Πολιτική Υγείας

Διευθύντρια CDC: Λέει ότι η ενημέρωση των οδηγιών για τις μάσκες θα έρθει “σύντομα”

Διευθύντρια CDC: Λέει ότι η ενημέρωση των οδηγιών για τις μάσκες θα έρθει “σύντομα”

Η Walensky είπε ότι ο στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η COVID-19 δεν θα διαταράσσει πλέον την καθημερινή ζωή – και όταν θα μπορεί να είναι κάτι που μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί.

Διευθύντρια CDC: Οι Πολιτείες, τα σχολεία έχουν πρόσφατα χαλαρώσει ή αφαιρέσει τους περιορισμούς για τις μάσκες Η Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ Ροσέλ Βαλένσκι δήλωσε την Τετάρτη ότι ο οργανισμός «θα θέσει σύντομα οδηγίες» για τη χρήση μάσκας. Μιλώντας στην ενημέρωση της ομάδας αντιμετώπισης COVID-19 του Λευκού Οίκου, η Walensky είπε ότι οι μελλοντικές μετρήσεις θα πρέπει να λάβουν υπόψη τη χωρητικότητα του νοσοκομείου ως ένα επιπλέον σημαντικό βαρόμετρο και ζητήματα που σχετίζονται με περιπτώσεις και σοβαρότητα της νόσου.

Οι πολιτικές που βασίζονται στο κράτος, σημείωσε, έχουν βγει σε “σταδιακές προσεγγίσεις” και εάν το CDC ενημερώσει την καθοδήγηση, η Walensky είπε ότι θα το “ανακοινώσει με σαφήνεια” και θα βασίζεται σε δεδομένα και επιστήμη.

Είπε στους δημοσιογράφους ότι ενώ γνωρίζει ότι οι άνθρωποι θέλουν να προχωρήσουν πέρα ​​από την πανδημία, υπάρχουν στιγμές που είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα.

Όσοι εκτίθενται σε άτομα με COVID-19 θα πρέπει να φορούν μάσκα, καθώς και άτομα με συμπτώματα ή αδιαθεσία και άτομα εντός 10 ημερών μετά τη διάγνωση. Το πρακτορείο θέλει οι Αμερικανοί να έχουν την ευελιξία να φορούν μάσκα αν το επιλέξουν. “Αξιολογούμε τους πιο σημαντικούς παράγοντες με βάση το πού βρισκόμαστε στην πανδημία και σύντομα θα θέσουμε σε εφαρμογή οδηγίες που είναι σχετικές και ενθαρρύνουν τα μέτρα πρόληψης όταν είναι πιο απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων μας.

Οι άνθρωποι κάνουν ένα διάλειμμα από πράγματα όπως η χρήση μάσκας όταν αυτές οι μετρήσεις είναι καλύτερες και στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να τις προσεγγίσουν ξανά εάν τα πράγματα επιδεινωθούν», είπε.

Η Walensky είπε ότι ο στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η COVID-19 δεν θα διαταράσσει πλέον την καθημερινή ζωή – και όταν θα μπορεί να είναι κάτι που μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί.

«Η μετάβαση από αυτήν την πανδημία θα είναι μια διαδικασία που θα καθοδηγείται από την επιστήμη και τις επιδημιολογικές τάσεις και θα βασίζεται στα ισχυρά εργαλεία που έχουμε ήδη, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, των αναμνηστικών δοκιμών και της θεραπείας», πρόσθεσε η Walensky.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19, Τζεφ Ζίεντς, επανέλαβε τα σχόλιά της, λέγοντας ότι «όλα καθοδηγούνται από την επιστήμη και τη δημόσια υγεία». Είπε ότι πιστεύει ότι θα υπάρχουν περισσότερα να πουν για τη μάσκα «τις επόμενες εβδομάδες». Σύμφωνα με το NBC News, το CDC αναμένεται να χαλαρώσει σύντομα τις οδηγίες κάλυψης σε εσωτερικούς χώρους στις πολιτείες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, κρατικοί, τοπικοί και σχολικοί ηγέτες σε όλη τη χώρα έχουν χαλαρώσει ή άρει τους περιορισμούς, επικαλούμενοι πτώση των κρουσμάτων COVID-19 και νοσηλειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα για τους κρατικούς και τοπικούς ηγέτες να τερματίσουν τους περιορισμούς COVID-19", δηλώνει η διευθύντρια των CDC των ΗΠΑ

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Tα CDC ενισχύουν τη σύστασή τους για αναμνηστικές δόσεις για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω εν όψει της παραλλαγής "όμικρον"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.