Πολιτική Υγείας

Επιτροπή Ειδικοί: Σε δύο φάσεις να μπει τέλος στα μέτρα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Επιτροπή Ειδικοί: Σε δύο φάσεις να μπει τέλος στα μέτρα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Επίσης, οι ειδικοί θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα ισχύει έως την 1η Ιουνίου το μέτρο το οποίο υποχρεώνει τους ανεμβολίαστους να κάνουν υποχρεωτικά ένα rapid test την εβδομάδα προκειμένου να πάνε στην εργασία τους.

Επιτροπή Ειδικοί: Σε δύο φάσεις θα τελειώσει με την πανδημία η χώρα – τουλάχιστον όσον αφορά στα μέτρα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει την Πρωτομαγιά και η δεύτερη, την 1η Ιουνίου. Συνήθειες όπως η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς ή για την πανδημία αποτελούν πλέον παρελθόν. Αυτό που μένει πλέον είναι η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων η οποία γίνεται προκειμένου να οριστικοποιήσει ποιες θα είναι οι απαγορεύσεις που θα μείνουν και για ποιους. Αυτό θα αποτυπωθεί σε νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα αντικαταστήσει εκείνη που λήγει την 1η Μαΐου.

Για παράδειγμα, οι επιστήμονες θα εισηγηθούν σε ποιες περιπτώσεις θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας ακόμα και όλο το καλοκαίρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μάσκα ενδεχομένως να μείνει υποχρεωτική σε σούπερ μάρκετ, μέσα μαζικής μεταφοράς, κομμωτήρια και φαρμακεία.

Επίσης, οι ειδικοί θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα ισχύει έως την 1η Ιουνίου το μέτρο το οποίο υποχρεώνει τους ανεμβολίαστους να κάνουν υποχρεωτικά ένα rapid test την εβδομάδα προκειμένου να πάνε στην εργασία τους.

Όπως και να έχει, την 1η Μαΐου τα περισσότερα μέτρα για την πανδημία θα αποτελούν παρελθόν, με κάποια από αυτά σιωπηρά να μην τηρούνται ήδη.

Πιο αναλυτικά:

–       Αίρεται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους από 01.05.22 έως 31.08.22.

–       Από 03.05.22 καταργούνται τα τακτικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

–       Από 01.05.22 ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

–       Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%.

–       Έως 31.05.22 παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

–       Από 30 Απριλίου αίρεται το πρόστιμο υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι τελευταίες πινελιές στο σχέδιο για ένα ελεύθερο καλοκαίρι – Τι αλλάζει στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Παπαευαγγέλου: Αύξηση των νέων νοσηλειών, αλλά αργή αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών [vid]

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζουν σήμερα για τη χαλάρωση των μέτρων σε συνάρτηση με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.