Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ CDC: Το εσωτερικό ημερολόγιο φέρνει στο φως τα μυστικά των οδηγιών μάσκας στα σχολεία

ΗΠΑ CDC: Το εσωτερικό ημερολόγιο φέρνει στο φως τα μυστικά των οδηγιών μάσκας στα σχολεία

Οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες δημοσίευσαν επίσης μια έκθεση που δείχνει τους «ασυνήθιστους» δεσμούς μεταξύ του CDC και των συνδικάτων εκπαιδευτικών σχετικά με την καθοδήγηση για το άνοιγμα των σχολείων.

ΗΠΑ CDC: Η διευθύντρια του CDC μίλησε με αρκετούς ηγέτες συνδικάτων προτού αυστηροποιήσει τις οδηγίες κάλυψης, αποκαλύπτει το εσωτερικό ημερολόγιο Η Rochelle Walensky και άλλοι αξιωματούχοι του CDC διατήρησαν στενή επαφή με τα συνδικάτα εκπαιδευτικών καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού

Η Δρ Rochelle Walensky, η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), μίλησε με αρκετούς ηγέτες συνδικάτων μια μέρα πριν αυστηροποιήσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την κάλυψη των σχολείων, αποκαλύπτει ένα εσωτερικό ημερολόγιο που παρέχεται στο Fox News Digital.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενίσχυσε την καθοδήγηση για τη συγκάλυψη του σχολείου τον περασμένο Μάιο, αφού η Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση (NEA), η μεγαλύτερη ένωση εκπαιδευτικών του έθνους, είχε απειλήσει αξιωματούχους του Λευκού Οίκου με δημόσια σκληρή κριτική, ανέφερε προηγουμένως το Fox News.

Το ημερολόγιο της Walensky δείχνει ότι είχε επίσης επαφή με συνδικάτα πέρα ​​από τα NEA πριν από την κυκλοφορία της κατευθυντήριας γραμμής, καταδεικνύοντας περαιτέρω τη φιλία της διοίκησης με τα συνδικάτα κατά τη διαδικασία καθοδήγησης της πανδημίας COVID-19.

«Σε κάθε στροφή, το CDC έχει πει στον αμερικανικό λαό ότι έχει ακολουθήσει την επιστήμη, αλλά με κάθε αρχείο που λαμβάνουμε, βλέπουμε περαιτέρω αποδείξεις ότι το CDC συνεχίζει να στρέφεται στα συνδικάτα εκπαιδευτικών για καθοδήγηση», δήλωσε η Caitlin Sutherland, εκτελεστική διευθύντρια του Americans for Public Trust, που παρείχε το ημερολόγιο της Walensky στο Fox News Digital.

“Ένας υποτιθέμενος επιστημονικός οργανισμός δεν θα έπρεπε οπωσδήποτε να συμβουλεύεται τον προϊστάμενο του συνδικάτου Randi Weingarten πριν λάβει σημαντικές αποφάσεις για δημόσια μηνύματα που επηρεάζουν τη ζωή των παιδιών και των ενηλίκων”, δήλωσε ο Sutherland.

«Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που καταθέσαμε μήνυση για να αναγκάσουμε το CDC να αποκαλύψει τον πραγματικό βαθμό που επέτρεψαν στην πολιτική να επηρεάσει την πολιτική για την υγεία και οι Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη λάβει πλήρη διαφάνεια». Το CDC ανακοίνωσε στις 13 Μαΐου 2021, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα μπορούσαν να σταματήσουν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, γεγονός που προκάλεσε σύγχυση σχετικά με το πώς θα εφαρμοστεί αυτή η πολιτική στα σχολεία.

Μια μέρα αργότερα, στις 14 Μαΐου, η Έρικα Ντίνκελ-Σμιθ, η Διευθύντρια Εργασίας του Λευκού Οίκου, είπε ότι εμπόδισε τα NEA να εκδώσουν μια επικριτική δήλωση που ζητούσε άμεση διευκρίνιση.

«Θα ξέρατε πότε η Δρ. Wolensky θα μπορούσε να τηλεφωνήσει στη NEA-Pres. Becky Pringle;»

Ο Ντίνκελ-Σμιθ έγραψε στο email. “Έχουν λάβει σημαντικές εισροές και γίνονται στόχος για απάντηση από τα μέσα ενημέρωσης.

Τους έβαλα να κρατήσουν τη δήλωσή τους που ζητούσε διευκρίνιση.

“Την ίδια μέρα, ο Ντίνκελ-Σμιθ έλαβε το προσχέδιο δήλωσης των ΝΕΑ, επιτρέποντάς τους να το σταθμίσουν. Μετά από συζήτηση και συντονισμό με τον Λευκό Οίκο Μπάιντεν, τα NEA δημοσίευσαν μια δήλωση με πολύ λιγότερο επικριτικό τόνο.

Αφού αγνόησε μια προηγούμενη έρευνα του Fox News σχετικά με τα email, η Pringle απέρριψε την αναφορά ως «καθόλου μυστικό» ότι το σωματείο της θέλει να κρατήσει «ασφαλείς τους μαθητές και τα σχολεία» σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε στο Twitter.

Εκτός από το ότι μίλησε με την Pringle, η Walensky είχε επίσης τηλεφωνικές συναντήσεις με πολλούς άλλους επικεφαλής των συνδικάτων εκείνη την ημέρα, αποκαλύπτει το ημερολόγιό της.

Στις 14 Μαΐου, η Walensky μίλησε επίσης με τον Πρόεδρο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Δασκάλων Randi Weingarten, την Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Υπαλλήλων Υπηρεσιών Mary Kay Henry, τον Πρόεδρο της United Food and Commercial Workers International Union Marc Perrone, τον Πρόεδρο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Πολιτειών, Κομητειών και Δημοτικών Υπαλλήλων Lee Saunders και την Bonnie Castillo, πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Νοσηλευτών που συνδέεται με το AFL-CIO, δείχνει το ημερολόγιο.

Την επόμενη μέρα, στις 15 Μαΐου, το CDC ενημέρωσε τις οδηγίες κάλυψης για να υποδείξει ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκα στο σχολείο ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.

«Ως μέρος των μακροχρόνιων βέλτιστων πρακτικών, το CDC παραδοσιακά συνεργάζεται με οργανισμούς και ομάδες που επηρεάζονται από τις οδηγίες και τις συστάσεις που εκδίδονται από τον οργανισμό», δήλωσε ο Jason McDonald, γραμματέας Τύπου της Walensky, στο Fox News Digital.

«Το κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι οι συστάσεις μας είναι εφικτές να εφαρμοστούν και ότι αντιμετωπίζουν επαρκώς την ασφάλεια και την ευημερία των ατόμων που σκοπό έχει να προστατεύσει η καθοδήγηση», δήλωσε ο McDonald. “Αυτές οι ενημερωτικές και χρήσιμες αλληλεπιδράσεις συχνά καταλήγουν σε ευεργετικά σχόλια που εξετάζουμε στις τελικές αναθεωρήσεις μας για να διασφαλίσουμε τη σαφήνεια και τη χρηστικότητα.”

Ο McDonald είπε ότι το CDC ζήτησε τη συμβολή 14 οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των NEA και της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, για την ανάπτυξη σχολικής καθοδήγησης. Προηγούμενες αναφορές έχουν ρίξει φως στη φιλία της κυβέρνησης Μπάιντεν με τα συνδικάτα – που ξόδεψαν πολλά για την εκστρατεία του το 2020 – σχετικά με την καθοδήγηση για την Covid-19.

Το Fox News ανέφερε προηγουμένως σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβαν το Americans for Public Trust, τα οποία έδειχναν ότι τα NEA και η Αμερικανική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών, η δεύτερη μεγαλύτερη ένωση δασκάλων της χώρας, επηρέασαν τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον σχολικό προσανατολισμό και έλαβαν ένα αντίγραφο πριν από τη δημόσια κυκλοφορία του.

Τα email ακολούθησαν μια αναφορά που έδειχνε στενό συντονισμό μεταξύ των σωματείων των εκπαιδευτικών και του CDC.

Το Americans for Public Trust είχε επίσης λάβει αυτά τα email μέσω του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας.

Πριν από τη δημοσίευση της καθοδήγησης για το άνοιγμα εκ νέου, η κυβέρνηση Μπάιντεν εξέτασε τις εργατικές διαφορές των συνδικάτων των εκπαιδευτικών, δείχνουν τα email. Αργότερα, η διοίκηση ακολούθησε αυστηρές οδηγίες για την κάλυψη του σχολείου μετά τις απειλές από τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες δημοσίευσαν επίσης μια έκθεση που δείχνει τους «ασυνήθιστους» δεσμούς μεταξύ του CDC και των συνδικάτων εκπαιδευτικών σχετικά με την καθοδήγηση για το άνοιγμα των σχολείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πολλοί είπαν ότι η απαίτηση του Δημάρχου της Νέας Υόρκης για κάλυψη με μάσκα παιδιών κάτω των πέντε είναι «παιδική κακοποίηση»

Το μέλος του Δημοτικού συμβουλίου της Ουάσιγκτον DC αποσύρει την προσπάθεια επαναφοράς της εντολής εμβολίου

Η Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ Ροσέλ Βαλένσκι δήλωσε την Τετάρτη ότι ο οργανισμός «θα θέσει σύντομα οδηγίες» για τη χρήση μάσκας.

Ο CDC επαληθεύει με νέες μελέτες όσα γνωρίζουμε για τη χρήση μάσκας

Τα CDC λένε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν το φθινόπωρο και συνιστούν μάσκες για μη εμβολιασμένους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.