Επιστημονικά Νέα

Ψηφιακή υγεία: Η αγορά της ηλεκτρονικής υγείας θα εκτοξευθεί ραγδαία μέχρι το 2030

Ψηφιακή υγεία: Η αγορά της ηλεκτρονικής υγείας θα εκτοξευθεί ραγδαία μέχρι το 2030

Ψηφιακή υγεία: Οι τεχνολογικές εξελίξεις και η συνεχιζόμενη πανδημία αναμένονται να επιφέρουν τεράστια αύξηση στα μεγέθη της αγοράς της ηλεκτρονικής υγείας παγκοσμίως.

Εν μέσω πανδημίας αυξήθηκε η ανάγκη για ανάπτυξη υπηρεσιών πληροφορικής και απομακρυσμένης παρακολούθησης της υγείας, επηρεάζοντας έτσι την ανάπτυξη της ψηφιακής αγοράς υγείας. Ως ηλεκτρονική υγεία ορίζεται η αλληλεπίδραση μεταξύ του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και της τεχνολογίας. Εφαρμόζει έναν ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ενσωματώνοντας λογισμικό, υλικό και υπηρεσίες. Παρέχει διάφορες ευκαιρίες για να επιταχυνθεί η διαδικασία για την επίτευξη της υγείας και της ευημερίας που σχετίζονται με στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Η τεχνολογία πληροφοριών υγειονομικής περίθαλψης στοχεύει σε:

 • Πρόληψη των ασθενειών
 • Έγκαιρη διάγνωση των απειλητικών για τη ζωή ασθενειών
 • Βοήθεια για τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών
 • Ενίσχυση της ποιότητας ζωής μέσω απομακρυσμένης παρακολούθησης των ασθενών.

 

Προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες για τη βελτίωση των ιατρικών αποτελεσμάτων και την αύξηση της αποτελεσματικότητας. Το μέγεθος της Ψηφιακής Αγοράς Υγείας αποτιμήθηκε στα 145.884,3 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και αναμένεται να φτάσει τα 767.718,9 εκατομμύρια δολάρια έως το 2030, καταγράφοντας CAGR 17,9% από το 2021 έως το 2030.

 

Παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη της ψηφιακής αγοράς υγείας

 • Αύξηση του επιπολασμού χρόνιων ασθενειών όπως η υπέρταση, ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης
 • Αύξηση του αριθμού του γηριατρικού πληθυσμού
 • Πρόοδος στην τεχνολογία στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης
 • Αύξηση της ζήτησης για υγεία.

 

Το ξέσπασμα της COVID-19 αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακής υγείας. Η πανδημία τόνισε τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο. Αύξησε παράλληλα την ανάγκη για ανάπτυξη τεχνολογίας πληροφοριών υγειονομικής περίθαλψης και υπηρεσιών απομακρυσμένης παρακολούθησης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2020 αναφέρθηκε ότι 30 από τις 53 χώρες της Ευρώπης ανέπτυξαν ψηφιακή επαφή ανίχνευση για την COVID-19.

Το 2020, η ψηφιακή εταιρεία υγείας HealthHero ξεκίνησε μια πλατφόρμα τηλεθεραπείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πλατφόρμα επιτρέπει στον ασθενή να επικοινωνεί με κλινικούς γιατρούς ψυχικής υγείας, ειδικούς και γενικούς ιατρούς. Στόχος η παροχή υπηρεσιών από την αντίστοιχη τοποθεσία τους. Η αύξηση του επιπολασμού των καρδιαγγειακών παθήσεων, της ζήτησης για λογισμικό στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και του αριθμού των χρηστών του διαδικτύου αναμένεται να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της ψηφιακής υγείας. Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες απομακρυσμένης παρακολούθησης οδήγησε στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Επιπλέον, οι πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων για την ανάπτυξη του τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών και την αύξηση του αριθμού των χρηστών smartphone είναι οι βασικοί παράγοντες που ενισχύουν την ανάπτυξη της αγοράς. Η αύξηση του κόστους του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και του αριθμού χρηματοδότησης για νεοσύστατες εταιρείες υγείας προωθούν την ανάπτυξη της αγοράς. Τέλος, η αύξηση της ζήτησης για προηγμένες συσκευές στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την αύξηση του επιπολασμού των διαταραχών του τρόπου ζωής τροφοδοτεί την ανάπτυξη της ψηφιακής αγοράς υγείας.

Βασικά ευρήματα της μελέτης

 • Ανά προϊόν και υπηρεσία, το τμήμα eHealth ήταν συνεισέφερε υψηλότερα στην αγορά το 2020.
 • Κατά συνιστώσα, το τμήμα λογισμικού συνεισέφερε κατά πλειοψηφία στην αγορά ψηφιακής υγείας το 2020.
 • Από τον τελικό χρήστη, το τμήμα των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης κυριάρχησε στην αγορά το 2020. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί κατά την περίοδο πρόβλεψης.
 • Ανά περιοχή, η Βόρεια Αμερική συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων το 2020. Η Ασία-Ειρηνικός αναμένεται να αυξηθεί στο υψηλότερο CAGR κατά την περίοδο πρόβλεψης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα βήμα πριν την υποχρεωτικότητα η τεχνολογία ανίχνευσης αλκοόλ στις ΗΠΑ

Στρατηγική συμμαχία Biocon Biologics & Serum Institute Life Sciences

Δύο βραβεία κέρδισαν τα καινοτόμα επιστημονικά επιτεύγματα για COVID-19

"Έκρηξη" ψηφιακών υπηρεσιών στο σπίτι λόγω πανδημίας - Τι δείχνει νέα έρευνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα e-τσιγάρα δεν βοηθούν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα-Πιθανότερη η υποτροπή λένε οι ειδικοί

Διακοπή καπνίσματος: Μια νέα ανάλυση από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Επιστήμης Ανθρώπινης Μακροζωίας Herbert Wertheim στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο και στο UC San Diego Moores Cancer Center αναφέρει ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου—ακόμη σε καθημερινή βάση—δεν βοήθησε τους καπνιστές να σταματήσουν με επιτυχία το τσιγάρο. Η ανάλυση δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό τεύχος του JAMA Network Open, στις 19 Οκτωβρίου 2021.

Οι γυναίκες άνω των 50 ετών που θήλασαν τα μωρά τους είχαν καλύτερες επιδόσεις σε γνωστικά τεστ

«Θα χρειαστούν μελλοντικές μελέτες για να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ του ιστορικού θηλασμού των γυναικών και της γνωστικής απόδοσης σε μεγαλύτερες, γεωγραφικά διαφορετικές ομάδες γυναικών.

Κανονικά η δεύτερη δόση εμβολίου στον Καναδά

Η Δρ Theresa Tam, επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, λέει ότι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό, εάν εγκριθεί από γιατρό.

Ο θηλασμός θωρακίζει όχι μόνο το βρέφος, αλλά και τη θηλάζουσα μητέρα

Θηλασμός γνωστική λειτουργία: Ο θηλασμός είναι πολύτιμος για τα βρέφη. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να βοηθήσει και τη μητέρα στις γνωστικές της λειτουργίες στην ηλικία των 50 ετών και άνω, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Νέα τεχνολογία vNOTES για λιγότερες ουλές και ταχύτερη ανάρρωση στην υστερεκτομή

Υστερεκτομή vNOTES: Λιγότερες ουλές, ταχύτερη ανάρρωση και καλύτερη ποιότητα ζωής προσφέρονται από την καινοτόμο διαδικασία σε σχέση με την παραδοσιακή επέμβαση υστερεκτομής.