Πολιτική Υγείας

Σύμβουλοι FDA: Οι ενισχυτές του εμβολίου COVID-19 είναι περιττοί για τους περισσότερους, λένε οι Marion Gruber & Phil Krause

Σύμβουλοι FDA: Οι ενισχυτές του εμβολίου COVID-19 είναι περιττοί για τους περισσότερους, λένε οι Marion Gruber & Phil Krause

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Σύμβουλοι FDA: Οι ενισχυτές του εμβολίου COVID-19 είναι περιττοί για τους περισσότερους, λένε οι σύμβουλοι του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA που φέρονται να παραιτούνται για το θέμα. Η Marion Gruber και ο Phil Krause του Οργανισμού FDA υποστήριξαν ότι τα τρέχοντα στοιχεία δεν δείχνουν την ανάγκη για ενισχυτικές λήψεις μεταξύ των περισσότερων Αμερικανών Ακολουθεί την επιστήμη ή τις πολιτικές του ανάγκες; Τα διαθέσιμα στοιχεία δεν δείχνουν ακόμη την ανάγκη για ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 στον γενικό πληθυσμό, δήλωσε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων δύο ανώτερων αξιωματούχων του FDA που φέρεται να παραιτούνται από τις θέσεις τους λόγω διαφωνίας με τον Λευκό Οίκο για τη διοίκηση των ενισχυτικών βολών.

  

Η Marion Gruber, διευθύντρια του Γραφείου Έρευνας και Επισκόπησης Εμβολίων του FDA και ο αναπληρωτής διευθυντής της, Phil Krause, που αναμένεται να φύγουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, δημοσίευσαν μια άποψη στο The Lancet τη Δευτέρα μαζί με άλλους ειδικούς παγκοσμίως, υποστηρίζοντας ότι  τα εμβόλια COVID-19 παραμένουν αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της πολύ μεταδοτικής και κυρίαρχης παραλλαγής δέλτα.

“Θα χρειαστεί προσεκτικός και δημόσιος έλεγχος των εξελισσόμενων δεδομένων για να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις για την ενίσχυση ενημερώνονται από την αξιόπιστη επιστήμη περισσότερο από ότι από την πολιτική”, έγραψαν οι συγγραφείς, προσθέτοντας εν μέρει: “Η ευρεία ενίσχυση πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι αυτό είναι κατάλληλο να γίνει». Τα σχόλια έρχονται αφού η Δρ Janet Woodcock, εν ενεργεία επίτροπος του FDA και η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενημέρωσαν πρόσφατα τον Λευκό Οίκο ότι οι ρυθμιστικές αρχές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επανεξετάσουν τα απαραίτητα δεδομένα πριν εγκρίνουν ένα ενισχυτικό πλάνο covid -19.

Η καθοδήγηση από τον Οργανισμό FDA και τα Κέντρα CDC είναι ότι και οι δύο οργανισμοί έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής μόνο αρκετά δεδομένα για να προτείνουν ότι ορισμένα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer πρέπει να κάνουν ενισχυτικό εμβόλιο. Τον περασμένο μήνα, οι κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι του έθνους δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να αρχίσουν να προσφέρουν ενισχυτικά εμβόλια για την COVID-19 στους Αμερικανούς από τις 20 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της αναθεώρησης του Οργανισμού FDA.

Αυτή η δήλωση, που αποδίδεται στην Walensky Woodcock, τον Αμερικανό Γενικό Χειρουργό Δρ Vivek Murthy, τον Διευθυντή των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας NIH Dr. Francis Collins, τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Biden Dr. Anthony Fauci και άλλους, είχαν πει ότι τα διαθέσιμα δεδομένα έδειξαν ότι η προστασία αρχίζει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ” θα μπορούσε να μειωθεί τους επόμενους μήνες, ειδικά σε εκείνους που είναι υψηλότερου κινδύνου ή εμβολιάστηκαν κατά τις προηγούμενες φάσεις της διάθεσης του εμβολιασμού ».

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από “συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές” για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κόντρα διεθνούς ομάδας επιστημόνων και Λευκού Οίκου για τα ενισχυτικά εμβόλια covid-19

Τα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19 συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο παρενεργειών, λέει ο ειδικός

Το Ισραήλ θα αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 σε ενήλικες που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν

Σοβαρή ανησυχία για παραλλαγές που απειλούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου covid-19

Οι επιστήμονες έχουν βρει ενδείξεις ότι τα κορυφαία εμβόλια COVID-19 στον κόσμο προσφέρουν διαρκή προστασία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Θεοδωρίδου: Πιο αποτελεσματική η ανοσία μετά από νόσηση και εμβολιασμό-Προς έγκριση β’ δόση της J&J

Θεοδωρίδου: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύθμισε ότι σύμφωνα με την σύσταση της Επιτροπής, μετά τη νόσηση θα πρέπει να χορηγείται μία δόση εμβολίου. Όπως είπε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η υβριδική ανοσία που αναπτύσσεται μετά τη νόσηση και μετά τον εμβολιασμό και η οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την ανοσία μετά την νόσηση μόνο, καθώς αναπτύσσεται ένα ευρύ φάσμα αντισωμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία από το CDC, τα άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,5 φορές περίπου μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης και επαναμόλυνσης συγκριτικά με τους εμβολιασμένους.  

Πλεύρης: Από τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας, μίλησε αποκλειστικά για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών αλλά και για το εάν θα επιτραπούν φέτος οι παρελάσεις. Τι είπε για τα νέα φάρμακα κατά του ιού.

Έκκληση Μπάιντεν για τη μετατροπή των καθυστερημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών στην Αμερική

Η φροντίδα των παιδιών θεωρείται κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν πολύ λιγότερο σε παιδιά από συγκρίσιμες οικονομίες.