Ρεπορτάζ Υγείας

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Καθηγητής Παιδιατρικής Θεοκλής Ζαούτης  βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου συνεχίζει τις επιστημονικές και θεσμικές συναντήσεις, προσκεκλημένος  του CDC και  του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ.

Ο  κ.  Ζαούτης πρόκειται να συναντηθεί σήμερα, Παρασκευή 10.6.2022, στο Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ με την Εντεταλμένη Αναπληρώτρια Βοηθό Γραμματέα για την Ετοιμότητα και την Αντίδραση (ASPR) του Γραφείου Στρατηγικής, Πολιτικής, Σχεδιασμού και Απαιτήσεων (SPPR) Κα  Kristin L. DeBord, καθώς και τον Διευθυντή του Τμήματος Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών και Πυρηνικών (CBRN) Αντιμέτρων κ.  Christopher Houchens.

Επίσης, ο κ. Ζαούτης πρόκειται να συναντηθεί με τον Διευθυντή του Γραφείου Παγκόσμιων Υποθέσεων αρμόδιο για Ευρώπη/Ευρασία, κ. Peter Schmeissner, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Διευθυντή του Γραφείου Κλιματικής Αλλαγής και Ισότητας στην Υγεία (OCCHE) κ.  John Balbus και τον Αναπληρωτή Βοηθό Γραμματέα για την Επιστήμη και την Ιατρική κ.  Michael Iademarco.Το πρόγραμμα του Προέδρου του ΕΟΔΥ θα  ολοκληρωθεί με τη σημαντική συνάντηση στο  Γραφείο Πρόληψης Ασθενειών και Προαγωγής της Υγείας (ODPHP) με τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Υγείας Διευθυντή κ.  Paul Reed.

  • Στη σειρά των επιστημονικών και θεσμικών συναντήσεων, που έχει ο κ. Θεοκλής Ζαούτης τον συνοδεύει ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ κ.  Δημήτρης Παρασκευής.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεοκλής Ζαούτης: Η Ελλάδα έχει υψηλό επιπολασμό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων

Χρήστος Βαράκης στο healthweb : Το δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις πολιτικών υγείας είναι στόχος για τους ασθενείς

Συνάντηση Προέδρου ΕΟΔΥ με Διευθυντή Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου

Ευλογιά των πιθήκων: Στο "Αττικόν" το ύποπτο κρούσμα παρακολουθείται από τον κ. Τσιόδρα, αύριο τα αποτελέσματα

Θεοκλής Ζαούτης: Διαρκής μείωση κρουσμάτων και ιικού φορτίου [live]

ΕΟΔΥ Ζαούτης: Συμμετοχή στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την Υγεία και τη Μετανάστευση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναισθησιολόγοι: Kοινή ανακοίνωση 5 επιστημονικών εταιρειών για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Αναισθησιολόγοι: Η ειδικότητα είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και την ομαλή λειτουργία των χειρουργείων, των χώρων καταστολής, των ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής φροντίδας, αλλά και την αντιμετώπιση Επειγουσών καταστάσεων.

Το Σουδάν αναφέρει 5 ακόμη μολύνσεις από την ευλογιά των πιθήκων, υποδαυλίζοντας τους φόβους για μεγαλύτερη επιδημία

Το Σουδάν βρίσκεται υπό τεράστια πίεση για να θέσει υπό έλεγχο μια πρόσφατη επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων λόγω του γεγονότος ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει μια μεγάλη επιδημία.

Πρέπει να κάνετε το εμβόλιο για τη γρίπη φέτος; Οι γιατροί αποκαλύπτουν την απόφασή τους

Ο Zweig ελπίζει ότι η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού της γρίπης θα μειωθεί, δεδομένου ότι η COVID βρίσκεται ακόμη στο μυαλό των ανθρώπων και πολλοί άνθρωποι είναι προσεκτικοί.