παχυσαρκίας, γιατί δεν αποτελεί πολυτέλεια η αντιμετώπισή του, αλλά ανάγκη. Έχει αποδειχθεί ότι η οικονομική επιβάρυνση και η απώλεια εργατοωρών σε βάθος χρόνου από την παχυσαρκία και τις επιπλοκές της είναι πολύ μεγαλύτερη από την πρόσκαιρη επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων λόγω κόστους υλικών για τις επεμβάσεις της παχυσαρκίας», προσθέτει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να χτίσετε μύες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!

Ο ρόλος των επιπέδων γλυκόζης στην σκελετική αποκατάσταση

Ερευνητές από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο έδειξαν ότι τα δορυφορικά κύτταρα των σκελετικών μυών, που είναι βασικοί παράγοντες στην επιδιόρθωση των μυών, πολλαπλασιάζονται καλύτερα σε περιβάλλον χαμηλής γλυκόζης.