Πολιτική Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ και ο ΠΟΥ: Καλούν για ανανεωμένη διεθνή βοήθεια για την COVID-19

Το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ και ο ΠΟΥ: Καλούν για ανανεωμένη διεθνή βοήθεια για την COVID-19

Μπορούμε –όπως άκουσα ένα μέλος του Κογκρέσου να λέει χθες– να συντρίψουμε την COVID και να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που φαινόταν ότι πλησιάζαμε να κάνουμε. " είπε ο Μπεκέρα. «Ή μπορούμε να την αφήσουμε να επανέλθει.»

Το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ και ο ΠΟΥ: Δεν είναι τώρα η ώρα για το Κογκρέσο των ΗΠΑ να περικόψει τη διεθνή χρηματοδότηση για την COVID-19, λέει ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra, JD, επειδή είμαστε πολύ κοντά στο να «συντρίψουμε» την COVID-19 φέτος. Μια συμφωνία της Γερουσίας που ανακοινώθηκε στις 4 Απριλίου, χορηγούσε 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα πακέτο βοήθειας για τον κορωνοϊό που συνεχίζει τη χρηματοδότηση για εμβολιασμούς, θεραπεία και δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά το πακέτο δεν περιελάμβανε επιπλέον 5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση διεθνών εμβολιασμών κατά της COVID-19.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εδώ και πολύ καιρό ισχυροί υποστηρικτές της παγκόσμιας αντίδρασης στην πανδημία COVID-19», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus, PhD, σε κοινή ενημέρωση HHS/WHO στις 7 Απριλίου προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.  «Συνεχίζουμε να προσβλέπουμε στις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους για τον τερματισμό της πανδημίας παγκοσμίως και για την αντιμετώπιση των πολλών άλλων προκλήσεων για την υγεία που αντιμετωπίζουμε», είπε. Απαιτούνται περισσότερα χρήματα

Ο Becerra βλέπει την κίνηση του Κογκρέσου ως κοντόφθαλμη. “Ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει. Ενώ είμαστε ευγνώμονες για το τελευταίο έργο της Γερουσίας για ένα δικομματικό σχέδιο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει σημαντικά στην κάλυψη ορισμένων από τις ανάγκες της χώρας για την COVID, χρειάζονται περισσότερα για να χρηματοδοτηθεί τόσο η εγχώρια ανταπόκρισή μας όσο και η παγκόσμια απάντησή μας.” Χωρίς παγκόσμια χρηματοδότηση, είπε ο Becerra, ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ δεν θα έχει πόρους για να δώσει περισσότερα χέρια σε όλο τον κόσμο.

Θα αναγκαστούμε να περιορίσουμε τη δουλειά μας παρέχοντας οξυγόνο και αντιικά χάπια σε άλλους που έχουν ανάγκη.

Θα μας λείψει η χρηματοδότηση για την παροχή γρήγορων δοκιμών σε χώρες που έχουν ανάγκη σε κάθε βήμα».

Το να βοηθήσουμε όλες τις χώρες να επιτύχουν τον στόχο του ΠΟΥ να εμβολιάσουν τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού τους «είναι προς το συμφέρον των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Τέντρος.

Σε μια σπάνια επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, DC, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, είπε: «Γνωρίζω οδυνηρά ότι η πανδημία έχει βαρύνει εδώ στις ΗΠΑ.

Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια σε όλους τους Αμερικανούς που έχασαν κάποιον που αγαπούν».

Ο Τέντρος αναγνώρισε επίσης τις θυσίες και τους κινδύνους που αναλαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής. «Και προσφέρω τη βαθιά μου εκτίμηση και σεβασμό σε κάθε εργαζόμενο στον τομέα της υγείας που έχει θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο για να υπηρετήσει άλλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Μια επιλογή μπορεί να γίνει

Ο Becerra και ο Tedros παραμένουν αισιόδοξοι ότι το Κογκρέσο θα ενεργήσει για να χρηματοδοτήσει τις παγκόσμιες προσπάθειες COVID-19.

“Ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι μερικές φορές η ψήφιση κρίσιμης νομοθεσίας, αλλά μπορούμε να κάνουμε μια επιλογή.

Μπορούμε –όπως άκουσα ένα μέλος του Κογκρέσου να λέει χθες– να συντρίψουμε την COVID και να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που φαινόταν ότι πλησιάζαμε να κάνουμε. ” είπε ο Μπεκέρα. «Ή μπορούμε να την αφήσουμε να επανέλθει.»

«Και νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει εάν η COVID επιστρέψει ή εμφανίσει κάποια νέα παραλλαγή». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τέντρος συμφώνησε ότι οι αριθμοί εμβολιασμών παραμένουν χαμηλοί σε πολλές περιοχές.

Για παράδειγμα, το 83% των ανθρώπων στην Αφρική δεν είναι ακόμη εμβολιασμένοι, είπε. “Είμαστε στη γραμμή της 1 υάρδας, έτοιμοι να σκοράρουμε το touchdown”, είπε ο Becerra.

“Ας συντρίψουμε την COVID και ας τραβήξουμε την ομάδα από το γήπεδο.”

Ερωτηθείς πώς θα απαντούσε εάν το Κογκρέσο δεν αποκαταστήσει τη χρηματοδότηση, ο Μπεσέρα είπε:

“Η αποτυχία δεν είναι επιλογή. Δεν νομίζω ότι κανείς θέλει να επιστρέψει στα lockdown και να δει τους αγαπημένους του να περνούν και να μην μπορεί να είναι μαζί τους όταν έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη τους».

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Τα χρήματα υπάρχουν και πρέπει να επαναπρογραμματιστούν" λένε οι Ρεπουμπλικανοί για τη διάσωση από τον κορωνοϊό

 Οι Αμερικανοί χωρίς ασφάλιση υγείας έχουν τώρα λιγότερες επιλογές για να λάβουν δωρεάν τεστ COVID-19, αναφέρει το ABC News.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να σχεδιάζει να δώσει σε Αμερικανούς ηλικίας 50 ετών και άνω την επιλογή να λάβουν μια δεύτερη αναμνηστική δόση COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ

Περαιτέρω κονδύλια έκτακτης βοήθειας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατέθηκαν μέσω των νόμων “Φροντίζει” CARES και “Συμπληρωματικές πιστώσεις για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τον κορωνοϊό”  CRRSA.