Ψυχική Υγεία

Πανδημία Covid-19: Η ψυχική υγεία των νέων στις ΗΠΑ είναι πλέον «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Πανδημία Covid-19: Η ψυχική υγεία των νέων στις ΗΠΑ είναι πλέον «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Συνολικά, παρά τις πιέσεις στο σύστημα και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ενθάρρυνσης για την αντιμετώπιση του βασικού ζητήματος της ψυχικής ευημερίας των νεότερων ατόμων.

Πανδημία Covid-19: Εντός των ΗΠΑ, ως «Εθνική Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για την Ψυχική Υγεία των Παιδιών» έχει κηρυχτεί από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), την Αμερικανική Ακαδημία Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων (AACAP) και την Ένωση Νοσοκομείων Παίδων (CHA). Αυτοί οι φορείς έχουν θέσει το θέμα ως σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Μια βάση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης πηγάζει από το γεγονός ότι ενώ η ψυχική υγεία των νέων μειώνεται για πάνω από μια δεκαετία, η COVID-19 επιδείνωσε την κρίση.

Ένας άλλος λόγος για την άνοδο συνδέεται με κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες όπως η φτώχεια, η κακοποίηση, η βία και ο εκφοβισμός. Με αυτό το τελευταίο σημείο, το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης του Εκφοβισμού των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι 1 στους 5 μαθητές μεταξύ 13 και 17 ετών έχει αναφέρει ότι έχει πέσει θύματα εκφοβισμού στο σχολείο ή στο διαδίκτυο.

Τα θύματα του εκφοβισμού είναι πιο πιθανό να βιώσουν καταστάσεις ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη, άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Η Faye Sahai, Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Telosity by Vinaj Ventures, ένα ταμείο που επικεντρώνεται στο λέιζερ στην ψυχική υγεία και την ευημερία των νέων, λέει στην Digital Journal: «Οι κορυφαίες ομάδες παιδικής φροντίδας έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Με ερευνητικές μελέτες και νεότερες διασημότητες που επισημαίνουν ζητήματα ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτή η ανακοίνωση προσφέρει τη βαρύτητα που χρειάζεται για να προχωρήσουμε στον συνεχιζόμενο αγώνα για την καλύτερη υποστήριξη της νεολαίας μας».

Ο Σαχάι βλέπει ορισμένα θετικά που αναδύονται από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, σημειώνοντας:

«Τα πρόσφατα νέα έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά για να επιστήσουν την προσοχή σε αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο ζήτημα».

Η τεχνολογία παίζει επίσης τον ρόλο της, όπως με την ευρύτερη υιοθέτηση της τηλεϋγείας για υπηρεσίες ψυχικής και συμπεριφορικής υγείας και άλλα σημάδια επένδυσης σε επεκτάσιμες λύσεις με δυνατότητα τεχνολογίας, σχεδιασμένες και δημιουργημένες για τη νεολαία.

Ο Sahai προσθέτει ότι η τεχνολογία υποστηρίζεται από την κατάλληλη δράση: «Η ψυχική υγεία είναι ζωτικό μέρος της ευημερίας των νέων και επισημαίνει την ανάγκη για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και άλλους να εξασφαλίσουν πρόοδο σε στοχευμένες λύσεις για τους νέους». Επιπλέον, η χρηματοδότηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις ψυχικής υγείας για νέους το πρώτο εξάμηνο του 2021 ήταν 7,5 φορές μεγαλύτερη από τη χρηματοδότηση που διατέθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι έρχονται πόροι, με τη μορφή κατάλληλων πρωτοκόλλων που αναπτύσσονται. Έχοντας υπόψη αυτό, ο Σαχάι σημειώνει: «Οι επενδύσεις στην ψυχική υγεία αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς – ωστόσο πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα και να γίνουν αλλαγές πολιτικής για να υπάρξει μεγαλύτερος και πιο περιεκτικός θετικός αντίκτυπος στους νέους. Η κοινωνία εξακολουθεί να χάνει το σημάδι».

Συνολικά, παρά τις πιέσεις στο σύστημα και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ενθάρρυνσης για την αντιμετώπιση του βασικού ζητήματος της ψυχικής ευημερίας των νεότερων ατόμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Περισσότεροι νέοι στρέφονται σε επαγγέλματα ψυχικής υγείας

Στροφή στην τηλεϊατρική για νεοσύστατες επιχειρήσεις

Η χρήση της οθόνης μεταξύ των εφήβων έχει αυξηθεί σε σχεδόν 8 ώρες εν μέσω πανδημίας

Όταν οι μισοί από τους γονείς, των οποίων τα παιδιά σκέφτονται να αυτοκτονήσουν, δεν έχουν ιδέα

Γιατί ποτέ δεν είμαστε «αρκετά μεγάλοι» για να ξεκινήσουμε ψυχοθεραπεία;

Τα παιδιά που είχαν αυξημένη πρόσβαση στη φύση στο lockdown είχαν μεγαλύτερη ευημερία

Η θλίψη της πανδημίας απομακρύνει τις μητέρες από τα νεογέννητά τους

Η πανδημία στέρησε έναν γονέα ή φροντιστή σε περισσότερα από 140.000 παιδιά στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιδού οι εννέα χρυσές συμβουλές για να τα πάτε καλά σε μία συνέντευξη

Μαζέψτε τα πράγματά σας ήρεμα και μελετημένα – όχι βιαστικά – ανταλλάξτε χειραψία, αν αυτό είναι δυνατόν και βγείτε. Αν η πόρτα ήταν κλειστή όταν μπήκατε, κλείστε την πίσω σας καθώς θα βγαίνετε.

Όταν αυτά που «πετά» το ένα άτομο στον άλλο για να το κρατά κοντά του είναι "ψίχουλα"

Ίσως συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να δεσμευτούν, αλλά δεν σας ενδιαφέρει και πολύ. Μπορεί να αισθάνεστε απολύτως εντάξει με το να βγαίνετε περιστασιακά όταν έχουν χρόνο ή να τους βλέπετε όταν είναι μεταξύ συντρόφων. Αυτό είναι απολύτως εντάξει, αρκεί να ξέρετε τι θέλετε για τον εαυτό σας. Όταν θέλετε πιο τακτική επικοινωνία και μια σταθερή σχέση, ξεκαθαρίστε ότι δεν είστε διατεθειμένοι να περιμένετε.

Η εξουθένωση του φροντιστή συχνά μοιάζει με μια παρατεταμένη περίοδο κατάθλιψης, όπου αρχίζει να επέρχεται μούδιασμα ή πανικός.

– Εξετάστε το ενδεχόμενο εξωτερικής φροντίδας. Αν έχετε τα μέσα, σκεφτείτε να αναθέσετε τις ευθύνες φροντίδας σε εξωτερικούς συνεργάτες. Οι εγκαταστάσεις υποστηριζόμενης διαβίωσης, η ημερήσια φροντίδα ενηλίκων και οι υπηρεσίες υγείας στο σπίτι είναι καλές επιλογές.

Η διαφορά μεταξύ ντροπής και ενοχής

Ορισμένες θεραπείες μπορεί επίσης να είναι χρήσιμες για τη μείωση της ντροπής. Η θεραπεία γνωστικής επεξεργασίας για τη μετατραυματική διαταραχή έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματική στη μείωση της ντροπής μεταξύ των ατόμων με μετατραυματική διαταραχή.

Μείωση της νοσηλείας και της θνησιμότητας που σχετίζονται με την covid-19 δίνει αντικαταθλιπτικό, σύμφωνα με νέα έρευνα

Στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου, 119 από τους 756 ασθενείς (15,7%) επιδεινώθηκαν σε αυτόν τον βαθμό. Συγκριτικά, μόνο 79 από τους 741 (10,7%) ασθενείς που έλαβαν φλουβοξαμίνη πληρούσαν αυτά τα κύρια κριτήρια. Αυτό αντιπροσώπευε μείωση κατά 32% των νοσηλειών και των επειγουσών επισκέψεων.

Ο ρόλος των γονέων στην προσέγγιση του παιδιού με σημάδια δυστυχίας

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να αναθεωρήσετε τη συμπεριφορά σας, καθώς οι αυταρχικοί, υπερβολικά απαιτητικοί ή τελειομανείς γονείς κάνουν τα παιδιά να πιέζονται και να μην ξέρουν πώς να διασκεδάσουν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βίωσαν οφέλη από τη μοναχικότητα κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα ευρήματα ελήφθησαν από μια φάση της πανδημίας Covid-19 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020 και συνιστούν να εξεταστούν τα δεδομένα παρακολούθησης των εμπειριών της μοναξιάς σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή, αλλά και σε πιο συνηθισμένες περιόδους όπου η καθημερινή μοναξιά μπορεί να μοιάζει εντελώς διαφορετική δεδομένων των συνθηκών.