Πολιτική Υγείας

Πανεπιστήμιο Brown: Θα μελετήσει ενισχυτικά εμβόλια για την covid -19 σε κατοίκους γηροκομείου

Πανεπιστήμιο Brown: Θα μελετήσει ενισχυτικά εμβόλια για την covid -19 σε κατοίκους γηροκομείου

"Βάσει της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής δέλτα και των αναφορών για την πρόοδο του εμβολίου σε NH [οίκους ευγηρίας] και στους νεότερους πληθυσμούς της κοινότητας, η ενίσχυση των κατοίκων των οίκων ευγηρίας NH μπορεί να είναι δικαιολογημένη", αναφέρει μια προ-εκτύπωση που δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου.

Πανεπιστήμιο Brown: Το Πανεπιστήμιο Brown θα μελετήσει ενισχυτικά εμβόλια για την COVID-19, σε κατοίκους γηροκομείου Η μελέτη στοχεύει στην ενημέρωση αποφάσεων πολιτικής σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ενισχυτική εκτόξευση της χώρας Εντολές εμβολίου πυροδοτούν τη συζήτηση σχετικά με τις εξαιρέσεις από τη φυσική ανοσία Ο Mark Chenoweth, ο Δρ Marc Siegel και η Jessica Tarlov συμμετέχουν στο «Fox News @ Night» για να συζητήσουν την ώθηση του Μπάιντεν για εντολές εμβολίου για τον κορωνοϊό Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Brown θα μελετήσουν τη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου COVID-19 μεταξύ των κατοίκων γηροκομείων για να ενημερώσουν περαιτέρω τον αναπτυξιακό εμβολιασμό της χώρας.

Η διετής μελέτη, με στόχο την ενημέρωση των αποφάσεων πολιτικής σε πραγματικό χρόνο, έλαβε 4.9 εκατομμύρια δολάρια από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Η ομάδα πρόκειται να μελετήσει τη διάρκεια της προστατευτικής ανοσίας μεταξύ 800-1.200 κατοίκων γηροκομείου μετά από εμβολιασμό ή όταν χορηγηθεί ενισχυτικό εμβόλιο, όταν συνιστάται ομοσπονδιακά να το πράξει, δεδομένης της εμφάνισης παραλλαγών COVID-19, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να μοιραστούν ενδιάμεσα δεδομένα με τα CDC καθώς αυτά είναι διαθέσιμα. “Δεδομένου του αυξανόμενου αριθμού των περιπτώσεων της παραλλαγής Delta, πρέπει να γνωρίζουμε το συντομότερο δυνατό ποιος χρειάζεται εμβόλιο και πότε το χρειάζεται”, δήλωσε ο Stefan Gravenstein σε ανακοίνωσή του, επικεφαλής ερευνητής στο έργο και καθηγητής γηριατρικής ιατρικής στο Brown University.

“Αυτές οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μειώνεται η ειδική ανοσία στη μόλυνση SARS-CoV-2 με τη γήρανση, τις ασθένειες και τους κατοίκους μακροχρόνιας περίθαλψης είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας ενισχυτικής στρατηγικής που βασίζεται σε δεδομένα πραγματικού χρόνου σε αυτόν τον πληθυσμό.”

Ο Gravenstein και μια πρόσφατη προκαταρκτική ανακάλυψη μιας ομάδας ερευνητών σημείωσαν αύξηση των σημαντικών λοιμώξεων και επιδημιών μεταξύ των γηροκομείων, ενώ ανέφεραν πτώση άνω του 85% στα εξουδετερωμένα επίπεδα αντισωμάτων έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Pfizer, ανεξάρτητα από προηγούμενη μόλυνση, μεταξύ των κατοίκων γηροκομείου και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

“Βάσει της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής δέλτα και των αναφορών για την πρόοδο του εμβολίου σε NH [οίκους ευγηρίας] και στους νεότερους πληθυσμούς της κοινότητας, η ενίσχυση των κατοίκων των οίκων ευγηρίας NH μπορεί να είναι δικαιολογημένη”, αναφέρει μια προ-εκτύπωση που δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου.

Συνολικά, ο Gravensteinείπε ότι μέχρι τώρα τα αποτελέσματα ήταν πίσω από την πρόσφατη σύσταση των Κέντρων Ελέγχου και πρόληψης Νόσων CDC για ενισχυτικές λήψεις, που σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες, εν αναμονή της αναθεώρησης του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Ωστόσο, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι οι ρυθμιστικές αρχές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναθεωρήσουν τα απαραίτητα δεδομένα πριν εγκρίνουν ένα σχέδιο αναμνηστικών εμβολιασμών COVID-19. Η καθοδήγηση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είναι ότι και οι δύο οργανισμοί έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής αρκετά δεδομένα για να προτείνουν ότι ορισμένα άτομα μόνο που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer πρέπει να κάνουν ενισχυτικό εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Δρ Anthony Fauci τόνισε την ανάγκη έγκρισης από τον FDA πριν τη διεξαγωγή αναμνηστικών εμβολιων για την COVID-19

Οι ενισχυτικές λήψεις Johnson & Johnson έδειξαν εννέα φορές αύξηση των επιπέδων αντισωμάτων σε σύγκριση με ένα μήνα μετά την πρώτη δόση

Μια τρίτη αναμνηστική λήψη COVID θα είναι «αναπόφευκτη» ακόμη και για υγιείς ανθρώπους λέει η νεφρολόγος Δρ Frita Fisher

Η παραλλαγή δέλτα COVID-19 περιπλέκει το ερώτημα του πότε πρέπει να χορηγούνται ενισχυτικά εμβόλια.  

Επισημάσεις Fauci για ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εμβολιάστηκαν με εμβόλια COVID-19 της Pfizer ή της Moderna επέστρεψαν για μια τρίτη δόση

Eνισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.