Πολιτική Υγείας

Ζαούτης: Η Ευρώπη στο κόκκινο – Αύξηση κρουσμάτων και θετικότητας

Ζαούτης: Η Ευρώπη στο κόκκινο – Αύξηση κρουσμάτων και θετικότητας

Ζαούτης: Οι μεταλλάξεις ΒΑ4 και ΒΑ5 σαρώνουν το τελευταίο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Θεοκλής Ζαούτης περιέγραψε την εικόνα της πανδημίας στην ΕΕ τις τελευταίες 2 εβδομάδες, σημειώνοντας ότι όλη η Ευρώπη είναι στο κόκκινο και όλα τα κράτη παρουσιάζουν αύξηση των κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας.

Όσον αφορά τα κρούσματα στους άνω των 60 ετών, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι και εκεί παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων. Επίσης, ο κ. Ζαούτης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η 2η χώρα μετά την Κύπρο που διεξάγει τα περισσότερα τεστ στην ΕΕ.

Οι μεταλλάξεις ΒΑ4 και ΒΑ5 σαρώνουν σε Ελλάδα και Ευρώπη

Παράλληλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που παρουσίασε ο κ. Ζαούτης, οι μεταλλάξεις ΒΑ4 και ΒΑ5 σαρώνουν το τελευταίο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ειδικότερα, οι δυο νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, αντιπροσωπεύουν στη χώρα μας πάνω από 50% της μετάλλαξης.

Η αύξηση στις νοσηλείες δεν μεταφράζεται σε αύξηση νοσηλειών ΜΕΘ

Ωστόσο, η Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού, καθώς η αύξηση που καταγράφεται στις νοσηλείες, δεν μεταφράζεται σε αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ. Επί του θέματος, ο Ά Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, κ. Παρασκευής, που επίσης συμμετείχε στην σημερινή ενημέρωση, ανέφερε ότι η πίεση που θα αναμένεται να ασκήσει στο ΕΣΥ το παρόν κύμα της πανδημίας θα είναι σχετικά μικρή.

Ειδικότερα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η παρούσα έξαρση της επιδημίας θα έχει ήπια χαρακτηριστικά, εφόσον έχει παρέλθει το παράθυρο που μεσολαβεί ανάμεσα στα κρούσματα και τις εισαγωγές σε ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, ο κ. Παρασκευής, ανέφερε ότι στα προηγούμενα επιδημικά κύματα μέσα σε 12 με 15 ημέρες από τα αυξημένα κρούσματα αποτυπωνόταν η αύξηση στις ΜΕΘ. Σήμερα, μετράμε 28 ημέρες από την αρχή της έξαρσης και δεν καταγράφεται αύξηση στις εισαγωγές ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων – Έκτακτη ενημέρωση σήμερα από τον ΕΟΔΥ – Μέτρα ζητούν οι ειδικοί

ΕΟΔΥ-ΚΟΜΥ: 2 χρόνια δράσεων – Εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης

Ο Πρόεδρος του  ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης στο healthweb: Είναι μικρός ο απόλυτος  αριθμός  εισαγωγών στα νοσοκομεία

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".