Πολιτική Υγείας

Κατευθυντήριες οδηγίες CDC: Υπό εξέταση οι μάσκες καθώς πέφτουν οι αριθμοί covid και αρχίζει η ψυχρή περίοδος

Κατευθυντήριες οδηγίες CDC: Υπό εξέταση οι μάσκες καθώς πέφτουν οι αριθμοί covid και αρχίζει η ψυχρή περίοδος

Η τρέχουσα οδηγία για τις μάσκες από το CDC συνιστά ότι τα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα και ηλικίας 2 ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Το CDC συνιστά στα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα αλλά σε περιοχή με ουσιαστική ή υψηλή μετάδοση να φορούν επίσης μάσκα, αλλά ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν το απαιτούν, ειδικά σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη όπου απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για είσοδο.

Κατευθυντήριες οδηγίες CDC: Οι ΗΠΑ έχουν δει τον μέσο όρο επτά ημερών για τα νέα κρούσματα να μειώνεται πάνω από 50% Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι θα ενημερώσουν τις οδηγίες μάσκας καθώς τα κρούσματα COVID-19 και οι νοσηλείες συνεχίζουν πτωτική τάση, αλλά η επερχόμενη περίοδος “αναπνευστικών ιών” μπορεί να τους δώσει παύση.

Η Ομάδα Αντίδρασης του Λευκού Οίκου για την COVID-19 και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας μίλησαν με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή. Η ομάδα ανέφερε την απίστευτη πρόοδο που σημειώθηκε χάρη στην ώθηση στους εμβολιασμούς και την εισαγωγή αναμνηστικών εμβολίων, με 10 εκατομμύρια αναμνηστικά εμβόλια να χορηγούνται σε εθνικό επίπεδο από την περασμένη εβδομάδα. Η Διευθύντρια του CDC Δρ. Rochelle Walensky απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή. (Ευγενική παραχώρηση του καναλιού του Λευκού Οίκου στο YouTube)

Ωστόσο, η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Δρ Ροσέλ Βαλένσκι, σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την επερχόμενη απειλή των αναπνευστικών ιών πριν ενημερώσουν τις οδηγίες για τις μάσκες. «Έχουμε ακόμη 75.000 κρούσματα σε αυτήν τη χώρα και είμαι πολύ ενθαρρυμμένη να παρακολουθώ αυτές τις τάσεις να μειώνονται, αλλά όπως γνωρίζετε έχουμε ακόμα πάνω από το 90% των κομητειών μας που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο ή υψηλή μετάδοση», δήλωσε η Walensky στους δημοσιογράφους. . “Καθώς παρακολουθούμε τα επίπεδα της κοινότητας να πέφτουν, θα ενημερώσουμε τις συστάσεις μας.”

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι καθώς εξετάζουμε την τρέχουσα κατάσταση, οδεύουμε επίσης στην εποχή του αναπνευστικού ιού», πρόσθεσε η Walensky. «Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν γνωρίζουμε ότι οι ιοί του αναπνευστικού τείνουν να ευδοκιμούν, επομένως τα λαμβάνουμε όλα αυτά υπόψη». Η «περίοδος του αναπνευστικού ιού» ξεκινά συνήθως το φθινόπωρο – τον ​​Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο – και τελειώνει την άνοιξη – τον ​​Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο – που σημαίνει ότι το CDC ενδέχεται να μην χαλαρώσει ξανά στην καθοδήγηση με μάσκα μέχρι την ανοιξιάτικη περίοδο.

Η τρέχουσα οδηγία για τις μάσκες από το CDC συνιστά ότι τα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα και ηλικίας 2 ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Το CDC συνιστά στα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα αλλά σε περιοχή με ουσιαστική ή υψηλή μετάδοση να φορούν επίσης μάσκα, αλλά ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν το απαιτούν, ειδικά σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη όπου απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για είσοδο.

Η Walensky υποστήριξε την επιτυχία του προγράμματος ενίσχυσης του εμβολίου, το οποίο θεωρεί για τη σημαντική μείωση των κρουσμάτων covid-19 σε όλη τη χώρα: Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο μέσος όρος των επτά ημερών για τα νέα κρούσματα ξεπέρασε τις 175.000, αλλά σε έξι εβδομάδες κατά μέσο όρο μειώθηκε σε περίπου 75.000, σύμφωνα με αριθμούς από το Our World in Data. Ορισμένοι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι ένα πέμπτο κύμα λοιμώξεων COVID-19 μπορεί να συμβεί την ερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ διορθώνουν προηγούμενες λανθασμένες πολιτικές, κατά της covid-19

Πώς να γιορτάσετε με ασφάλεια τις φετινές - ιδιαίτερες- γιορτές σύμφωνα με τα CDC

Η απουσία εντολών μάσκας σε σχολικές περιοχές στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει άγχος και τρόμο για πολλούς γονείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.