Πολιτική Υγείας

Ψηφιακή ταυτότητα υγείας Ινδία: Ξεκινά η αποστολή των ταυτοτήτων πιλοτικά σήμερα

Ψηφιακή ταυτότητα υγείας Ινδία: Ξεκινά η αποστολή των ταυτοτήτων πιλοτικά σήμερα

Ψηφιακή ταυτότητα υγείας Ινδία: Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την αρχή αποστολής των μοναδικών αναγνωριστικών ψηφιακής ταυτότητας υγείας από σήμερα.

Μια ψηφιακή ταυτότητα υγείας για κάθε Ινδό. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντα Μόντι, καθώς σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου αρχίζει πιλοτικά η αποστολή των ταυτοτήτων. Όπως αναμενόταν, οι ταυτότητες θα περιέχουν τα αρχεία υγείας τους. Μέχρι αυτή την στιγμή, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο αναγνωριστικά υγείας σε έξι διαφορετικές πολιτείες. Προς αποφυγήν παρερμηνειών, εκδόθηκαν διευκρινίσεις ως προς τη λειτουργία της ψηφιακής ταυτότητας υγείας. Συνολικά η αίσθηση είναι πως ο κόσμος θα την αγκαλιάσει, μιας και διευκολύνει την όλη διαδικασία παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Διευκρινίσεις σε σχέση με την ψηφιακή ταυτότητα υγείας στην Ινδία

  • Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα για τον σκοπό της παροχής ενός ευρέος φάσματος δεδομένων, πληροφοριών και υπηρεσίες υποδομής. Τα ήδη υπάρχοντα ψηφιακά συστήματα αξιοποιήθηκαν δεόντως, διασφαλίζοντας το απόρρητο των προσωπικών πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία. Η αποστολή τους θα ενισχύσει την λειτουργικότητα του ψηφιακού οικοσυστήματος υγείας σε μεγάλο βαθμό.
  • Στην ψηφιακή ταυτότητα υγείας περιλαμβάνεται ο μοναδικός 14ψήφιος αναγνωριστικός αριθμός υγείας για κάθε πολίτη. Ο ίδιος αριθμός θα είναι επίσης ο λογαριασμός υγείας του. Η εθνική ταυτότητα υγείας θα περιέχει κάθε πληροφορία που σχετίζονται με την υγεία ενός ατόμου. Πάντοτε με την συγκατάθεση των πολιτών, το ιατρικό προσωπικό θα έχει πρόσβαση σε ένα διαχρονικό αρχείο.
  • Όλα βρίσκονται εδώ και είναι κατηγοριοποιημένα σωστά. Αυτός ο λογαριασμός υγείας θα περιέχει λεπτομέρειες για κάθε εξέταση, κάθε ασθένεια, τους γιατρούς που επισκέφθηκαν, τα φάρμακα που ελήφθησαν και τη διάγνωση. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι πολύ χρήσιμες, καθώς είναι φορητές και δεν θα χρειάζεται οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή αποδεικτικό εκ μέρους του ασθενούς.
  • Η δημιουργία της ταυτότητας χρησιμοποιεί μόνο βασικά στοιχεία ενός ατόμου. Επίσης χρειάζεται ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου ή αριθμός Aadhaar. Θα υπάρχει η αντίστοιχη εφαρμογή (app) για κινητές συσκευές. Δεν απαιτείται κάτι περισσότερο από αυτά για τη δημιουργία του κάθε αναγνωριστικού αριθμού.
  • Δεν υπάρχει κάποιο κόστος για την ψηφιακή ταυτότητα υγείας. Είναι δωρεάν και προαιρετική. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ανάλυση των δεδομένων υγείας θα οδηγήσει στον καλύτερο σχεδιασμό της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον ακριβέστερο προϋπολογισμό και την αποδοτικότερη εφαρμογή.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ινδία κάνει ένα βήμα μπροστά στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης. Η ψηφιοποίηση των δεδομένων προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μία χώρα με τεράστιο πληθυσμό και με ασφυκτικά γεμάτες δομές υγείας. Με τη δυνατότητα εύκολης online πρόσβασης σε μια βάση δεδομένων υγειονομικού χαρακτήρα, όλα διευκολύνονται κατά πολύ. Ωστόσο, αποτελεί στοίχημα η θωράκιση του αρχείου αυτού απέναντι σε κακόβουλο λογισμικό και επιθέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδικές γεύσεις για ένα υγιεινό και νόστιμο ταξίδι γαστρονομίας

Η Αυστραλία στέκεται στον άνθρακα «πέρα από το 2030», ενώ ο ΟΗΕ προειδοποιεί για οικονομικό χάος

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει στόχο να εμβολιάσει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια ενήλικες μέχρι το τέλος του έτους,

Αναβιίωση της βιομηχανίας του σεξ στο Μπαγκλαντές μέσω εμβολιασμών covid στις εργαζόμενες γυναίκες σε οίκους ανοχής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ειδικότερα, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλίνες θα διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές για την διαχείριση covid περιστατικών.

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».