Πολιτική Υγείας

Ψηφιακή ταυτότητα υγείας Ινδία: Ξεκινά η αποστολή των ταυτοτήτων πιλοτικά σήμερα

Ψηφιακή ταυτότητα υγείας Ινδία: Ξεκινά η αποστολή των ταυτοτήτων πιλοτικά σήμερα

Ψηφιακή ταυτότητα υγείας Ινδία: Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την αρχή αποστολής των μοναδικών αναγνωριστικών ψηφιακής ταυτότητας υγείας από σήμερα.

Μια ψηφιακή ταυτότητα υγείας για κάθε Ινδό. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντα Μόντι, καθώς σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου αρχίζει πιλοτικά η αποστολή των ταυτοτήτων. Όπως αναμενόταν, οι ταυτότητες θα περιέχουν τα αρχεία υγείας τους. Μέχρι αυτή την στιγμή, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο αναγνωριστικά υγείας σε έξι διαφορετικές πολιτείες. Προς αποφυγήν παρερμηνειών, εκδόθηκαν διευκρινίσεις ως προς τη λειτουργία της ψηφιακής ταυτότητας υγείας. Συνολικά η αίσθηση είναι πως ο κόσμος θα την αγκαλιάσει, μιας και διευκολύνει την όλη διαδικασία παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Διευκρινίσεις σε σχέση με την ψηφιακή ταυτότητα υγείας στην Ινδία

  • Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα για τον σκοπό της παροχής ενός ευρέος φάσματος δεδομένων, πληροφοριών και υπηρεσίες υποδομής. Τα ήδη υπάρχοντα ψηφιακά συστήματα αξιοποιήθηκαν δεόντως, διασφαλίζοντας το απόρρητο των προσωπικών πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία. Η αποστολή τους θα ενισχύσει την λειτουργικότητα του ψηφιακού οικοσυστήματος υγείας σε μεγάλο βαθμό.
  • Στην ψηφιακή ταυτότητα υγείας περιλαμβάνεται ο μοναδικός 14ψήφιος αναγνωριστικός αριθμός υγείας για κάθε πολίτη. Ο ίδιος αριθμός θα είναι επίσης ο λογαριασμός υγείας του. Η εθνική ταυτότητα υγείας θα περιέχει κάθε πληροφορία που σχετίζονται με την υγεία ενός ατόμου. Πάντοτε με την συγκατάθεση των πολιτών, το ιατρικό προσωπικό θα έχει πρόσβαση σε ένα διαχρονικό αρχείο.
  • Όλα βρίσκονται εδώ και είναι κατηγοριοποιημένα σωστά. Αυτός ο λογαριασμός υγείας θα περιέχει λεπτομέρειες για κάθε εξέταση, κάθε ασθένεια, τους γιατρούς που επισκέφθηκαν, τα φάρμακα που ελήφθησαν και τη διάγνωση. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι πολύ χρήσιμες, καθώς είναι φορητές και δεν θα χρειάζεται οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή αποδεικτικό εκ μέρους του ασθενούς.
  • Η δημιουργία της ταυτότητας χρησιμοποιεί μόνο βασικά στοιχεία ενός ατόμου. Επίσης χρειάζεται ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου ή αριθμός Aadhaar. Θα υπάρχει η αντίστοιχη εφαρμογή (app) για κινητές συσκευές. Δεν απαιτείται κάτι περισσότερο από αυτά για τη δημιουργία του κάθε αναγνωριστικού αριθμού.
  • Δεν υπάρχει κάποιο κόστος για την ψηφιακή ταυτότητα υγείας. Είναι δωρεάν και προαιρετική. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ανάλυση των δεδομένων υγείας θα οδηγήσει στον καλύτερο σχεδιασμό της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον ακριβέστερο προϋπολογισμό και την αποδοτικότερη εφαρμογή.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ινδία κάνει ένα βήμα μπροστά στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης. Η ψηφιοποίηση των δεδομένων προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μία χώρα με τεράστιο πληθυσμό και με ασφυκτικά γεμάτες δομές υγείας. Με τη δυνατότητα εύκολης online πρόσβασης σε μια βάση δεδομένων υγειονομικού χαρακτήρα, όλα διευκολύνονται κατά πολύ. Ωστόσο, αποτελεί στοίχημα η θωράκιση του αρχείου αυτού απέναντι σε κακόβουλο λογισμικό και επιθέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδικές γεύσεις για ένα υγιεινό και νόστιμο ταξίδι γαστρονομίας

Η Αυστραλία στέκεται στον άνθρακα «πέρα από το 2030», ενώ ο ΟΗΕ προειδοποιεί για οικονομικό χάος

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει στόχο να εμβολιάσει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια ενήλικες μέχρι το τέλος του έτους,

Αναβιίωση της βιομηχανίας του σεξ στο Μπαγκλαντές μέσω εμβολιασμών covid στις εργαζόμενες γυναίκες σε οίκους ανοχής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά: Νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του ένοπλου προσωπικού είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάλι αρνητικός στην Covid ο Μπάιντεν σταματά την απομόνωση

Μπάιντεν κορωνοϊός: Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της απώλειας μάθησης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της covid

Οι μαθητές είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολικό έτος 2021-2022 σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας εκπαιδευτικού λογισμικού Renaissance.

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.

Το νησί Sanya αρχίζει να κλείνει τα εμπορικά κέντρα αφορολόγητων ειδών καθώς επιδεινώνεται η πιο πρόσφατη επιδημία COVID στην Κίνα

Πέρυσι, ενισχυμένη από τις ανανεωμένες καταναλωτικές δαπάνες στην ηπειρωτική χώρα και τις πολιτικές κινήσεις, η αξία των υπεράκτιων πωλήσεων αφορολόγητων ειδών στο Χαϊνάν έφτασε περίπου τα 49,5 δισεκατομμύρια γιουάν, περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγές, αυξημένη κατά 80% από έτος σε έτος. «Τώρα τον Αύγουστο ο ιός επέστρεψε, καθιστά πολύ δύσκολη την επιχειρηματική δραστηριότητα», είπε ο Dream στο Reuters.