Ρεπορτάζ Υγείας

Αντισώματα Covid Regeneron: Λιγότερο αποτελεσματική η θεραπεία έναντι της Omicron, λέει η εταιρεία

Αντισώματα Covid Regeneron: Λιγότερο αποτελεσματική η θεραπεία έναντι της Omicron, λέει η εταιρεία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στα τέλη Σεπτεμβρίου συνέστησε τη Regeneron για θεραπεία Covid-19, αλλά μόνο σε ασθενείς με συγκεκριμένα προφίλ υγείας, όπως οι ηλικιωμένοι ή εκείνοι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αντισώματα Covid Regeneron: Η Regeneron λέει ότι η θεραπεία με αντισώματα Covid μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική έναντι της Omicron Ένας άνδρας εισέρχεται στην κλινική Regeneron σε μια τοποθεσία θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στο Pembroke Pines της Φλόριντα, στις 19 Αυγούστου 2021.

Οι κατασκευαστές της θεραπείας Covid-19 δοκιμάζουν τώρα την αποτελεσματικότητά της έναντι της παραλλαγής Omicron –

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron δήλωσε την Τρίτη ότι η θεραπεία με συνθετικά αντισώματα για την Covid-19 μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική έναντι της νέας παραλλαγής και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δοκιμές για να καθορίσει κατά πόσο. «Προηγούμενες in vitro αναλύσεις και δομικά μοντέλα σχετικά με τις μεμονωμένες μεταλλάξεις που υπάρχουν στην παραλλαγή Omicron δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει μειωμένη δραστηριότητα εξουδετέρωσης τόσο της επαγόμενης από το εμβόλιο όσο και της μεταφερόμενης από μονοκλωνικό αντίσωμα ανοσίας, συμπεριλαμβανομένων των σημερινών αντισωμάτων REGEN-COV», επεσήμανε η εταιρεία σε μια δήλωση.

“Περαιτέρω αναλύσεις συνεχίζονται για να επιβεβαιωθεί και να ποσοτικοποιηθεί αυτή η πιθανή επίδραση χρησιμοποιώντας την πραγματική ακολουθία παραλλαγής Omicron.”

Το REGEN-COV είναι επί του παρόντος εγκεκριμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες ως προφύλαξη μετά την έκθεση σε άτομα υψηλού κινδύνου και εκκρεμεί η πλήρης έγκριση. Βασίζεται σε δύο μονοκλωνικά αντισώματα που παράγονται στο εργαστήριο — πρωτεΐνες σε σχήμα Υ που συνδέονται με τις αιχμές που διακρίνονται στην επιφάνεια του κορωνοϊού, εμποδίζοντας το παθογόνο να εισβάλει στα ανθρώπινα κύτταρα. Τα αντισώματα, που ονομάζονται casirivimab και imdevimab, εγχέονται ενδοφλεβίως.

Αλλά η Omicron έχει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων στις πρωτεΐνες της, κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στα τέλη Σεπτεμβρίου συνέστησε τη Regeneron για θεραπεία Covid-19, αλλά μόνο σε ασθενείς με συγκεκριμένα προφίλ υγείας, όπως οι ηλικιωμένοι ή εκείνοι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινά την Παρασκευή η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων - Ποιοι θα λαμβάνουν το φάρμακο

Μονοκλωνικά αντισώματα : Όλα τα νεότερα για την αντιμετώπιση του Κορωνοιού

Κορωνοϊός μεταλλαγές : Η επίδραση του στην ανοσιακή διαφυγή

Δοκιμές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων από την επαναμόλυνση με τον ιό του κορωνοϊού

Η Roche αναφέρει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα από κοκτέιλ αντισωμάτων κατά της COVID

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εβδομαδιαία αποτελέσματα κρουσμάτων από την ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των Πιθήκων: Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 80  (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36 έτη (19-61), εκ των οποίων 20 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (25%).

Οι γυναίκες γιατροί σπάνια κερδίζουν τις υψηλότερες πληρωμές από τις εταιρείες φαρμάκων και ιατρικών συσκευών

"Η επιβάρυνση των γυναικών με τα βάρη της ανισότητας επέτρεψε τη συνέχιση αυτού του φαινομένου", λέει ο Jafari. "Οι γυναίκες απλά δεν καλούνται στο τραπέζι και δικαιολογίες όπως η γονιμότητα πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν μέρος της συζήτησης. Και οι άνδρες έχουν παιδιά".

Δύο εμβόλια είναι διαθέσιμα για την ευλογιά των πιθήκων

Ο πραγματικός ιός που χρησιμοποιείται στα εμβόλια για την προστασία από τους ιούς της ευλογιάς των πιθήκων ονομάζεται ιός της εμβολίας. Αυτός ο ιός δεν έχει καμία σχέση με την ευλογιά. Είναι απλώς ένας άλλος ιός του γένους των Orthopoxvirus που μπορεί να μετατραπεί σε εμβόλιο.