Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Ακραία Zέστη: Σχετίζεται με τις επισκέψεις στο νοσοκομείο παιδιών για άσθμα

Ακραία Zέστη: Σχετίζεται με τις επισκέψεις στο νοσοκομείο παιδιών για άσθμα

«Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση στοχευμένων δράσεων και πόρων για ευάλωτα παιδιά και για την ανακούφιση του στρες που σχετίζεται με την υγεία κατά τη διάρκεια του καύσωνα», καταλήγουν.

Ακραία Zέστη: Για τα παιδιά που αναζητούν φροντίδα σε ένα αστικό παιδιατρικό κέντρο υγείας στην Καλιφόρνια, τα επεισόδια ακραίας ζέστης συσχετίστηκαν με αυξημένες επισκέψεις στο νοσοκομείο για άσθμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Διεθνές Συνέδριο ATS 2024 που πραγματοποιήθηκε στις 17-22 Μαΐου στο Σαν Ντιέγκο. «Διαπιστώσαμε ότι τόσο τα καθημερινά συμβάντα υψηλής ζέστης όσο και οι ακραίες θερμοκρασίες που διήρκεσαν αρκετές ημέρες αύξησαν τον κίνδυνο επισκέψεων στο νοσοκομείο για άσθμα», δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Morgan Ye, MPH, αναλυτής ερευνητικών δεδομένων, Τμήμα Πνευμονολογίας και Κρίσιμης Φροντίδας, Σαν Francisko, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

«Η κατανόηση των επιπτώσεων των ευαίσθητων στο κλίμα γεγονότων, όπως η υπερβολική ζέστη σε έναν ευάλωτο πληθυσμό, είναι το κλειδί για τη μείωση του βάρους των ασθενειών λόγω της κλιματικής αλλαγής». Η κα Ye και οι συνεργάτες της εξέτασαν ηλεκτρονικά αρχεία υγείας 2017-2020 από το UCSF Benioff Children’s Hospital Oakland, τα οποία περιελάμβαναν δεδομένα για επισκέψεις στο νοσοκομείο για άσθμα από ασθενείς του νοσοκομείου, μερικοί από τους οποίους προέρχονται από το Federally Qualified Health Center του Benioff Oakland, και δημογραφικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων ταχυδρομικών κωδίκων ασθενών. Χρησιμοποίησαν δεδομένα από το PRISM Climate Group του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον για να προσδιορίσουν τον χρόνο του ημερήσιου μέγιστου (κύματα καύσωνα κατά τη διάρκεια της ημέρας) και του ελάχιστου (κύματα καύσωνα τη νύχτα) για κάθε ταχυδρομικό κώδικα. Οι ερευνητές περιόρισαν τις αναλύσεις τους στη ζεστή εποχή της περιοχής (Ιούνιος έως Σεπτέμβριος). Για να αξιολογήσουν το δυνητικό εύρος των επιπτώσεων των διαφορετικών μετρήσεων κυμάτων καύσωνα, χρησιμοποίησαν 18 διαφορετικούς ορισμούς κυμάτων καύσωνα, συμπεριλαμβανομένου του 99ου, 97,5ου και 95ου εκατοστημόριου της συνολικής κατανομής της περιόδου μελέτης για μία, δύο ή τρεις ημέρες. Σχεδίασαν τη μελέτη με τρόπο που τους επέτρεψε να προσδιορίσουν τη σχέση μεταξύ κάθε ορισμού καύσωνα και επίσκεψης στο νοσοκομείο.

Επανέλαβαν την ανάλυση για τους ταχυδρομικούς κώδικες Bay Area και Central California. Η ομάδα ανακάλυψε ότι τα κύματα καύσωνα κατά τη διάρκεια της ημέρας συσχετίστηκαν σημαντικά με 19% υψηλότερες πιθανότητες επισκέψεων στο νοσοκομείο παιδιών για άσθμα και η μεγαλύτερη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα διπλασίασε τις πιθανότητες επισκέψεων στο νοσοκομείο. Δεν παρατήρησαν συσχετισμούς για νυχτερινούς καύσωνες. Σύμφωνα με τον Ye, «Συνεχίζουμε να βλέπουμε τις παγκόσμιες θερμοκρασίες να αυξάνονται λόγω της αλλαγής του κλίματος που προκαλείται από τον άνθρωπο και μπορούμε να περιμένουμε αύξηση των ζητημάτων που σχετίζονται με την υγεία καθώς παρατηρούμε μεγαλύτερους, συχνότερους και έντονους καύσωνες. «Η έρευνά μας δείχνει ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες και η αυξημένη διάρκεια αυτών των ημερών υψηλής ζέστης σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο επισκέψεων στο νοσοκομείο λόγω άσθματος. Τα παιδιά και οι οικογένειες με χαμηλότερη ικανότητα προσαρμογής θα βιώσουν το μεγαλύτερο βάρος. «Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αποκτήσουμε καλύτερη κατανόηση αυτών των κινδύνων για την υγεία που σχετίζονται με τη θερμότητα και των ευαίσθητων πληθυσμών για μελλοντική επιτήρηση και στοχευμένες παρεμβάσεις». Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι προηγούμενες έρευνες έχουν προτείνει θετικές συσχετίσεις μεταξύ της υπερβολικής ζέστης και του άσθματος, αλλά τα ευρήματα σχετικά με τις νοσηλείες και τις επισκέψεις στα επείγοντα ήταν αντικρουόμενα. Επιπλέον, πολλές άλλες μελέτες έχουν επικεντρωθεί σε νοσηλεία αναπνευστικού και όχι σε νοσοκομεία για άσθμα, συγκεκριμένα, και δεν έχουν συμπεριλάβει ή εστιάζουν σε παιδιά. Αυτή η μελέτη είναι επίσης μοναδική γιατί διερεύνησε την επίδραση των καθημερινών υψηλών θερμοκρασιών αλλά και τις επιπτώσεις των επίμονων ακραίων θερμοκρασιών.

Η περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο και η Καλιφόρνια συνολικά είναι μοναδικές περιοχές ενδιαφέροντος επειδή η πολιτεία θεωρείται παράκτια περιοχή με μικρότερη επικράτηση μονάδων ψύξης, όπως κλιματιστικά. Αν και οι θερμοκρασίες μπορεί να μην φτάσουν τα άκρα που παρατηρούνται σε άλλα μέρη της χώρας, αυτή η μελέτη δείχνει ότι ακόμη και ηπιότερες θερμοκρασίες ακραίας ζέστης μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία. Αυτές οι επιπτώσεις είναι πιο έντονες σε πληθυσμούς ευαίσθητους στο κλίμα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και εκείνων που είναι ιατρικά ευάλωτοι, όπως εκείνοι που εξυπηρετούνται από το αστικό κέντρο παιδιατρικής υγείας σε αυτή τη μελέτη. Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι αυτά τα αποτελέσματα της μελέτης θα οδηγήσουν σε πιο δίκαια αποτελέσματα για την υγεία και θα μειώσουν τις φυλετικές/εθνικές ανισότητες που παρατηρούνται σε εκδηλώσεις ευαίσθητες στο κλίμα. «Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση στοχευμένων δράσεων και πόρων για ευάλωτα παιδιά και για την ανακούφιση του στρες που σχετίζεται με την υγεία κατά τη διάρκεια του καύσωνα», καταλήγουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υγεία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εθνικών σχεδίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής λέει ο ΠΟΥ

Ποιος παράγοντας απειλεί παγκοσμίως την υγεία των παιδιών;

Προστατέψτε τα παιδιά σας από την καλοκαιρινή ζέστη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρά τους βελτιωμένους κανονισμούς του ΠΟΥ, ο κόσμος παραμένει ανεπαρκώς προετοιμασμένος για την επόμενη πανδημία

Οφείλουμε στη μνήμη των περισσότερων από 27 εκατομμυρίων ανθρώπων που εκτιμάται ότι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από τον COVID, και στις αυξανόμενες απειλές για τις μελλοντικές γενιές, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε έναν ασφαλέστερο και πιο ασφαλή κόσμο.

Το ανθελονοσιακό φάρμακο δείχνει πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών

Σε εκείνο το σημείο, 12 από τις ασθενείς βρήκαν τους εμμηνορροϊκούς κύκλους τους πιο τακτικούς και σχεδόν όλες οι ασθενείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Επιπλέον, η ανάπτυξη κύστης μειώθηκε.

Το κλειδί για την ανατροφή ασφαλών παιδιών: Γιατί η γονική ευαισθησία έχει σημασία για τους πατέρες και τις μητέρες

Η ανατροφή των παιδιών είναι ένα ταξίδι μάθησης. Συμμετέχοντας σε ευαίσθητη φροντίδα, βοηθάμε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και αγαπημένα. Αυτές οι εμπειρίες διαμορφώνουν την εμπιστοσύνη τους στους φροντιστές, στους άλλους και στον κόσμο γύρω τους, κάτι που μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στην ευημερία τους.

Διεξαγωγή του Εθνικού Προγράμματος ΠΦΥ σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

ΚΙΜ: Σήμερα, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα είναι στην Ιστιαία για την τέταρτη φορά, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αποφευκτοί θάνατοι κατά τη διάρκεια του COVID-19 που σχετίζονται με χρόνια υποστελέχωση νοσοκομείων

Η θέσπιση ελάχιστων προτύπων στελέχωσης νοσηλευτών νοσοκομείων είναι προς το συμφέρον του κοινού. Το φτωχό περιβάλλον εργασίας των νοσηλευτών νοσοκομείων προϋπήρχε της πανδημίας και συνδέθηκε έντονα με την εξουθένωση των νοσηλευτών και την πρόθεση να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους.

Πώς η αντιλαμβανόμενη ηλικία επηρεάζει τους φροντιστές άνοιας και τους αγαπημένους τους

«Με την ενθάρρυνση των θετικών αλληλεπιδράσεων και της αμοιβαίας κατανόησης, μπορούμε ενδεχομένως να βελτιώσουμε την ψυχική και συναισθηματική υγεία τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων με άνοια».

Close Icon