Πολιτική Υγείας

Θάνος Πλεύρης: Το τέλος της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους έρχεται από την 1η Ιουνίου, με κάποιες εξαιρέσεις

Θάνος Πλεύρης: Το τέλος της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους έρχεται από την 1η Ιουνίου, με κάποιες εξαιρέσεις

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η χρήση της θα συνεχίσει σίγουρα να είναι υποχρεωτική στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα.

Θάνος Πλεύρης: Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η χρήση της θα συνεχίσει σίγουρα να είναι υποχρεωτική στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα Το τέλος της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους έρχεται από την 1η Ιουνίου, όπως προανήγγειλε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης Η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους είναι ένα από τα τελευταία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού που παραμένουν σε ισχύ στη χώρα μας, ενώ έχει αρθεί στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Χθες, Πέμπτη, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 16 Μαΐου το μέτρο παύει να ισχύει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του Real FM ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο σχεδιασμός για άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας προχωρά για την 1η Ιουνίου, εξηγώντας ότι θα παραμείνει υποχρεωτική για εσωτερικούς χώρους στους οποίους υπάρχει συνωστισμός. Άλλωστε, και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που είχε ανακοινωθεί στις 20 Ιουνίου, προέβλεπε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας έως τις 31 Μαΐου, όμως, το υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να λάβει υπόψη του την πορεία της πανδημίας, προκειμένου να εφαρμόσει την άρση του μέτρου.

Οι εξαιρέσεις

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η χρήση της θα συνεχίσει σίγουρα να είναι υποχρεωτική στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα. «Είμαστε προσεκτικοί σε αυτό», τόνισε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας ότι η άρση της χρήσης μάσκας σχετίζεται και με το γεγονός ότι μπαίνουμε στο καλοκαίρι και ούτως ή άλλως η διασκέδαση και άλλες δραστηριότητες διεξάγονται κατά βάση σε ανοιχτούς χώρους, παραπέμποντας για τις οριστικές αποφάσεις στα τέλη Μαΐου.

Τέταρτη δόση εμβολίου

Όσον αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να προκρίνεται η μείωση του ηλικιακού ορίου –σήμερα, τέταρτη δόση προαιρετικά κάνουν μόνον οι άνω των 60 ετών στην Ελλάδα– «εκτός αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, που δεν φαίνεται να συμβαίνει, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC». Για το φθινόπωρο, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανοίξει η τέταρτη δόση προαιρετικά για όλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εβδομάδα αποφάσεων για τους ειδικούς – Τι θα αλλάξει στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Αναμένονται άμεσα πανευρωπαϊκές αποφάσεις για την τέταρτη δόση

Έρχεται σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα - Ορόσημο η 1η Ιουλίου για την οριστική άρση του lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

Βόρεια Κορέα: Εν μέσω έλλειψης εργαλείων δημόσιας υγείας, ο Βορράς έχει κινητοποιήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να βρουν άτομα με πυρετό και να τους απομονώσουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου αρνητικοί στην Covid σε καραντίνα

Κίνα κορωνοϊός: Οι χρήστες του Weibo εξέφρασαν εκτεταμένη ανησυχία ότι οι αρχές του Πεκίνου ακολουθούσαν παρόμοια προσέγγιση με τη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί κάτω από ένα πολύμηνο lockdown που έχει αρνηθεί σε πολλούς ανθρώπους την επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. 

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech κάνουν επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο για την COVID-19 διαθέσιμο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ηλικίες 5 έως 11 λαμβάνουν δόση που είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε όλους τους 12 ετών και άνω.

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό ότι είχε κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα για δυόμισι χρόνια, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τις πρώτες μολύνσεις από την COVID-19 στις 12 Μαΐου και υφίσταται ταχεία εξάπλωση από τότε.