Αποκλειστικά

Στην Βουλή από την ΔΗΣΥ οι αποκαλύψεις του healthwebgr για απευθείας αναθέσεις στην Υγεία 

Στην Βουλή από την ΔΗΣΥ οι αποκαλύψεις του healthwebgr για απευθείας αναθέσεις στην Υγεία 

Τα θέματα των σκανδάλων, για τις απευθείας αναθέσεις στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) που έχει αναδείξει αποκλειστικά το healthweb.gr –Διαβάστε εδώ : Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Healthweb.gr που οδήγησε σε παραίτηση την πρόεδρο του ΕΟΦ αλλά και στον Ιατροτεχνολογικό  εξοπλισμό , – Διαβάστε εδώ : Παρασκήνιο: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ.Τι απαντά ο Γεωργακόπουλος Διαβάστε και εδώ : Σκανδαλώδης ο διαγωνισμός της περιφέρειας Αττικής αξίας 33.970.000,00 € , έφτασαν στην Βουλή προκαλώντας επερώτηση , την οποία έθεσε ο Βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Μπαργιώτας. 

Διαβάστε επίσης : Δημοσίευμα του Healthweb προκάλεσε επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων

Αναλυτικότερα , στο πλήρες κείμενο της ερώτησης ο κ. Μπαργιώτας απευθυνόμενος, στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, αναφέρει τα εξής :   

Πριν από περίπου δύο μήνες υπέβαλε την παραίτηση του ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Μπερσίμης για προσωπικούς, όπως ανέφερε, λόγους. Στις 21-11-2018 υπέβαλαν παραίτηση τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Αναπληρωτής του της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.healthweb.gr, ο λόγος της παραίτησης «είναι η έντονη διαφωνία που είχαν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, όπου καθήκοντα προέδρου είχε αναλάβει ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, για το θέμα του Ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού  όπου  ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού θέλει να εξισωθούν τα παλιά  μηχανήματα με τα νέας τεχνολογίας με την επιβολή κοινού πλαφόν στον αριθμό των εξετάσεων. Αυτό σημαίνει ότι  οι ασθενείς θα λαμβάνουν  φθηνότερες αλλά μικρότερης αξιοπιστίας διαγνώσεις».

Στις 24 Νοεμβρίου παραιτήθηκε η Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), κ. Αντωνίου για προσωπικούς, όπως ανέφερε, λόγους. Ωστόσο, της παραίτησης προηγήθηκε δημοσίευμα του www.healthweb.gr στις 6 Νοεμβρίου για σκάνδαλο στον ΕΟΦ με «απευθείας ανάθεση που αφορά στην κατακύρωση συνοπτικού διαγωνισμού για την ανατιμολόγηση φαρμάκων του Νοεμβρίου 2018 στο τέλος του Οκτωβρίου, παρότι ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ανατιμολόγηση φαρμάκων μέσα στο 2018».

Ειδικότερα στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής «Επειδή ο εθνικός προμηθευτής του ΕΟΦ  μετά από πάρα πολλά χρόνια είχε χάσει πρόσφατα ένα διαγωνισμό και  για να μην ξανά συμβεί το ίδιο έφτιαξε έναν διαγωνισμό στον οποίο ζητούσε δύο διαφορετικά πράγματα:  Το ένα είναι η ανατιμολόγηση του Νοεμβρίου 2018 και το δεύτερο είναι η ανάπτυξη συστήματος για τον υπολογισμό DDD-Daily Defined Dose ) συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 49.600,00 €. Στο τέλος της απόφασης ο ΕΟΦ  υπογράμμιζε ότι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υποβάλουν προσφορά για το σύνολο των τμημάτων που περιλαμβάνονται  στην παρούσα Διακήρυξη.  Για την ανάπτυξη  συστήματος για τον υπολογισμό DDD-Daily Defined Dose ) θα μπορούσαν να προσφέρουν πάρα πολλές εταιρίες γιατί είναι πάρα πολύ κοινό και εύκολο. Ανατιμολόγηση όμως κάνει με απευθείας αναθέσεις μόνο ο εθνικός προμηθευτής του ΕΟΦ. Ήταν τόσο σίγουροι όλοι για το αποτέλεσμα που σε έναν διαγωνισμό προϋπολογισθείσης δαπάνης 49,600,00 ευρώ, υπήρχε ένας μόνο μειοδότης (εθνικός προμηθευτής) ο οποίος δεν έκανε ούτε 1 € έκπτωση στον ΕΟΦ. Η διακήρυξη στην πραγματικότητα περιέγραφε τον εαυτό του και δεν έκανε έκπτωση ούτε 1 € από τα 49,600, 00 ευρώ. Μόνο όταν κάποιος είναι σίγουρος 100% ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος καταθέτει τέτοιες προκλητικές προσφορές».

  • Επειδή οι απευθείας αναθέσεις για προμήθειες στους Οργανισμούς του Υπουργείου Υγείας φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος, παρά τις διαρκείς δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας περί του αντιθέτου και πάταξης της διαφθοράς στο χώρο της υγείας,
  • Επειδή οι διαδοχικές παραιτήσεις στο χώρο της υγείας αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος,
  • Επειδή το Υπουργείο Υγείας έχει επενδύσει και επικοινωνιακά στο θέμα των Επιτροπών Διαπραγματεύσεων και στη σημασία του έργου τους και η παραίτηση δύο καθηγητών Πανεπιστημίου από την Προεδρία της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του ΕΟΠΥΥ είναι σημαντική,

 Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

  • Αληθεύουν τα δημοσιεύματα του healtweb; Εάν όχι, που αποδίδετε τις διαδοχικές παραιτήσεις στο χώρο της υγείας;
  • Υπάρχουν μία ή αλλεπάλληλες αναθέσεις για προμήθεια υπηρεσιών λογισμικού στον ΕΟΦ από τον συγκεκριμένο προμηθευτή – εξωτερικό συνεργάτη προκειμένου να εκδοθούν Δελτία Τιμών Φαρμάκων;
  • Τι ακριβώς κάνει η υπηρεσία πληροφορικής του ΕΟΦ και το Τμήμα Τιμών του ΕΟΦ για να εκδοθεί Δελτίο Τιμών Φαρμάκων και χρειάζεται και εξωτερικό συνεργάτη;
  • Τι εννοούσε η κ. Αντωνίου, όταν κατέθετε στη Βουλή στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής για το Φάρμακο ότι η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ επί των ημερών της κάνει μόνη της την τιμολόγηση των φαρμάκων; Μόνη της η υπηρεσία με τη βοήθεια εργολάβου έναντι 30.000 ευρώ ή άλλου ποσού ανά Δελτίο Τιμών;

 Παρακαλώ, όπως καταθέσετε:

Τις αμοιβές, τη διαδικασία και τα ποσά που δόθηκαν στην εταιρεία ΜΙΜΑΡ από το 2013 μέχρι σήμερα τόσο για τη συντήρηση του μηχανογραφικού προγράμματος GREDIS του ΕΟΦ όσο και αμοιβές για προσφορά υπηρεσιών στην τιμολόγηση φαρμάκων ή άλλα έργα πληροφορικής.

 

Διαβάστε επίσης : Δημοσίευμα του Healthweb για το clawback στα εμβόλια προκάλεσε επερώτηση στην Βουλή . 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκάλυψη: Παρατύπως είναι διοικήτρια η Καρποδίνη στον ΕΟΠΠΥ

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Δικαίωμα στην ελπίδα με έγκαιρη διάγνωση

Συνέντευξη στο healthweb.gr με τον κ. Χρήστο Δάκα. Για τις σπάνιες ασθένειες που απειλούν την ζωή των ασθενών και σε κάποιες περιπτώσεις  επιφέρουν χρόνια αναπηρία αλλά  κυρίως για την νωτιαία μυϊκή ατροφία , μίλησε στο healthweb.gr και την Νικολέτα Ντάμπου ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Ο Χρήστος Δάκας στο healthweb : Γονιδιακή θεραπεία: Νέα θεραπευτική προσέγγιση για ασθενείς με SMA

Συνέντευξη παραχώρησε στην Νικολέτα Ντάμπου και το healthweb.gr ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα , ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την θεραπεία της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA) και τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις αλλά και για την προληπτική εξέταση screening στα νεογνά και πόσο σημαντικό είναι να γίνεται η εξέταση αυτή.  

Αποκλειστικό : Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» φαίνεται ,από δύο προσφάτους μεγάλους διαγωνισμούς, ότι οι  απευθείας αναθέσεις  καλά κρατούν . Παράλληλα, το νοσοκομείο παρουσιάζει ληξιπρόθεσμες οφειλές  άνω των 70.000.000  €  και παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!