Ρεπορτάζ Υγείας

Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων: Έκτακτη ενημέρωση σήμερα από τον ΕΟΔΥ – Μέτρα ζητούν οι ειδικοί

Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων: Έκτακτη ενημέρωση σήμερα από τον ΕΟΔΥ – Μέτρα ζητούν οι ειδικοί

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ. Ζαούτης και Παρασκευής θα παραθέσουν στοιχεία για την πανδημία Covid-19 και θα εξηγήσουν ποιοι δείκτες θεωρούνται κρίσιμοι στη φάση την οποία βρισκόμαστε.

Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων: Οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου βρίσκουν τη χώρα μας να εξακολουθεί να μετράει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων χωρίς να έχουμε φτάσει σύμφωνα με τους ειδικούς στην κορύφωση του συγκεκριμένου πανδημικού κύματος. Αυτό τοποθετείται στα μέσα Ιουλίου ίσως και αργότερα ενώ ταυτόχρονα το ΕΣΥ αρχίζει να δέχεται ισχυρές πιέσεις. Αυτός, είναι και ο δείκτης που ανησυχεί περισσότερο κυβέρνηση και ειδικούς, ειδικά εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου με τον πληθυσμό λόγω τουρισμού σε πολλές περιοχές της χώρας να έχει διπλασιαστεί η και τριπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στα νοσοκομεία μας νοσηλεύονται περισσότεροι από 1.300 ασθενείς με κορωνοϊό, αριθμός που δεν πλησιάζει εκείνον των 5.000 που είχαμε στην κορύφωση της πανδημίας, αλλά δυστυχώς δείχνει να είναι αυξητικός.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής οι κλίνες covid αρχίζουν και πάλι να γεμίζουν. Ενδεικτικά: Ο Ευαγγελισμός έχει 100 ασθενείς, το Αττικόν 55 ασθενείς στις κλινικές και 11 στη ΜΕΘ.

Επίσης, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» νοσηλεύονται 61 ασθενείς και στο «Σωτηρία»  129 ασθενείς.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας την επαναφορά κάποιων μέτρων έτσι ώστε να προστατευθεί ο πληθυσμός.

Για παράδειγμα, ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, τόνισε ότι το 6ο κύμα ήρθε νωρίτερα απ’ ό,τι το περιμέναμε και πρέπει, όπως είπε χαρακτηριστικά, να ληφθούν μέτρα πριν γίνει τσουνάμι.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, οι μεγάλοι εχθροί αυτό το διάστημα είναι τα στελέχη ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Όμικρον κι αυτό γιατί προσβάλλουν το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα, σε αντίθεση με τις δύο πρώτες υποπαραλλαγές της Όμικρον.

Αυτό και μόνο δείχνει ότι αν δεν θωρακιστεί με κάποιο τρόπο ο υγιής πληθυσμός τότε αναπόφευκτα το Σύστημα Υγείας θα δεχτεί ισχυρή πίεση.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί από την εκτόξευση των κρουσμάτων αλλά και τις χιλιάδες επαναλοιμώξεις που ανακοινώνονται καθημερινά είναι ότι σήμερα στις 10:30 θα γίνει εκτάκτως η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πανδημία COVID-19 από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Θεοκλή Ζαούτη και τον Α΄ Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρη Παρασκευή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ. Ζαούτης και Παρασκευής θα παραθέσουν στοιχεία για την πανδημία Covid-19 και θα εξηγήσουν ποιοι δείκτες θεωρούνται κρίσιμοι στη φάση την οποία βρισκόμαστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για τα κρούσματα covid μίλησε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και για το πότε αναμένεται αποκλιμάκωση

Ο Πρόεδρος του  ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης στο healthweb: Είναι μικρός ο απόλυτος  αριθμός  εισαγωγών στα νοσοκομεία

Σημειώνεται νέο μεγάλο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη

Αύξηση 41% στους νοσηλευόμενους με Covid την τελευταία εβδομάδα και φόβοι για 600 νεκρούς μέχρι τέλος Ιουλίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόγραμμα νοσοκομειακού περπατήματος υπό επίβλεψη μπορεί να μειώσει τις εισαγωγές ηλικιωμένων σε εξειδικευμένη νοσηλευτική μονάδα 

Παρόλα αυτά, οι συγγραφείς λένε ότι τα ευρήματά τους υποδηλώνουν πως τα συστήματα υγείας θα πρέπει να εξετάσουν τα προγράμματα νοσοκομειακού περιπάτου ως ένα λογικό μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης των ηλικιωμένων ενηλίκων. Απαιτείται περαιτέρω ανάπτυξη στρατηγικών για την υποστήριξη των νοσοκομείων στην εφαρμογή νέων κλινικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της επίδρασής τους.

Επιστημονική ομάδα παρέχει νέα ανάλυση της πνευμονικής υπέρτασης

Αν και η συνολική έκθεση σε ανοσοκατασταλτικά δεν συσχετίστηκε με το αποτέλεσμα, οι ανοσοκατασταλτικές στοχευμένες θεραπείες συσχετίστηκαν με μειωμένο κίνδυνο νοσηρότητας-θνησιμότητας. Οι συγγραφείς κατέδειξαν αυτά τα ευρήματα με μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν τον κίνδυνο διαφόρων γεγονότων με την πάροδο του χρόνου.

Στο κόκκινο οι υγειονομικές ελλείψεις στα νησιά σε εξοπλισμό, υποδομές και προσωπικό, εν μέσω τουριστικής περιόδου

Σύρος: Έκλεισε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας γιατί οι δύο γιατροί καρδιολόγοι της ΜΑΦ μετακινήθηκαν στη καρδιολογική κλινική να καλύψουν τα κενά. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που εξυπηρετεί 25 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς έμεινε με δύο γιατρούς. Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν υπάρχει διευθυντής στη χειρουργική κλινική, δεν υπάρχει νευρολόγος, ούτε ψυχίατρος.