Πολιτική Υγείας

Μ. Θεμιστοκλέους για τρίτη δόση εμβολίου: Οι τρεις κατευθυντήριοι άξονες για τρίτη δόση από Σεπτέμβρη

Μ. Θεμιστοκλέους για τρίτη δόση εμβολίου: Οι τρεις κατευθυντήριοι άξονες για τρίτη δόση από Σεπτέμβρη

Μ. Θεμιστοκλέους για τρίτη δόση εμβολίου: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και στη δική μας χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κινηθεί σε τρεις άξονες ανάλογα και με την ηλικία, ανοσοκατεσταλμένους και το χρόνο που έγινε ο εμβολιασμός. Σε κάθε περίπτωση και εμείς είμαστε έτοιμοι σαν επιχειρησιακό σκέλος, τέλος του μήνα, αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το αποφασίσει, να μπορούμε να το υλοποιήσουμε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου και τον κρατικό σχεδιασμό ως προς την πραγμάτωσή της, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα, διευκρίνισε πως “επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι έτσι ώστε να μπορούμε να υποδεχθούμε ως επιχείρηση «Ελευθερία» την τρίτη δόση”. Όπως επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι κατευθυντήριες οδηγίες θα δωθούν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και ανάλογα με αυτές θα κινηθεί ο κρατικός σχεδιασμός.

Αναφορικά με το αν θα προηγηθεί εξέταση αντισωμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν είναι απαραίτητη η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου και ειδικότερα στις περιπτώσεις των υγειονομικών υπαλλήλων που έχουν πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό τους από το Γενάρη-Φλεβάρη του 2021, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε πως “Δεν φαίνεται να χρειάζεται τίτλος αντισωμάτων.”, και προσέθεσε:

“Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και στη δική μας χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κινηθεί σε τρεις άξονες ανάλογα και με την ηλικία, ανοσοκατεσταλμένους και το χρόνο που έγινε ο εμβολιασμός”.

Σε κάθε περίπτωση και εμείς είμαστε έτοιμοι σαν επιχειρησιακό σκέλος, τέλος του μήνα, αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το αποφασίσει, να μπορούμε να το υλοποιήσουμε, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πτωτική τάση του αριθμού των ημερήσιων εμβολιασμών

Όσον αφορά τους ημερήσιους εμβολιασμούς, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως η πτώση που καταγράφεται στη χώρα είναι η ίδια πτώση που παρατηρείται και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Αν δούμε καλά τα στοιχεία, παρά την πτώση που έχουμε στους εμβολιασμούς και αυτή την εβδομάδα, δηλαδή που είμαστε γύρω στις 60.000 σε καθημερινή βάση, εντούτοις παραμένουμε πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ημερήσιους εμβολιασμούς”, διευκρίνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσέθεσε:

“Σίγουρα η πτώση οφείλεται στο καλοκαίρι. Ήταν αναμενόμενη ως έναν βαθμό. Και ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες, μετά τις 15 Αυγούστου θα ξαναδούμε αρκετά νέα ραντεβού να μπαίνουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα”.

Σημειώνεται ότι, όπως ανακόινωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν πραγματοποιηθεί 10.540.000 εμβολιασμοί – από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η στρατηγική εμβολιαστικής κάλυψης. Το 54,3% του γενικού πληθυσμού έχει ήδη κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ το 49% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Τέλος, σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου έχουν γίνει από το πρωί 37.000 εμβολιασμοί, ενώ η μέρα αναμένεται να κλείσει με 45.000 εμβολιασμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

02/08: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Μάριος Θεμιστοκλέους: 33.000 έφηβοι 15-17 έχουν ήδη εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού για εμβόλιο

Κορωνοϊός 02/08 – 2.156 νέα κρούσματα – 8 νεκροί – 188 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για ενισχυτικό πλάνο

Κανείς δεν ξέρει. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τελικά οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν τακτικά εμβόλια για την COVID-19, όπως ετήσια εμβόλια γρίπης. Αλλά οι ερευνητές θα πρέπει να μελετήσουν πόσο διαρκεί η προστασία από τους τρέχοντες ενισχυτές.  

Οδηγίες μάσκας από τα CDC υπό την αίρεση της επερχόμενης ψυχρής περιόδου "αναπνευστικών ιών"

Η τρέχουσα οδηγία για τις μάσκες από το CDC συνιστά ότι τα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα και ηλικίας 2 ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Το CDC συνιστά στα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα αλλά σε περιοχή με ουσιαστική ή υψηλή μετάδοση να φορούν επίσης μάσκα, αλλά ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν το απαιτούν, ειδικά σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη όπου απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για είσοδο.

Γκίκας Μαγιορκίνης για Δέλτα plus: Δεν κατατάσσεται ως στέλεχος ανησυχίας ή υπό παρακολούθηση

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι τα στοιχεία από μοντέλα στα εργαστήρια, δεικνύουν ότι το εν λόγω στέλεχος δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια, τα οποία είναι επαρκή.

Υπουργείο Υγείας: Με μάσκα οι θεατές στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Υπουργείο Υγείας: Την λήψη μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού στη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την απόφαση, η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική.

Τα CDC έχουν συστήσει διάφορους τρόπους για τις γιορτές γιατην προστασία της υγείας των Αμερικανών και των αγαπημένων τους.

Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, απαιτείται να φορούν μάσκα ενώ βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν απαιτείται να φορούν μάσκα.

"Τα δεδομένα δεν υποστηρίζουν εντολές μάσκας στο σχολείο" επισημαίνει ο νέος γενικός χειρουργός της Φλόριντα

Η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, υποστήριξε την Τετάρτη ότι τα σχολεία πρέπει να τηρούν τις εντολές για μάσκες, ακόμη και αν τα παιδιά είναι εμβολιασμένα.