Πολιτική Υγείας

Ενισχυτικά εμβόλια COVID-19: Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε

Ενισχυτικά εμβόλια COVID-19: Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε

"Οι άνθρωποι που έκαναν το εμβόλιο την πρώτη φορά είναι πιθανό να παραταχθούν και να πάρουν το αναμνηστικό τους", λέει η Swift. "Αλλά δεν πρόκειται να επιτύχουμε τους στόχους μας συνολικά εάν δεν εμβολιαστούν όλοι οι μη εμβολιασμένοι γείτονές τους".

Ενισχυτικά εμβόλια COVID-19: Ο ανοσολόγος Dr. Hooman Noorchashm συμμετέχει στο “Fox News @ Night” για να συζητήσει την ανάγκη να επιβληθούν εμβολιασμοί σε άτομα με φυσική ανοσία. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ μπορεί σύντομα να συστήσουν αναμνηστικές θεραπείες για την COVID-19 σε πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς.

Μια ματιά στο τι γνωρίζουμε για τα ενισχυτικά εμβόλια και πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού:

Είναι συνηθισμένο να μειώνεται η προστασία από τα εμβόλια με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, συνιστάται η ενίσχυση τη ανοσοποίησης στον τέτανο κάθε 10 χρόνια.

Ερευνητές και υπάλληλοι υγείας παρακολουθούν την πραγματική απόδοση των εμβολίων COVID-19 για να δουν πόσο διαρκεί η προστασία μεταξύ των εμβολιασμένων.

Τα εγκεκριμένα εμβόλια στις ΗΠΑ συνεχίζουν να προσφέρουν πολύ ισχυρή προστασία από σοβαρές ασθένειες και θάνατο.

Αλλά οι εργαστηριακές εξετάσεις αίματος έχουν δείξει ότι τα αντισώματα – ένα από τα στρώματα προστασίας του ανοσοποιητικού συστήματος – μπορούν να εξασθενήσουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι η προστασία εξαφανίζεται, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι η προστασία δεν είναι τόσο ισχυρή ή ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αντισταθεί το σώμα ενάντια σε μια μόλυνση.

Η παραλλαγή δέλτα περιπλέκει το ερώτημα πότε πρέπει να χορηγούνται ενισχυτικά μβόλια, διότι είναι πολύ πιο μεταδοτική και πολλά από τα δεδομένα που συλλέγονται σχετικά με την απόδοση του εμβολίου προέρχονται από πριν από την ευρεία κυκλοφορία της παραλλαγής δέλτα.

Η Delta απογειώνεται την ίδια στιγμή που η ανοσία του εμβολίου μπορεί επίσης να μειώνεται για τα πρώτα άτομα που εμβολιάστηκαν.

Το Ισραήλ προσφέρει ένα ενισχυτικό εμβόλιο σε άτομα άνω των 50 ετών που εμβολιάστηκαν πριν από περισσότερους από πέντε μήνες.

Η Γαλλία και η Γερμανία σχεδιάζουν να προσφέρουν ενισχυτικά εμβόλια σε μερικούς ανθρώπους το φθινόπωρο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε ότι επανεξετάζει επίσης τα δεδομένα για να διαπιστώσει εάν χρειάζονται ενισχυτικά εμβόλια.

Εξαρτάται από το πότε κάνατε τις αρχικές λήψεις σας. Μια πιθανότητα είναι ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι θα συστήσουν στους ανθρώπους να λάβουν αναμνηστική ουσία περίπου οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη λήψη του εμβολίου Pfizer ή Moderna.

Οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο Johnson & Johnson, το οποίο εγκρίθηκε για χρήση στις ΗΠΑ στα τέλη Φεβρουαρίου, για να καθορίσει πότε θα προτείνει ενισχυτικά.

Οι πρώτοι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ήταν πιθανότατα πρώτοι στη σειρά και για ενισχυτικά εμβόλια.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι κάτοικοι γηροκομείου και άλλοι ηλικιωμένοι Αμερικανοί, ήταν οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν μόλις εγκρίθηκαν τα εμβόλια τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι λήπτες μεταμοσχεύσεων και άλλα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να μην είχαν αρκετή προστασία από τα εμβόλια για αρχή. Μπορούν τώρα να λάβουν μια τρίτη δόση τουλάχιστον 28 ημέρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό τους ως μέρος της αρχικής σειράς βολών που χρειάζονταν για να εμβολιαστούν πλήρως.

Για όσους έχουν φυσιολογικό ανοσοποιητικό σύστημα, τα ενισχυτικά εμβόλια χορηγούνται πολύ αργότερα μετά τον πλήρη εμβολιασμό – όχι για να δημιουργηθεί προστασία, αλλά για να αναβαθμιστεί ξανά.

Ακόμα άγνωστο είναι εάν οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν τον ίδιο τύπο εμβολιασμού που έκαναν όταν εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά.

Και οι κορυφαίοι σύμβουλοι υγείας του έθνους θα αναζητήσουν στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια των ενισχυτικών εμβολίων και πόσο καλά προστατεύουν από μολύνσεις και σοβαρές ασθένειες.

Η παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια είναι επίσης σημαντική για να σταματήσει η πανδημία και να αποτραπεί η εμφάνιση νέων παραλλαγών.

Οι ενισχυτικές λήψεις θα μπορούσαν να περιορίσουν τις ήδη περιορισμένες παγκόσμιες προμήθειες εμβολίων.

Η Δρ Melanie Swift, ηγέτης του προγράμματος εμβολιασμού στην Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, λέει ότι η λήψη περισσότερων εμβολίων σε άτομα που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί είναι “το καλύτερο εργαλείο μας, όχι μόνο για την πρόληψη της νοσηλείας και της θνησιμότητας από παραλλαγή δέλτα, αλλά για να σταματήσει η μετάδοση».  Κάθε μόλυνση, λέει, “δίνει στον ιό περισσότερες πιθανότητες να μεταλλαχθεί και ποιος ξέρει ποια θα είναι η επόμενη παραλλαγή”.

“Οι άνθρωποι που έκαναν το εμβόλιο την πρώτη φορά είναι πιθανό να παραταχθούν και να πάρουν το αναμνηστικό τους”, λέει η Swift.

«Αλλά δεν πρόκειται να επιτύχουμε τους στόχους μας συνολικά εάν δεν εμβολιαστούν όλοι οι μη εμβολιασμένοι γείτονές τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κριτήρια της Επιτροπής Εμβολιασμών για την αναμνηστική δόση

Μαρία Θεοδωρίδου: Δεν υπάρχουν δεδομένα για αναγκαιότητα τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εμβολιάστηκαν με εμβόλια COVID-19 της Pfizer ή της Moderna επέστρεψαν για μια τρίτη δόση

Η FDA των ΗΠΑ αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για μια τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna COVID-19 σε ανοσοκατεσταλμένους

M. Θεμιστοκλέους: Aν η Επ. Εμβολιασμών το αποφασίσει, είμαστε έτοιμοι αρχές Σεπτεμβρίου για γ' δόση

Εμβόλια mRNA : Δεν επηρεάζουν το σπέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει ευθύνες και κυρώσεις της Αττικής Οδού ανεξάρτητα από την αποζημίωση των 2.000 ευρώ σε κάθε ακινητοποιημένο όχημα

Ανακοίνωση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα εξέδωσε η Αττική Οδός και αναφέρει πως θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα όταν απεγκλωβιστεί και ο τελευταίος οδηγός.

Τι ισχύει με τους εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν;

Για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στο Σύστημα Υγείας .Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη που η λειτουργία των νοσοκομείων γίνεται κανονικά καθώς έγινε αλλαγή στις βάρδιες των εργαζομένων, ώστε να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι εφημερίες.

Ο νέος νόμος της Γαλλίας απαιτεί ένα «πάσο εμβολίου» για την COVID που είναι κεντρικό στη στρατηγική της κυβέρνησης κατά των ιών

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι προστατεύει τους πιο ευάλωτους και μειώνει την πίεση στις πολυσύχναστες ΜΕΘ, όπου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Γιατί τα κράτη πολεμούν τις εντολές εμβολίων του Μπάιντεν

Τι έπεται; Να απαγορεύσουμε την κατανάλωση μπύρας και να περιορίσουμε τον καφέ μας; Πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε το Σύνταγμά μας και τις ατομικές μας ελευθερίες, ειδικά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Όσον αφορά την πανδημία της COVID-19, η απόφαση για τον εμβολιασμό ή όχι πρέπει να επαφίεται στα άτομα και στους γιατρούς τους.

Την Κυριακή, η πορεία «Νίκησε τις Εντολές» - βγήκε στους δρόμους και τα μνημεία της Ουάσιγκτον, DC, ζητώντας να τερματιστούν οι εντολές εμβολίων

Και αυτό είναι συναρπαστικό γιατί συνειδητοποιούν ότι το έχουν στριμώξει όπως όλα τα άλλα, και οι Αμερικανοί το έχουν αναγνωρίσει. Και αυτό που θέλουμε είναι αυτό που πάντα θέλαμε, που είναι η ικανότητα να έχουμε ιδιωτική σχέση με τους γιατρούς μας, να λαμβάνουμε αποφάσεις για την υγειονομική μας περίθαλψη με πληροφορίες που παρέχονται από το CDC, κάτι που είναι εντάξει.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ και ΕΣΥ-Ποια αττικά νοσοκομεία εφημερεύουν

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπ. Υγείας για την ετοιμότητα του ΕΣΥ - Σε πλήρη ετοιμότητα και το ΕΚΑΒ - Ομαλά εξελίσσονται οι εφημερίες των νοσοκομείων, με πληρότητα προσωπικού - Ποια Νοσοκομεία εφημερεύουν στην Αττική