Πολιτική Υγείας

Πορτογαλία: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Πορτογαλία: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Πορτογαλία: Η υπουργός Υγείας της χώρας, Marta Temido, δήλωσε την Πέμπτη 21 Απριλίου ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λήξη της υποχρεωτικής χρήσης μασκών, με εξαίρεση τα μέρη που συχνάζουν «ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα». 

Πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη μη υποχρεωτική χρήση μασκών, η οποία παραμένει σε χώρους όπου συχνάζουν ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα, όπως σπίτια και δομές του Εθνικού Δικτύου Ολοκληρωμένης Συνεχιζόμενης Φροντίδας, δήλωσε η υπουργός στο τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 21 Απριλίου.

Εκτός από αυτές τις καταστάσεις, η υποχρεωτική χρήση μάσκας διατηρείται και σε ιδρύματα και υπηρεσίες υγείας και δομές όπου διαμένουν ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είπε η υπουργός, προσθέτοντας ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ μέσα στις επόμενες ημέρες, μόλις εκδοθεί το διάταγμα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εξαίρεση η δημόσια συγκοινωνία

Η Marta Temido εξήγησε ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφορών, των ταξί ή του TVDE, συνιστούν εξαίρεση λόγω «της υψηλής έντασης χρήσης, του δύσκολου αερισμού, της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων στη χρήση τους σε περιόδους υψηλής συχνότητας». «Ως εκ τούτου, αυτές είναι οι δύο περιπτώσεις στις οποίες η υποχρεωτική χρήση μασκών παραμένει με την επιφύλαξη της συνιστώμενης χρήσης τους όσον αφορά τα μέτρα δημόσιας υγείας σε ορισμένες περιπτώσεις», είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση που ένα άτομο που συζεί με κάποιον που νοσεί με Covid-19.

Παραμένει η χρήση μάσκας στα σχολεία

Όσο για τη χρήση μάσκας στις σχολικές αίθουσες, η Marta Temido δήλωσε ξεκάθαρα: «Στα σχολεία η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική». Η υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι αυτό το μέτρο λήφθηκε μετά από διαβούλευση με τους ειδικούς και τους συνήθεις θεσμούς, σημειώνοντας ότι, εποχιακά, ίσως χρειαστεί να αναδιαμορφώσουν τα μέτρα και να τα αποφασίσουν προς διαφορετική κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι η Πορτογαλία συγκαταλέγεται στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, ενώ ο αριθμός των ημερήσιων διαγνώσεων κορβνοϊού μειώθηκε σε 577 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όμικρον 20 ημέρες μετά τη νόσηση με Δέλτα για Ισπανίδα υγειονομικό

Η «ανάγνωση» της πανδημίας - Οι νέοι κανόνες συνύπαρξης με τον κορωνοϊό

Προβληματισμός για τη Σαγκάη - Η αγωνία για τη νέα μετάλλαξη και οι διαβεβαιώσεις των ειδικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.