Πολιτική Υγείας

Ενισχυτικά Πλάνα για την COVID-19: Ο Fauci τονίζει την ανάγκη έγκρισης από τον FDA εν μέσω καυγάδων στον Λευκό Οίκο

Ενισχυτικά Πλάνα για την COVID-19: Ο Fauci τονίζει την ανάγκη έγκρισης από τον FDA εν μέσω καυγάδων στον Λευκό Οίκο

"Εάν αποκτήσετε το επίπεδο αντισωμάτων αρκετά υψηλό, πράγμα που το κάνουν στην πραγματικότητα, τότε μπορείτε να αισθανθείτε αρκετά σίγουροι ότι θα προστατευτείτε από σχεδόν οποιαδήποτε παραλλαγή."

Ενισχυτικά πλάνα για την COVID-19: Ο Fauci ανέφερε ότι μόνο η λήψη Pfizer μπορεί να εγκριθεί έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Δρ Anthony Fauci τόνισε την ανάγκη έγκρισης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πριν προχωρήσουμε σε αναμνηστικά εμβόλια για την COVID-19 εν μέσω διαμάχης μεταξύ Λευκού Οίκου και αξιωματούχων υγείας. Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε στα μέσα Αυγούστου ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει ενισχυτικά πλάνα ξεκινώντας από την εβδομάδα 20 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι αναφορές της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι δύο αξιωματούχοι του FDA σχεδίαζαν να παραιτηθούν λόγω της συνεχούς απογοήτευσης ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται να ακολουθεί τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP) για καθοδήγηση ενισχυτικών πλάνων.

Ωστόσο, ο Fauci ισχυρίστηκε ότι η έγκριση του FDA παραμένει το πιο σημαντικό βήμα στη διαμόρφωση οποιουδήποτε σχεδίου για τη διανομή ενισχυτικών βολών. «Ελπίζαμε ότι θα βγάλουμε και τους δύο υποψηφίους, και τα δύο προϊόντα Moderna και Pfizer που θα κυκλοφορήσουν μέχρι την εβδομάδα της 20ής, είναι νοητό ότι θα έχουμε μόνο ένα από αυτά, αλλά το άλλο πιθανότατα θα ακολουθήσει σύντομα στη συνέχεια», είπε ο Fauci στο “Face the Nation” του CBS. “Και ο λόγος για αυτό είναι ότι εμείς, όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα αν δεν λάβει την κατάλληλη κανονιστική έγκριση το FDA και στη συνέχεια τη σύσταση από τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Εμβολιασμού”, αυτός πρόσθεσε.

Η τρέχουσα καθοδήγηση λέει ότι μόνο τα άτομα με μέτρια ή σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να λαμβάνουν ενισχυτικό εμβόλιο, καθώς αυτά τα άτομα ενδέχεται να μην δημιουργήσουν την κατάλληλη ανοσία από τις δύο πρώτες βολές. Ο Μπάιντεν, ωστόσο, πρότεινε ότι τα άτομα πρέπει να κάνουν ένα εμβόλιο οκτώ μήνες μετά την τελική δόση του εμβολίου. Ο FDA υποτίθεται ότι δεν ενέκρινε αυτό το σχέδιο. Ο Fauci συνέχισε να τονίζει τον ρόλο του FDA στη διαδικασία πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης του FDA να αναθεωρήσει τα δεδομένα – μια σημαντική καταγγελία που υποβλήθηκε από τον FDA όταν η διοίκηση του Biden ανακοίνωσε τη χρήση ενισχυτικών εμβολιασμών.

Η απόφαση του Λευκού Οίκου έρχεται εν μέσω της έξαρσης της πολύ μεταδοτικής δέλτα παραλλαγής του COVID-19, η οποία μελέτες έχουν δείξει ότι διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας για μη εμβολιασμένα άτομα. “Έχουμε δεδομένα τώρα ότι όταν δίνετε μια τρίτη ώθηση είτε της Moderna είτε της Pfizer είναι πολύ αποτελεσματική ενάντια σε οποιαδήποτε παραλλαγή που έχουμε δοκιμάσει, έτσι είναι τα καλά νέα για τα εμβόλιά μας”, εξήγησε ο Fauci. “Εάν αποκτήσετε το επίπεδο αντισωμάτων αρκετά υψηλό, πράγμα που το κάνουν στην πραγματικότητα, τότε μπορείτε να αισθανθείτε αρκετά σίγουροι ότι θα προστατευτείτε από σχεδόν οποιαδήποτε παραλλαγή.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μια τρίτη αναμνηστική λήψη COVID θα είναι «αναπόφευκτη» ακόμη και για υγιείς ανθρώπους λέει η νεφρολόγος Δρ Frita Fisher

Επισημάσεις Fauci για ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid

 Ο Gary Lahens της Χονολουλού συμμετείχε στις δοκιμές εμβολίων της εταιρείας Phizer

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.