Πολιτική Υγείας

Θάνος Πλεύρης: Το τέλος της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους έρχεται από την 1η Ιουνίου, με κάποιες εξαιρέσεις

Θάνος Πλεύρης: Το τέλος της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους έρχεται από την 1η Ιουνίου, με κάποιες εξαιρέσεις

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η χρήση της θα συνεχίσει σίγουρα να είναι υποχρεωτική στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα.

Θάνος Πλεύρης: Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η χρήση της θα συνεχίσει σίγουρα να είναι υποχρεωτική στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα Το τέλος της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους έρχεται από την 1η Ιουνίου, όπως προανήγγειλε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης Η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους είναι ένα από τα τελευταία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού που παραμένουν σε ισχύ στη χώρα μας, ενώ έχει αρθεί στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Χθες, Πέμπτη, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 16 Μαΐου το μέτρο παύει να ισχύει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του Real FM ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο σχεδιασμός για άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας προχωρά για την 1η Ιουνίου, εξηγώντας ότι θα παραμείνει υποχρεωτική για εσωτερικούς χώρους στους οποίους υπάρχει συνωστισμός. Άλλωστε, και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που είχε ανακοινωθεί στις 20 Ιουνίου, προέβλεπε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας έως τις 31 Μαΐου, όμως, το υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να λάβει υπόψη του την πορεία της πανδημίας, προκειμένου να εφαρμόσει την άρση του μέτρου.

Οι εξαιρέσεις

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η χρήση της θα συνεχίσει σίγουρα να είναι υποχρεωτική στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα. «Είμαστε προσεκτικοί σε αυτό», τόνισε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας ότι η άρση της χρήσης μάσκας σχετίζεται και με το γεγονός ότι μπαίνουμε στο καλοκαίρι και ούτως ή άλλως η διασκέδαση και άλλες δραστηριότητες διεξάγονται κατά βάση σε ανοιχτούς χώρους, παραπέμποντας για τις οριστικές αποφάσεις στα τέλη Μαΐου.

Τέταρτη δόση εμβολίου

Όσον αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να προκρίνεται η μείωση του ηλικιακού ορίου –σήμερα, τέταρτη δόση προαιρετικά κάνουν μόνον οι άνω των 60 ετών στην Ελλάδα– «εκτός αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, που δεν φαίνεται να συμβαίνει, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC». Για το φθινόπωρο, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανοίξει η τέταρτη δόση προαιρετικά για όλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εβδομάδα αποφάσεων για τους ειδικούς – Τι θα αλλάξει στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Αναμένονται άμεσα πανευρωπαϊκές αποφάσεις για την τέταρτη δόση

Έρχεται σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα - Ορόσημο η 1η Ιουλίου για την οριστική άρση του lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρος Σημίτης

Σημίτης Σπύρος: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Γερμανία, όπου ζούσε επί δεκαετίες. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Νέα δεδομένα προέλευσης του COVID δείχνουν σκύλους ρακούν στην αγορά της Κίνας

Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε εκτιμήσει "με χαμηλή εμπιστοσύνη" ότι ο ιός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο. Αλλά άλλοι στην κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαφωνούν, θεωρώντας πιο πιθανό να προήλθε πρώτα από ζώα. Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική προέλευση της πανδημίας μπορεί να μην γίνει γνωστή για πολλά χρόνια -αν ποτέ.

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.