Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Αυστραλία: Πρωτοφανής αύξηση επαγγελματιών υγείας που μετεγκαθίστανται στη χώρα

Αυστραλία: Πρωτοφανής αύξηση επαγγελματιών υγείας που μετεγκαθίστανται στη χώρα

Αυστραλία: 4.699 γιατροί από το εξωτερικό έχουν εγγραφεί για πρακτική άσκηση στην Αυστραλία τους πρώτους 10 μήνες αυτού του οικονομικού έτους, 50% περισσότεροι από τους 2.991 γιατρούς που εγγράφηκαν ολόκληρο το έτος πριν από τον COVID (2018/19).

Αριθμός ρεκόρ γιατρών, νοσοκόμων, μαιών και άλλων επαγγελματιών υγείας μετακομίζουν στην Αυστραλία και εργάζονται στο σύστημα υγείας, από την εκλογή της κυβέρνησης του Albanese. 4.699 γιατροί από το εξωτερικό έχουν εγγραφεί για πρακτική άσκηση στην Αυστραλία τους πρώτους 10 μήνες αυτού του οικονομικού έτους, 50% περισσότεροι από τους 2.991 γιατρούς που εγγράφηκαν ολόκληρο το έτος πριν από τον COVID (2018/19).

 

8.910 γιατροί από το εξωτερικό έχουν ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό της υγείας μεταξύ Ιουλίου 2022 και Απριλίου 2024, με αριθμούς ρεκόρ που εργάζονται πλέον σε κάθε πολιτεία και επικράτεια. Ένας στους δύο γιατρούς που πρωτοεγγράφηκαν για πρακτική άσκηση το περασμένο οικονομικό έτος εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό, με το 60% των γιατρών να προέρχονται από τέσσερις χώρες με μεγάλο αγγλόφωνο πληθυσμό: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ινδία και Φιλιππίνες.

Οι γιατροί με διεθνή εκπαίδευση που θέλουν να παρέχουν υπηρεσίες Medicare πρέπει να περάσουν τα πρώτα 10 χρόνια εργασίας τους σε μια περιφερειακή, αγροτική ή απομακρυσμένη κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι νεοεγγραφείς γιατροί που έχουν προσχωρήσει μετά την εκλογή της κυβέρνησης Albanese είναι πιθανό να ασκούν το επάγγελμα εκτός των μεγάλων πόλεων.

Η έκρηξη ρεκόρ στους μορφωμένους εργαζομένους στον τομέα της υγείας στο εξωτερικό επεκτείνεται επίσης σε νοσηλευτές, μαίες και άλλους επαγγελματίες υγείας, με 42.086 επαγγελματίες υγείας υψηλής μόρφωσης να εγγράφονται για να ασκήσουν το επάγγελμα από τον Ιούλιο του 2022. Οι 22.797 επαγγελματίες που εγγράφηκαν τους πρώτους δέκα μήνες αυτού του οικονομικού έτους είναι ήδη υπερδιπλάσιοι από το έτος πριν από τον COVID (2018/19), όταν μόλις 10.547 ασκούμενοι εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό από το εξωτερικό.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η κυβέρνηση Albanese μείωσε την περιττή γραφειοκρατία που κατέστησε δυσκολότερη την πρόσληψη γιατρών από το εξωτερικό, σύμφωνα με τις βασικές συστάσεις του Kruk Review, μιας ανεξάρτητης αναθεώρησης των ρυθμιστικών ρυθμίσεων για εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας στο εξωτερικό. Ο Προϋπολογισμός 2024-2025 διέθεσε 90 εκατομμύρια δολάρια για τον περαιτέρω εξορθολογισμό της διαδικασίας για μορφωμένους γιατρούς και επαγγελματίες υγείας στο εξωτερικό να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό της Αυστραλίας, σύμφωνα με άλλες συστάσεις της Επιθεώρησης Kruk.

Αποσπάσματα που αποδίδονται στον Υπουργό Μπάτλερ:

«Αριθμοί ρεκόρ γιατρών, νοσοκόμων και άλλων επαγγελματιών υγείας μετακομίζουν στην Αυστραλία και εργάζονται στο αυστραλιανό σύστημα υγείας. Αυτή η έκρηξη στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο αυστραλιανό σύστημα υγείας και αποδεικνύει ότι οι μεταρρυθμίσεις μας για την ενίσχυση του Medicare αποδίδουν, μετά από μια δεκαετία περικοπών και παραμέλησης του Συνασπισμού.

Σχεδόν 43.000 επαγγελματίες υγείας έχουν ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό από την εκλογή της κυβέρνησης Albanese, καθιστώντας το ευκολότερο να λάβετε τη φροντίδα που χρειάζεστε από γιατρό, νοσηλευτή ή άλλο επαγγελματία υγείας. Στον προϋπολογισμό του Μαΐου, επενδύσαμε άλλα 90 εκατομμύρια δολάρια για να διασφαλίσουμε ότι όταν οι γιατροί και οι νοσοκόμες έρχονται από το εξωτερικό, πηγαίνουν κατευθείαν στο νοσοκομειακό πάτωμα, στις εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων ή στο γενικό ιατρείο για να παρέχουν υγειονομική περίθαλψη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα Ζηλανδία: Το 76% των νοσηλευτών ψυχικής υγείας έχουν δεχθεί επίθεση

Παρά τους βελτιωμένους κανονισμούς του ΠΟΥ, ο κόσμος παραμένει ανεπαρκώς προετοιμασμένος για την επόμενη πανδημία

Χατζηχριστοδούλου στο healthweb: Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ με πρόγραμμα από το RRF 4ων εκατομμυρίων ευρώ

"Μέσα στο καλοκαίρι τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία".

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκθετική αύξηση των κρουσμάτων Mpox στο Κονγκό

Mpox Κογκό: Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα νέο, ακόμη πιο θανατηφόρο στέλεχος εξαπλώνεται στη ΛΔΚ, το οποίο μεταδίδεται επίσης μέσω της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ανδρών. 

Έκτακτο δελτίο καιρού: Παραμένουν οι ακραίες θερμοκρασίες μέχρι και αύριο

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.

Το δροσερό αναψυκτικό διαίτης σας βοηθάει να περάσετε την εργάσιμη ημέρα; Να τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία σας

Όπως συμβαίνει με πολλές πτυχές της διατροφής, το μέτρο είναι το κλειδί με τα αναψυκτικά διαίτης. Το να πίνετε περιστασιακά αναψυκτικά διαίτης είναι απίθανο να βλάψει την υγεία σας, αλλά η συχνή ή υπερβολική πρόσληψη μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους για την υγεία μακροπρόθεσμα.

Πανώλη: Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης η Θεσσαλία

Πανώλη: Η εν λόγω Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για την Περιφέρειας Θεσσαλίας εκδίδεται λόγω επαπειλούμενου κινδύνου εξάπλωσης της ζωωνόσου της πανώλης των μηρυκαστικών.

Μειώνεται η κάλυψη με εμβόλια covid των ευάλωτων - Συμπτώματα στον εγκέφαλο από τη χρόνια νόσηση

Τέλος, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Neuroscience τον Φεβρουάριο του 2024, βρήκε στοιχεία διαταραχής του αιματοεγκεφαλικού φραγμού έως και 1 χρόνο μετά τη μόλυνση από COVID-19 στους κροταφικούς λοβούς και στον μετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου.

Ποια είναι τα μέτρα που θα ληφθούν μετά την εμφάνιση πανώλης στα αιγοπρόβατα;

Πανώλη αιγοπρόβατα: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ανακοίνωσε την ανάκληση των αδειών όλων των κτηνιάτρων του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων φορέων

Ο περιφερειάρχης ζητά να κυρηχθεί η Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πανώλη Θεσσαλία: Διαδοχικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, και εκπροσώπους παραγωγών, μετά την ανακάλυψη νέου κρούσματος πανώλης των μικρών μηρυκαστικών σε εκτροφή αιγοπροβάτων

Close Icon