Πολιτική Υγείας

Αξιωματούχοι Υγείας: Αμερικανικά ενισχυτικά εμβολίων COVID-19 έτοιμα για διάθεση τον Σεπτέμβριο

Αξιωματούχοι Υγείας: Αμερικανικά ενισχυτικά εμβολίων COVID-19 έτοιμα για διάθεση τον Σεπτέμβριο

Αξιωματούχοι Υγείας: Αμερικανικά ενισχυτικά εμβολίων COVID-19 έτοιμα για διάθεση τον Σεπτέμβριο, λένε αξιωματούχοι υγείας Σύμφωνα με το σχέδιο, τα πλάνα θα προσφέρονταν σε άτομα των οποίων η δεύτερη δόση εμβολίου COVID-19 ήταν πριν από οκτώ μήνες. Τα CDC εγκρίνουν την τρίτη δόση εμβολίου COVID για ανοσοκατεσταλμένους. Η νεφρολόγος Δρ Frita Fisher λέει ότι μια τρίτη αναμνηστική λήψη COVID θα είναι «αναπόφευκτη» ακόμη και για υγιείς ανθρώπους

Αξιωματούχοι Υγείας:Αμερικανικά ενισχυτικά εμβολίων COVID-19 έτοιμα για διάθεση τον Σεπτέμβριο, λένε αξιωματούχοι υγείας Σύμφωνα με το σχέδιο, τα πλάνα θα προσφέρονταν σε άτομα των οποίων η δεύτερη δόση εμβολίου COVID-19 ήταν πριν από οκτώ μήνες. Τα CDC εγκρίνουν την τρίτη δόση εμβολίου COVID για ανοσοκατεσταλμένους. Η νεφρολόγος Δρ Frita Fisher λέει ότι μια τρίτη αναμνηστική λήψη COVID θα είναι «αναπόφευκτη» ακόμη και για υγιείς ανθρώπους

Σε κοινή δήλωση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, οι ανώτατοι αξιωματούχοι υγείας του έθνους είπαν ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αρχίσουν να προσφέρουν ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 στους Αμερικανούς από τις 20 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της αναθεώρησης του FDA.

Τα πλάνα θα προσφέρονταν σε άτομα των οποίων η δεύτερη δόση εμβολίου COVID-19 ήταν πριν από οκτώ μήνες.

“Τα εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου σοβαρών ασθενειών, νοσηλείας και θανάτου, ακόμη και ενάντια στην ευρέως διαδεδομένη παραλλαγή Delta” εν μέρει, ανέφερε η δήλωση. «Αναγνωρίζοντας ότι πολλά εμβόλια σχετίζονται με μείωση της προστασίας με την πάροδο του χρόνου και αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να χρειαστούν πρόσθετες δόσεις εμβολίων για την παροχή μακροχρόνιας προστασίας, αναλύουμε τα επιστημονικά δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από όλον τον κόσμο για να καταλάβουμε πόσο πολύ θα διαρκέσει αυτή η προστασία και πώς μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε αυτήν την προστασία».

Η δήλωση, που αποδίδεται στη Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ. Rochelle Walensky, την Αναπληρώτρια Επίτροπο του FDA Δρ. Janet Woodcock, τον Γενικό Χειρουργό των ΗΠΑ Δρ. Vivek Murthy, τον Διευθυντή του NIH Dr. Francis Collins, τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Biden, Dr. Anthony Fauci και άλλους, τα τρέχοντα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η προστασία αρχίζει να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου και “θα μπορούσε να μειωθεί τους επόμενους μήνες, ειδικά σε εκείνους που είναι υψηλότερου κινδύνου ή εμβολιάστηκαν κατά τις προηγούμενες φάσεις της διάθεσης του εμβολιασμού”. «Για τον λόγο αυτό, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα χρειαστεί ένα ενισχυτικό σφηνάκι για να μεγιστοποιηθεί η προστασία που προκαλείται από το εμβόλιο και να παραταθεί η ανθεκτικότητά του», συνέχισε η ανακοίνωση.

“Έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο για να ξεκινήσουμε να προσφέρουμε αυτές τις αναμνηστικές λήψεις αυτό το φθινόπωρο, υπό την προϋπόθεση ότι η FDA θα πραγματοποιήσει ανεξάρτητη αξιολόγηση και προσδιορισμό της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας μιας τρίτης δόσης των εμβολίων Pfizer και Moderna mRNA και συστάσεις αναμνηστικής δόσης βασισμένες σε ενδελεχή ανασκόπηση των στοιχείων της Συμβουλευτικής Επιτροπής CDC για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP)».

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι “είναι έτοιμοι να προσφέρουν ενισχυτικά πλάνα για όλους τους Αμερικανούς ξεκινώντας από την εβδομάδα της 20ης Σεπτεμβρίου και ξεκινώντας 8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση ενός ατόμου”.

Αυτή η ομάδα πιθανότατα θα περιλαμβάνει εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και κατοίκους γηροκομείων που στοχοποιήθηκαν στις πρώτες φάσεις της διάθεσης.

Οι αξιολογήσεις σχετικά με την ανοσία του εμβολίου Johnson & Johnson για την COVID-19 είναι σε εξέλιξη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθώς η διάθεση για αυτό το εμβόλιο ξεκίνησε τον Μάρτιο.

“Η κορυφαία προτεραιότητά μας παραμένει να παραμείνουμε μπροστά από τον ιό και να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την COVID-19 με ασφαλή, αποτελεσματικά και μακράς διάρκειας εμβόλια, ειδικά στο πλαίσιο ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου ιού και επιδημιολογικού τοπίου”, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την επιστήμη σε καθημερινή βάση και είμαστε διατεθειμένοι να τροποποιήσουμε αυτό το σχέδιο σε περίπτωση που προκύψουν νέα δεδομένα που το απαιτούν.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε τον επείγοντα χαρακτήρα του εμβολιασμού των μη εμβολιασμένων στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο”.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι “σχεδόν όλες οι περιπτώσεις” σοβαρής νόσου, νοσηλείας και θανάτου είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων ατόμων. «Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς εδώ στο σπίτι και να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια από πηγές εμπιστοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε επίσης να επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας για να αυξήσουμε την προσφορά εμβολίων για άλλες χώρες, βασιζόμενοι περαιτέρω στις περισσότερες από 600 εκατομμύρια δόσεις που έχουμε ήδη δεσμευτεί να δωρίσουμε παγκοσμίως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κριτήρια της Επιτροπής Εμβολιασμών για την αναμνηστική δόση

Μαρία Θεοδωρίδου: Δεν υπάρχουν δεδομένα για αναγκαιότητα τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό

Πρωτοφανείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Αυστραλία λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid

Η FDA των ΗΠΑ αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για μια τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna COVID-19 σε ανοσοκατεσταλμένους

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εμβολιάστηκαν με εμβόλια COVID-19 της Pfizer ή της Moderna επέστρεψαν για μια τρίτη δόση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εκφράζει «σαφή δέσμευση» για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας

Τον περασμένο μήνα, ο ηγέτης του Βορρά Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να κινητοποιήσει» την πυρηνική αποτρεπτική της δύναμη σε οποιαδήποτε μελλοντική στρατιωτική σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σεούλ.

Θ. Τσαχαλίνα στο Healthweb : Κινδυνεύουν οι ασθενείς με Διαβήτη να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες

Κινδυνεύουν τα άτομα με Διαβήτη Τύπου 1 να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες λόγω του πρόσφατου ΦΕΚ για αποζημιώσεις αισθητήρων γλυκόζης. ‘’ Ακατανόητο το σκεπτικό του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ καθώς τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου συστήματος και δεν δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση. Καλό θα ήταν να δοθεί απάντηση από την κ. Καρποδίνη.’’, , λέει η κ. Θεοφανεία Τσαχαλίνα αντιπρόεδρος της ΕΛΟΔΙ στο healthweb.gr.

Εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο καθώς ο ιός εξαπλώνεται στην πόλη

Η Βρετανία επεκτείνει επίσης την επιτήρηση για την πολιομυελίτιδα σε άλλες τοποθεσίες εκτός Λονδίνου για να δει εάν ο ιός έχει εξαπλωθεί περαιτέρω. Ο κίνδυνος για τον ευρύτερο πληθυσμό εκτιμάται ως χαμηλός επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται ακόμη και αν τα ποσοστά είναι κάτω από τα βέλτιστα επίπεδα για την πρόληψη της εξάπλωσης.

Η Ινδία θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα τα ενισχυτικά εμβόλια κατά της COVID

Το Corbevax θα είναι διαθέσιμο σε άνω των 18 ετών ως προληπτικό αναμνηστικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε επιστολή του στις 8 Αυγούστου προς τις κρατικές αρχές και κοινοποιήθηκε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Η έγκριση του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων επεκτάθηκε από τον FDA για να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων δόσεων

Αξιωματούχοι του οργανισμού τόνισαν επίσης τη σημασία της λήψης δύο δόσεων του εμβολίου. «Αισθανόμαστε πολύ έντονα ότι οι δύο δόσεις είναι απαραίτητες επειδή, εν μέρει, δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι τρεις, έξι, οκτώ μήνες αργότερα οι άνθρωποι θα προστατεύονται επαρκώς με μία μόνο δόση», δήλωσε ο Δρ Peter Marks, επικεφαλής του FDA για το εμβόλιο.

Πλεύρης: "Η νέα καταγραφή θανάτων θα ανταποκρίνεται στα πραγματικά στοιχεία"

Πλεύρης: Επιδημιολογική εικόνα είναι να έχουμε σωστή καταγραφή. Αυτή τη στιγμή λόγου χάρη το να υποκαταγράφονται περιπτώσεις θανάτων από εμφράγματα λόγου χάρη ή ογκολογικά περιστατικά δεν βοηθούν την επιδημιολογική εικόνα.