Πολιτική Υγείας

Αξιωματούχοι Υγείας: Αμερικανικά ενισχυτικά εμβολίων COVID-19 έτοιμα για διάθεση τον Σεπτέμβριο

Αξιωματούχοι Υγείας: Αμερικανικά ενισχυτικά εμβολίων COVID-19 έτοιμα για διάθεση τον Σεπτέμβριο

Αξιωματούχοι Υγείας: Αμερικανικά ενισχυτικά εμβολίων COVID-19 έτοιμα για διάθεση τον Σεπτέμβριο, λένε αξιωματούχοι υγείας Σύμφωνα με το σχέδιο, τα πλάνα θα προσφέρονταν σε άτομα των οποίων η δεύτερη δόση εμβολίου COVID-19 ήταν πριν από οκτώ μήνες. Τα CDC εγκρίνουν την τρίτη δόση εμβολίου COVID για ανοσοκατεσταλμένους. Η νεφρολόγος Δρ Frita Fisher λέει ότι μια τρίτη αναμνηστική λήψη COVID θα είναι «αναπόφευκτη» ακόμη και για υγιείς ανθρώπους

Αξιωματούχοι Υγείας:Αμερικανικά ενισχυτικά εμβολίων COVID-19 έτοιμα για διάθεση τον Σεπτέμβριο, λένε αξιωματούχοι υγείας Σύμφωνα με το σχέδιο, τα πλάνα θα προσφέρονταν σε άτομα των οποίων η δεύτερη δόση εμβολίου COVID-19 ήταν πριν από οκτώ μήνες. Τα CDC εγκρίνουν την τρίτη δόση εμβολίου COVID για ανοσοκατεσταλμένους. Η νεφρολόγος Δρ Frita Fisher λέει ότι μια τρίτη αναμνηστική λήψη COVID θα είναι «αναπόφευκτη» ακόμη και για υγιείς ανθρώπους

Σε κοινή δήλωση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, οι ανώτατοι αξιωματούχοι υγείας του έθνους είπαν ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αρχίσουν να προσφέρουν ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 στους Αμερικανούς από τις 20 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της αναθεώρησης του FDA.

Τα πλάνα θα προσφέρονταν σε άτομα των οποίων η δεύτερη δόση εμβολίου COVID-19 ήταν πριν από οκτώ μήνες.

“Τα εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου σοβαρών ασθενειών, νοσηλείας και θανάτου, ακόμη και ενάντια στην ευρέως διαδεδομένη παραλλαγή Delta” εν μέρει, ανέφερε η δήλωση. «Αναγνωρίζοντας ότι πολλά εμβόλια σχετίζονται με μείωση της προστασίας με την πάροδο του χρόνου και αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να χρειαστούν πρόσθετες δόσεις εμβολίων για την παροχή μακροχρόνιας προστασίας, αναλύουμε τα επιστημονικά δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από όλον τον κόσμο για να καταλάβουμε πόσο πολύ θα διαρκέσει αυτή η προστασία και πώς μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε αυτήν την προστασία».

Η δήλωση, που αποδίδεται στη Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ. Rochelle Walensky, την Αναπληρώτρια Επίτροπο του FDA Δρ. Janet Woodcock, τον Γενικό Χειρουργό των ΗΠΑ Δρ. Vivek Murthy, τον Διευθυντή του NIH Dr. Francis Collins, τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Biden, Dr. Anthony Fauci και άλλους, τα τρέχοντα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η προστασία αρχίζει να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου και “θα μπορούσε να μειωθεί τους επόμενους μήνες, ειδικά σε εκείνους που είναι υψηλότερου κινδύνου ή εμβολιάστηκαν κατά τις προηγούμενες φάσεις της διάθεσης του εμβολιασμού”. «Για τον λόγο αυτό, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα χρειαστεί ένα ενισχυτικό σφηνάκι για να μεγιστοποιηθεί η προστασία που προκαλείται από το εμβόλιο και να παραταθεί η ανθεκτικότητά του», συνέχισε η ανακοίνωση.

“Έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο για να ξεκινήσουμε να προσφέρουμε αυτές τις αναμνηστικές λήψεις αυτό το φθινόπωρο, υπό την προϋπόθεση ότι η FDA θα πραγματοποιήσει ανεξάρτητη αξιολόγηση και προσδιορισμό της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας μιας τρίτης δόσης των εμβολίων Pfizer και Moderna mRNA και συστάσεις αναμνηστικής δόσης βασισμένες σε ενδελεχή ανασκόπηση των στοιχείων της Συμβουλευτικής Επιτροπής CDC για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP)».

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι “είναι έτοιμοι να προσφέρουν ενισχυτικά πλάνα για όλους τους Αμερικανούς ξεκινώντας από την εβδομάδα της 20ης Σεπτεμβρίου και ξεκινώντας 8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση ενός ατόμου”.

Αυτή η ομάδα πιθανότατα θα περιλαμβάνει εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και κατοίκους γηροκομείων που στοχοποιήθηκαν στις πρώτες φάσεις της διάθεσης.

Οι αξιολογήσεις σχετικά με την ανοσία του εμβολίου Johnson & Johnson για την COVID-19 είναι σε εξέλιξη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθώς η διάθεση για αυτό το εμβόλιο ξεκίνησε τον Μάρτιο.

“Η κορυφαία προτεραιότητά μας παραμένει να παραμείνουμε μπροστά από τον ιό και να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την COVID-19 με ασφαλή, αποτελεσματικά και μακράς διάρκειας εμβόλια, ειδικά στο πλαίσιο ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου ιού και επιδημιολογικού τοπίου”, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την επιστήμη σε καθημερινή βάση και είμαστε διατεθειμένοι να τροποποιήσουμε αυτό το σχέδιο σε περίπτωση που προκύψουν νέα δεδομένα που το απαιτούν.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε τον επείγοντα χαρακτήρα του εμβολιασμού των μη εμβολιασμένων στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο”.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι “σχεδόν όλες οι περιπτώσεις” σοβαρής νόσου, νοσηλείας και θανάτου είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων ατόμων. «Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς εδώ στο σπίτι και να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια από πηγές εμπιστοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε επίσης να επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας για να αυξήσουμε την προσφορά εμβολίων για άλλες χώρες, βασιζόμενοι περαιτέρω στις περισσότερες από 600 εκατομμύρια δόσεις που έχουμε ήδη δεσμευτεί να δωρίσουμε παγκοσμίως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κριτήρια της Επιτροπής Εμβολιασμών για την αναμνηστική δόση

Μαρία Θεοδωρίδου: Δεν υπάρχουν δεδομένα για αναγκαιότητα τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό

Πρωτοφανείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Αυστραλία λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid

Η FDA των ΗΠΑ αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για μια τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna COVID-19 σε ανοσοκατεσταλμένους

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εμβολιάστηκαν με εμβόλια COVID-19 της Pfizer ή της Moderna επέστρεψαν για μια τρίτη δόση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron μέχρι τώρα;

Μετάλλαξη Omicron: Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron που είναι δυνητικά πιο μεταδοτική και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα.

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλιο: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν την Παρασκευή ένα ορόσημο στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, το 100% του επιλέξιμου πληθυσμού τους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid.