Επιστημονικά Νέα

Pfizer Εμβολιασμός: Άνθρωπος της Χαβάης λαμβάνει την τρίτη δόση εμβολίου covid-19 σε πειραματική δοκιμή

Pfizer Εμβολιασμός: Άνθρωπος της Χαβάης λαμβάνει την τρίτη δόση εμβολίου covid-19 σε πειραματική δοκιμή

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla δήλωσε πρόσφατα ότι μια τρίτη δόση "πιθανότατα" θα χρειαστεί εντός έξι έως 12 μηνών μετά την ολοκλήρωση της αρχικής σειράς εμβολιασμού από τους ανθρώπους, καθώς και ετήσιες λήψεις μετά.

Pfizer Εμβολιασμός: Ο Gary Lahens της Χονολουλού συμμετείχε στις δοκιμές εμβολίων της εταιρείας για την ασφάλεια της οικογένειας και της κοινότητάς του. Ένας άντρας από τη Χαβάη που συμμετείχε σε μια μελέτη που διεξήχθη από τη Pfizer, εξετάζοντας τις τρίτες δόσεις του εμβολίου COVID-19 ως ενισχυτικά πλάνα είπε ότι συμμετείχε στη δοκιμή για να βοηθήσει άλλους, σύμφωνα με τοπική έκθεση. Ο Γκάρι Λάχενς της Χονολουλού συμμετείχε στις δοκιμές εμβολίων της εταιρείας για την ασφάλεια της οικογένειας και της κοινότητάς του. Έστρεψε το μανίκι του μπροστά στις κάμερες για να δείξει τον επίδεσμο στο χέρι του. “Έκανα αυτήν τη μελέτη στην αρχή λόγω της μαμάς και των θείων μου, είναι όλοι στη δεκαετία των ογδόντα τους”, δήλωσε ο Lahens στο κατάστημα. “Νομίζω ότι ήταν καλό για μένα.”

Ο άνδρας της Χαβάης έλαβε τις δύο πρώτες δόσεις της Pfizer τον Σεπτέμβριο, μήνες πριν εγκριθεί το προϊόν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που τελικά έλαβε την άδεια έκτακτης ανάγκης για χρήση. Τώρα μήνες αργότερα, στην αναμνηστική μελέτη, ο Lahens έλαβε την τρίτη δόση του και υποβλήθηκε σε εξετάσεις επιχρίσματος και του πήραν δείγματα αίματος.

Η Pfizer σκοπεύει να παρακολουθήσει τους συμμετέχοντες στη μελέτη για δύο χρόνια. “Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους, γι ‘αυτό ήμουν αστυνοικός στο παρελθόν, οπότε παραμένει ακόμη μέρος του αίματός σας”, είπε ο Λάχενς. “Νομίζω ότι αν λειτουργεί, μας βοηθά να ανοίξουμε τη Χαβάη, βοηθάει πολλούς ανθρώπους”.

Ένας γιατρός που συμμετείχε στη διάθεση εμβολίων στο Kauai είπε στο κατάστημα ότι ενδιαφερόταν να δει αποτελέσματα από τις μελέτες. “Έχει προβλεφθεί ότι ενδέχεται να έχουμε μια δραματική ώθηση στα αντισώματα μετά την τρίτη δόση και περιμένουμε να δούμε σε εκατοντάδες φορές επίπεδο”, δήλωσε ο Δρ Warren Sparks, ειδικός οικογενειακής πρακτικής στο KHON2. “Και αυτό μπορεί να είναι καλό, θα μπορούσε να μειώσει τις πρωτοποριακές περιπτώσεις σε πραγματικό μηδέν.”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla δήλωσε πρόσφατα ότι μια τρίτη δόση “πιθανότατα” θα χρειαστεί εντός έξι έως 12 μηνών μετά την ολοκλήρωση της αρχικής σειράς εμβολιασμού από τους ανθρώπους, καθώς και ετήσιες λήψεις μετά.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία άρχισε να ελέγχει εάν μια τρίτη δόση θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία έναντι των αναδυόμενων στελεχών του ιού, όπως το σχετικό στέλεχος που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Ενημερωμένα ευρήματα έδειξαν πρόσφατα ότι το εμβόλιο είχε διαρκή προστασία για έως και έξι μήνες και από 800 συμμετέχοντες σε μια δοκιμή στα τέλη του σταδίου στη Νότια Αφρική, σημειώθηκαν εννέα περιπτώσεις COVID-19, όλα στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Δανία δεν θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο AstraZeneca COVID-19 μετά από αναφορές σπάνιων θρόμβων αίματος

Οι Pfizer/BioNTech και Moderna δοκιμάζουν τα εμβόλια τους σε εφήβους και παιδιά άνω των 12

Εμβολιάζονται σήμερα οι Ιάπωνες κατά του κορονοϊού - Τρέχουν να προλάβουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αποτελεσματικό κατά 90% το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των Pfizer & Biontech

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το αυτοάνοσο που επηρεάζει τις αρθρώσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων σας, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.

Οφέλη από την αποικιακή εκμετάλλευση στην Ιατρική Σχολή του Λονδίνου

Έρευνα: Το London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) υποστήριξε και επωφελήθηκε άμεσα από την εκμετάλλευση και την υποταγή των αποικισμένων χωρών από τη βρετανική αυτοκρατορία, σύμφωνα με μια έκθεση για την ιστορία της.

Πώς η κατακράτηση υγρών συνδέεται με σοβαρές ιατρικές παθήσεις;

Κατακράτηση Υγρών: Συνιστάται να δείτε το γιατρό σας αντί να κάνετε αυτοθεραπεία, επειδή το οίδημα μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρών ιατρικών καταστάσεων όπως καρδιακή, νεφρική ή ηπατική νόσο.